Producten landelijke woonstijl . HORNBACH

Landelijk interieur

wat zijn de kenmerken?

Typisch landelijk

De sfeer die de landelijke woonstijl brengt kan omschreven worden als rustig, warm en rustiek. De kleuren die terugkomen zijn ingetogen en zacht. De materialen veelal natuurlijk. Denk hierbij aan hout, linnen, wol, canvas en rotan.

Een grote, open keuken, het liefst van hout met een betonnen werkblad, zet in dit interieur de toon. Evenals grote meubels als een XXL plofbank, een lange houten eettafel en een robuuste kast of sidetable.

Inspiratie voor een landelijk interieur

  • 
				Woontrend get together | HORNBACH
  • 
				Woontrend Get Together . HORNBACH
  • 
				Natuurlijk wonen en inrichten | HORNBACH
  • 
				Woontrend Mood for Wood l HORNBACH
  • 
				Woonwereld Back to Nature HORNBACH
  • 
				Woontrend Back to Nature . HORNBACH
  • 
				Woonwereld Back to Nature HORNBACH

Enkele kenmerkende items: houten deuren aan rails (oftewel barndoors), een losstaand fornuis, een linnen plofbank, grote spiegel, houten krukjes. Op tafel en/of in de vensterbank staan veldbloemen of een gedroogde berenklauw ter decoratie.

Producten met een andere stijl die goed samengaan met de landelijke woonstijl: zwarte (stalen) binnendeuren, grote planten en een moderne lamp.

Lees meer over veelgebruikte kleuren, landelijke woontrends en regelmatig toegepaste vloeren, wanden en verlichting.

Landelijke kleuren

De kleuren die terugkomen in een landelijk interieur doen denken aan de natuur. Zand, klei en leemkleuren in combinatie met grijs- en groentinten voeren de boventoon. Soms aangevuld met een terracotta of okerkleurige accenten.

 Hornbach
+
123456

Laat je landelijke kleuren mengen!

Landelijke woontrends van HORNBACH

Landelijke producten van HORNBACH

Onderstaande moodboard toont een verzameling van landelijke producten en verfkleuren. Alles is te koop bij HORNBACH. Klik op de afbeelding om de artikelen te bekijken.

 Producten landelijke woonstijl . HORNBACH
Bekijk de artikelen +

Landelijke inrichting

Vloeren

Een robuuste karakteristische houten vloer, of een vloer van grote tegels zijn kenmerkend voor de landelijke woonstijl. Maar laat je vooral niet beperken! Liever een vloer met beton(look)? Ook dat gaat prachtig samen met de landelijke inrichting.

Heb jij voorkeur voor een praktische vloer die eenvoudig schoon te houden is? Ga dan voor een PVC-vloer.

Op de vloer ligt een hoogpolig vloerkleed. Of een variant van jute of zeegras.

Wanden

Matte, niet- gladgestucte wanden komen veel terug en zorgen voor een natuurlijke look. Liever behang? Kies voor behang in een zachte, aardse kleur of voor een behang met een natuurlijke print.

Of waarom geen leren wandbekleding? Dit zorgt voor een warme uitstraling. En de structuur brengt diepte. Pas wel op: iedereen wil dit behang aanraken!

Aan de wand hangen grote houten wandplanken, een grote landelijke klok of wanddecoratie van bamboe of riet.

Leren wandbekleding . HORNBACH

Lampen

Mensen met een voorkeur voor de landelijke woonstijl kiezen vaak voor armaturen waarin hout wordt verwerkt. Of een ander natuurlijk materiaal, zoals rotan, jute of linnen. Ook industriele verlichting combineert goed. Dit zorgt voor wat extra pit.

Landelijke verlichting

Meer woonstijlen