0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 26-09-22 om 07:51 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Veiliger, makkelijker en energiebesparend.
Dát is waarom Smart Home zo populair is.

Smart Home betekent comfortabel wonen. Met slimme apparaten zoals beveiligingscamera's, videodeurbellen, automatische thermostaten en bedienbare lampen worden dingen uit je handen genomen en kan je onbezorgd je gang gaan.

Met je smartphone of tablet heb je jouw apparaten altijd en overal onder de duim. Vanaf zolder, vanuit bed of op kantoor heb je alles in de gaten. Zelfs wanneer je op vakantie bent kan je het laten lijken alsof er iemand thuis is en de videodeurbel beantwoorden als de postbezorger aanbelt. Kortom, overal sta je direct in verbinding!

Smart Home is bovendien gebouwd op automatisering. Je kan gewoon verder met de dingen waarvoor je een passie hebt, zonder te hoeven denken aan de verwarming of stofzuiger. De thermostaat automatisch verhogen of verlagen wanneer dat nodig is? Dat wordt voor je gedaan! Om 10 uur 's ochtends je huisdier eten geven en de robotstofzuiger laten beginnen? Dat kan!

Advies over Smart Home nodig? Bij de experts van HORNBACH zit je goed!

Op deze pagina hebben we informatie, tips en veelgestelde vragen over Smart Home voor jou verzameld. Onze vakmensen vertellen je welke slimme producten er zijn en waarvoor je ze kan gebruiken!

Liever persoonlijk advies ontvangen? Kom langs in jouw dichtstbijzijnde HORNBACH-vestiging! Onze vakmannen- en vrouwen zijn experts in Smart Home en kunnen je alles vertellen over het slimmer maken van je huis. En dat gratis en voor niets! Dát is de service van HORNBACH.

Smart Home Vorteile

De voordelen van Smart Home

1. Veiliger wonen

Thuis moet áltijd veilig zijn. Wanneer je slaapt, naar werk bent, maar ook als je kinderen alleen thuis zijn. En op vakantie? Dan wil je direct op de hoogte gebracht worden als er iets mis is. Met slimme beveiliging kan dat!

Houd je huis overal in de gaten

Slimme beveiligingscamera's en videodeurbellen zijn er om vanaf elke plek een oogje in het zeil te houden. Beantwoord vanaf werk de deurbel, of bekijk in de supermarkt live wat er binnenshuis gebeurt!

HORNBACH zet groot in op preventie. Want: voorkomen is beter dan genezen! Daarom kan je indringers tegenhouden door bewegingsmelders, raamsensoren en alarmen te plaatsen. Met slimme verlichting kan je het bovendien laten lijken alsof je thuis bent. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, simuleren de lichten in huis je aanwezigheid door lampen automatisch aan en uit te zetten.

En als er echt iets zou gebeuren? Dan krijg jij er direct melding van en kan je snel hulp inschakelen! Slimme rookmelders en lekkagesensoren zijn 24 uur per dag aangesloten op jouw centrale 'gateway' in huis. Zo kunnen ze eventuele noodgevallen onmiddellijk naar je sturen, waar je ook bent.

Sicherheit

2. Makkelijk leven

De verwarming alvast aan wanneer je van kantoor vertrekt? De robotstofzuiger om 10 uur zijn werk laten doen? Of de lampen op afstand bedienen met je smartphone? Met slimme producten die zijn aangeloten op één systeem hoef je niet eens te kiezen. Zelfs je huisdieren hebben er profijt van. Want wanneer je weg bent, krijgen zij gewoon automatisch eten in hun bakje.

Maak het jezelf makkelijker

Met technologieën die dagelijkse bezigheden van jou overnemen leef je een stuk fijner. Denk bijvoorbeeld aan slimme verwarming, slimme verlichting en apparaten als robotstofzuigers en robotmaaiers. HORNBACH is absoluut een fan. Automatische schema's die je helemaal zelf kan inrichten? Ja, graag! Een investering in slimme producten noemen we niet voor niets ook een investering in jezelf.

Uitbreiden kan altijd

Welke slimme apparaten jij in huis plaatst, bepaal je natuurlijk zelf. Het aantal slimme producten stijgt nog steeds erg snel en daarom is uitbreiding heel eenvoudig. Je kan op elk gewenst moment nog meer apparaten toevoegen aan jouw systeem. Je kan net zo lang werken aan jouw ultieme set-up, totdat je er tevreden mee bent. Heerlijk, toch?

Komfort

3. Lagere energiekosten

Wist je dat 60% van je energiekosten aan verwarming opgaat? Dat kan je fors verminderen door slimme verwarming en slimme verlichting te plaatsen!

Efficiënt verwarmen

Intelligente thermostaten en slimme radiatorknoppen zijn niet meer weg te denken. Door beweging te registreren kan de verwarming automatisch worden uitgeschakeld als er niemand meer in de kamer is. Kom je terug? Dan gaat hij gewoon weer aan. Daarnaast kan je de verwarming in een bepaalde ruimte laten afslaan wanneer de gewenste temperatuur daar al is bereikt. Sommige systemen houden zelfs rekening met weersvoorspellingen voor een nog betere energie-efficiëntie!

Energiebesparende ledlampen

Ook slimme verlichting verbruikt minder stroom: energiebesparende ledverlichting die je op afstand kan bedienen kan je automatisch uit laten gaan wanneer je wilt. Bovendien kan je met slimme verlichting eenvoudig de juiste sfeer creëren op het juiste moment. Mogelijkheden genoeg!

Energiekosten

SMART HOME by hornbach - één systeem voor alles

Wil je beginnen met Smart Home? Kies dan voor gemak en zekerheid! Met SMART HOME by hornbach bedien je al je apparaten met één app, waar je ook bent. Zelfs als je weinig verstand hebt van slimme apparaten, kan je gemakkelijk en zorgeloos aan de slag.

Alle geschikte producten zijn voorzien van het SMART HOME by hornbach label. Je vindt het label bij de artikelen in onze Onlineshop, en in jouw dichtstbijzijnde vestiging. Zo weet je zeker dat jouw apparaat probleemloos werkt!

Met SMART HOME by hornbach ben je veilig en toekomstbestendig. Zónder maandelijkse kosten, en mét gratis updates, databescherming en advies van onze smart home specialisten.

SMART HOME by hornbach Een systeem voor alles

Slimme beveiliging

Hoe fijn zou het zijn om je huis op elk moment vanaf elke plek te kunnen bedienen en bewaken? Ontdek samen met ons de mogelijkheden van slimme beveiliging!

Slimme alarmsystemen

Slimme deurbellen

Slimme beveiligingscamera's

Slimme sensoren

Slimme deursloten

Slimme verlichting

Tijd en geld - daar kan je niet te veel van hebben. Net als slimme verlichting in huis! Speel met kleuren, creëer mooie sfeer en verhoog de veiligheid van jouw huis met bewegingsmelders en aanwezigheidssimulatie. De verlichting kan je makkelijk in- en uitschakelen als je onderweg bent.

Slimme binnenverlichting

Slimme buitenverlichting

Slimme stekkers

Slimme lichtbronnen

Slimme bediening

Slimme raamdecoratie

Smart Home MOTION . HORNBACH!

Door Slimme raamdecoratie te installeren bedien je je rolgordijnen vanaf elke plek in (én buiten) huis. Op onze adviespagina Slimme Rolgordijnen van MOTION lees je alles over het motoriseren van jouw Soluna rolgordijn! Je bedient ze eenvoudig op afstand via de MOTION smartphone-app en via veelgebruikte smart home-assistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT. Dit zorgt voor gemak, veiligheid en energiebesparing.

Slimme verwarming

Met slimme verwarming kan de temperatuur in elke kamer individueel aangepast worden. Zelfs als er niemand thuis is. Wanneer je van huis gaat, wordt de temperatuur automatisch verlaagd om geen overbodig energie te verbruiken. En als je aan het einde van de werkdag weer huiswaarts gaat, kunnen je kamers alvast lekker worden opgewarmd.

Slimme thermostaten

Slim huishouden en tuinonderhoud

Het kleine huishouden zichzelf laten doen. Dat kan met slimme robots voor huis en tuin. Grondig, stil, betrouwbaar én - het belangrijkste - volautomatisch. Ook deze apparaten bedien je op afstand via de app. Heerlijk toch, al die extra vrije tijd?

Slimme stofzuigers

Slimme tuinmaaiers

Smart hubs & starter kits

Smart hubs & starter kits bevatten alles van één merk dat je nodig hebt om te beginnen. Ideaal voor als je net begint met Smart Home, of later nog wilt kunnen uitbreiden! Kies bijvoorbeeld voor een PHILIPS Hue starterset, een KlikAanKlikUit control station, of de starterset van SMART HOME by hornbach.

Ben je eigenaar van een huurwoning of vakantiehuis?

Neem dan eens een kijkje in het assortiment van SMART HOME by hornbach. De veiligheid en energiekosten van het verblijf kan je comfortabel in de gaten houden op je smartphone, tablet of computer. Daarnaast kan je zien wie er in of uit je huur- of vakantiehuis gaat. Zoveel mogelijkheden maken het jou als eigenaar zo makkelijk mogelijk!

Veel producten kunnen worden bevestigd zonder te hoeven boren. In het geval van een verhuizing kan je ze in een paar minuten demonteren, inpakken en ergens anders plaatsen!

Veelgestelde vragen

Met één systeem heb je nooit meer gedoe met meerdere apps op je smartphone of tablet. Wanneer je producten van verschillende merken via dezelfde app kan bedienen, kan je gemakkelijker aan de slag.

Daarnaast geeft dit je een groot stuk zekerheid: alle apparaten die compatibel zijn met het systeem, zijn vantevoren uitvoerig getest. Zo weet je zeker dat de apparaten die jij wilt kopen ook echt zullen werken. Tegelijkertijd maakt dit jouw huis ook toekomstbestendig: je kan op elk moment nieuwe apparaten toevoegen, en profiteren van gratis updates voor jouw systeem.

Benieuwd naar alle voordelen? Lees alles over SMART HOME by hornbach

Een gateway is het centrale 'hart' van jouw Smart Home systeem. Dit kleine kastje wordt ook wel een hub genoemd en lijkt op het internetmodem die je ook wel in de meterkast vindt. Alle communicatie van de aangesloten apparaten in jouw huis verloopt via de gateway. De gateway verbindt dus jouw smartphone en tablet met de slimme apparaten in jouw huis. De gateway heb je nodig om de apparaten te kunnen bedienen en nieuwe producten te kunnen koppelen.

Ja, bijna alle Smart Home producten kan je zonder voorkennis eenvoudig plaatsen en zelf verbinden met de gateway. Bij elk product vind je een duidelijke handleiding en de stap-voor-stap instructies krijg je ook in de app te zien.

Slimme inbouwapparaten en bedieningselementen voor de centrale verwarming adviseren wij wel door een specialist te laten installeren.

Alleen de gateway moet via een kabel worden aangesloten op je internetmodem (ook wel: DSL-router) en het stopcontact. De rest van de Smart Home producten verbind je zelf met WiFi. De producten moet je natuurlijk wel zelf plaatsen en/of ophangen. Hoe lang de installatie per product precies duurt is lastig te zeggen, maar onze duidelijke, stap voor stap-handleidingen zijn gemaakt om ook iedereen zónder voorkennis er doorheen te helpen.

Het WiFi-bereik kan per product verschillen. Dit komt doordat verschillende fabrikanten ervoor kiezen om andere WiFi-protocollen te gebruiken in hun apparaten. Het Wi-Fi bereik van de gateway (maar ook je eigen internetmodem) verschilt ook per huis. Hoe meer muren, deuren en verdiepingen er tussen de gateway en het apparaat zitten, hoe zwakker het WiFi-signaal is. Om dit op te lossen zijn veel Smart Home apparaten uitgerust met een ingebouwde signaalversterker. Hierdoor krijg je op andere plekken en verdiepingen in huis alsnog een goed signaal. Dit werkt hetzelfde als los verkrijgbare WiFi "repeaters", welke je in het stopcontact steekt en verbindt met je internetmodem in de meterkast.

Ja, dit is nodig omdat de apparaten via een internetverbinding met elkaar (en de gateway) communiceren. Ook meldingen (zoals alarmberichten) worden via het internet naar je verzonden.

Absoluut! Doordat slimme producten zichzelf kunnen uitschakelen op momenten dat zij niet nodig zijn, bespaar je energie en geld. Denk bijvoorbeeld aan lampen die alleen aan staan als er beweging wordt gedetecteerd in de kamer door een bewegingsmelder. Met een slimme radiatorknop kan je vooraf instellen op welke tijden de verwarming aan en uit moet en raamsensoren kunnen het vermogen van de verwaming aanpassen als zij door hebben dat het raam open staat voor ventilatie. Met Smart Home bespaar je energie, en dat merk je in je portemonnee!

Ja, dat kan! Smart Home is ideaal voor huurwoningen, omdat de meeste producten bevestigd kunnen worden zónder ervoor te hoeven boren of schroeven. Wanneer je zou verhuizen kan je de producten ook makkelijk weer verwijderen. Ook hoef je geen draden te leggen, omdat de producten draadloos met elkaar communiceren via WiFi.

Alle Smart Home apparaten communiceren draadloos met elkaar, via versleutelde verbindingen. Dit betekent dat de informatie die zij naar elkaar versturen achter slot en grendel zit, en niemand van buitenaf hier toegang tot heeft. Ook het bedienen van de apparaten, zelfs wanneer je onderweg bent, gebeurt via een goed beveiligde dataverbinding. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de informatie die jij of de apparaten naar elkaar sturen.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH