0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 06-12-23 om 18:44 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Tips voor houtbescherming

Tips voor houtbescherming

Vorm geven aan houten oppervlakken is een project waar je lang plezier van hebt en het resultaat dagelijks kunt bewonderen. Met HORNBACH heb je een partner die je van begin tot eind betrouwbaar terzijde staat. Hier hebben we een lijst voor je samengesteld met handige tips voor je eigen houtbeschermingsproject.

Toon de natuurlijke structuur

Als je houten gevel nog niet dekkend geverfd is, kunt je goed met lichte beits werken. Door de zichtbare nerven krijgt het hout een heel natuurlijke uitstraling.

Bescherming in dunne lagen

Hout dat aan de buitenkant van gebouwen wordt gebruikt, is onderhevig aan extreme temperatuurschommelingen. Voor een goede bescherming is het beter om met meerdere dunne lagen te werken.

Voor je een beslissing maakt

Lichte kleuren worden in de zon minder warm dan donkere. Vooral bij tuinmeubelen die altijd buiten staan, moet je rekening mee houden.

Liever kleine stapjes

Om een egaal beeld te krijgen, moet je slechts enkele planken tegelijk, maar wel over de gehele lengte verven.

Hout langer beschermen

Om hout zo goed mogelijk tegen UV-stralen te beschermen, kun je het beste donkere kleuren gebruiken. Hoe meer zonlicht door de verf wordt gereflecteerd, des te beter is het hout beschermd.

Grote vlakken bewerken

Om grote oppervlakken egaal te verven, kun je de beits het beste met een roller aanbrengen. Ga er vervolgens met een kwast overheen met de richting van de nerven mee.

Competent advies voor jouw houtbeschermingsproject!

Wij zeggen je hoe je je project doelgericht en binnen korte tijd kunt uitvoeren, welke maatregelen daarbij zinvol zijn, waar je op moet letten en wat je hier allemaal voor nodig hebt.

Vraag het ons!

Met het juiste advies zijn zelfs de meest complexe houtbeschermingsprojecten kinderspel. Onze deskundige medewerkers staan je in de vestiging altijd te woord en geven daarbij graag uitvoerig advies over alle aspecten van je project. Wij laten je zien welke kleuren bij elkaar passen, hoe je de ondergrond het beste voorbehandelt en welk materiaal je daarvoor nodig hebt. Veel vragen, die wij graag voor je beantwoorden. HORNBACH biedt je een enorm assortiment verf, grondverf, gereedschap en nog veel meer.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven