0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-12-23 om 03:21 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Woontrend Mood for Wood

Woontrend Mood for Wood

Met hout- en aardetinten straalt deze woontrend een gevoel van gezelligheid en natuurlijkheid uit. Het is simpel en knus tegelijk. De verschillende houttinten, ambachtelijke producten, potten en vazen van mat terracotta, en de zachte, knuffelige vachten en stoffen zorgen voor een warm contrast met moderne betonnen vloeren en glazen wanden. Het geeft jouw huis een vleugje etnische sfeer!

Goed beschermd, duurzaam gemaakt: In deze interieurstijl speelt de natuur de hoofdrol. Warm hout, leem en terracotta, linnen, sisal en hennep bepalen de sfeer in de ruimte en zorgen voor een ongeëvenaard ademend interieurklimaat. Het kleurenpalet is samengesteld uit een kalmerende symfonie van aarde- en boskleuren. Voornamelijk middentoon houttinten en een zachte terracotta vormen de hoofdtonen van deze inrichting.

Mood For Wood is een natuurlijke interieurstijl. Perfect voor iedereen die de natuur in huis wil voelen.

Uit goed hout gesneden

Leven in een huis met veel hout voelt niet alleen gezellig, maar staat ook voor een duurzaam woongevoel! Hout kan namelijk gemakkelijk hergebruikt worden. Hout is ook een gezonde bouwstof, omdat het ademend is en uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Het absorbeert schadelijke stoffen en zorgt voor een optimaal binnenklimaat door de luchtvochtigheid te reguleren. Geen wonder dat deze houten interieurs in verschillende woontrends terugkomen.

Houtsoorten zonder schadelijke stoffen dragen bij aan een gezonde omgeving. En dat geldt ook voor lakken op waterbasis en minder schadelijke oliën en wassen. Geoliede houten vloeren voelen warmer aan dan gelakte vloeren en behouden hun vochtregulerende eigenschappen. Zo zorgen ze voor een fijn en comfortabel woonklimaat. En het mooie is dat de originele look en feel van het hout behouden blijft. In deze natuurlijke sfeer voel je je helemaal thuis!

Met een donkerbruine vloer krijgt een lichte inrichting een stevige basis.

Materialen voor al je zintuigen

In onze digitale en drukke wereld verlangen we naar dingen die we echt kunnen voelen en begrijpen. Deze woontrend draait helemaal om de gebruikte materialen. Natuurlijke materialen met een kleine ecologische voetafdruk, zoals linnen, sisal, hennep en raffia, worden steeds populairder. En geloof het of niet, er zijn ook duurzame en vegan alternatieven voor leer.

Deze interieurstijl haalt zijn inspiratie uit de natuur en heeft aardse en houtkleuren als basis. Zo tover je woonruimte om tot een gezellige en natuurlijke plek. Pluizige vachten en hoogpolige wollen vloerkleden zijn daarbij niet te missen. Ook weefsels van jute, sisal, hennep en bamboe passen daar perfect bij.

Textiel is ook belangrijk in deze trend! Glanzende fluwelen stoffen, zachte imitatie lamsvachten, pluche kussens en gezellige plaids met franjes maken het uitnodigend om lekker te ontspannen. Tartan- en subtiele ruitpatronen zorgen voor een modern landelijk tintje, terwijl geometrische kelimpatronen een Afrikaanse touch geven.

En dan hebben we het nog niet gehad over de jaloezieën! Denk aan lamellen van bamboe. Ze zorgen niet alleen voor een gezonde sfeer in de ruimte, maar verhogen ook nog eens het wooncomfort. Wil je een interieur dat voelt als een geheel? Dan kun je het beste de materialen en kleuren van het meubilair op elkaar afstemmen. Warme, natuurlijke materialen filteren het licht mooi en zorgen voor een aangenaam getint daglicht.

Woontrend Mood for Wood l HORNBACH

Ook bij de keuze van behang spelen ecologische aspecten een rol. Zo dragen behangstoffen van natuurlijke materialen zoals jute, linnen of viscose ook bij aan een beter binnenklimaat. En niet alleen behang, maar ook helpen akoestische panelen en wandkussens helpen daarbij.

Deze veelzijdige woontrend is gezellig, elegant en tegelijkertijd straalt deze trend rust uit. Moderne houten klokken en lijsten brengen warmte in de kamers. Ook ronde spiegels, kurken memo-borden en wandafbeeldingen in warme kleuren met zwarte accenten zorgen voor een comfortabele sfeer. De vormen zijn zacht en vloeiend. En in combinatie met structuurspachtelwerk krijgt de ruimte een origineel tintje.

Woontrend Mood for Wood l HORNBACH

Laat kleuren mengen

Bekijk de kleurenkaart en kies jouw favoriete kleuren uit. Schrijf de kleurnummers en aanduidingen op en laat de gewenste hoeveelheid mengen in het Verfmengcentrum. Vragen? Onze collega's van de Verfmengcentrum adviseren u graag!

wohntrend mood for wood farbkarte

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven