Services

E-waste recycling

E-waste recycling

De vooruitzichten voor onze planeet zijn niet altijd om over naar huis te schrijven, om het maar eventjes subtiel uit te drukken. Maar wij zijn ervan overtuigd: Iedereen kan iets doen. En hoe te gek zou het zijn als we sámen echt impact kunnen maken? Als we sámen bouwen aan een duurzame toekomst? Door samen te recyclen!

Moet jij je schuur niet eens opruimen?

Iedereen kan iets doen voor het milieu, daar zijn we van overtuigd. En hoe te gek zou het zijn als we sámen echt impact kunnen maken? Als we sámen bouwen aan een duurzame toekomst? Door samen te recyclen!

E-waste staat voor elektronisch afval. Bij HORNBACH kan je in élke vestiging je afgedankte e-waste inleveren. Heb je jouw nieuwe apparaat online besteld? Dan nemen wij jouw oude elektrische apparaat retour!

Inleveren in de vestiging

Wat kan ik inleveren?

Hierbij moet je denken aan:

 • TL-buizen
 • Kleine elektrische apparaten met stekker of batterij
 • Lampen
 • Batterijen
Van de grondstoffen van al dit ‘afval’ worden nieuwe producten gemaakt. Maar liefst 95% van het afval wordt daarvoor hergebruikt. Wie daar voor zorgt? WeCycle; een stichting zonder winstoogmerk waar HORNBACH nauw mee samenwerkt.

HORNBACH partner van WeCycle

In 2018 haalde deze stichting in totaal maar liefst 105,5 miljoen kilo e-waste op. Daarmee werd, hou je vast, 294.000.000 kilo CO2-uitstoot vermeden. En in 2019 haalde deze stichting zelfs 116,2 miljoen kilo e-waste op, een stijging van maar liefst 10,6% t.o.v. 2018. Waardoor er in 2019 382.000.000 kilo CO2 minder uitgestoten is. En dan dacht jij dat je niks kon doen! Ha. Had je dat eens even mis: alle beetjes maken een boel.

Dus: Kijk nog maar eens goed rond op die zolder van je. Duik weer eens in je schuur en lever alles met een stekker, elke batterij, iedere lamp gewoon in bij HORNBACH. De groene bakken bij de ingang zijn niet te missen.

Recyclen doen we samen.

WeCycle recycle straat zonder logo V2

Batterijen inleveren

Gebruikte batterijen mogen niet bij het huisvuil. Je moet ze daarom op een passende wijze afvoeren. Gelukkig kan je bij elke vestiging van HORNBACH terecht om jouw batterijen in te leveren!

Wat betekent dit symbool?

Milieugevaar . Batterijen . HORNBACH

Apparaten en batterijen die dit symbool dragen, bevatten stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Pb (lood)
  Dit betekent dat de batterij meer dan 0,004 procent lood bevat.
 • Cd (cadmium)
  Dit betekent dat de batterij meer dan 0,002 procent cadmium bevat.
 • Hg (kwikzilver)
  Dit betekent dat de batterij meer dan 0,0005 procent kwikzilver bevat.

Retour geven bij de pakketbezorger

Wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt bij HORNBACH, bieden wij de mogelijkheid tot het retour nemen van het oude elektrische apparaat.

Dus wordt je nieuwe elektrische apparaat geleverd door PostNL? Dan kun je je oude klein elektrische apparaat direct retour geven aan de pakketbezorger van PostNL en wanneer je de bestelling afhaalt bij een PostNL Servicepunt, kun je het oude apparaat hier inleveren. Houd er rekening mee dat het apparaat inclusief de verpakking niet groter dan 175 x 78 x 58 cm en niet zwaarder dan 30 kilo mag zijn.

Zorg er verder voor dat:

 • het artikel goed, stevig verpakt is in een verpakking met passende afmetingen, of in een afgesloten zak, welke niet kan scheuren
 • het apparaat leeg en schoon is (dus vrij van vloeistoffen en vetten)
 • losse onderdelen goed vastgemaakt zijn, zodat er tijdens transport geen andere artikelen beschadigd raken
 • onderstaand adres goed leesbaar is op de bovenkant van de verpakking:

  HORNBACH
  Antwoordnummer 2018
  2130 RH Cruquius

Groot huishoudelijk elektrisch apparatuur inleveren

Ook bij de aanschaf van grote, elektrische huishoudelijke apparaten is het vaak zo dat je deze aanschaft omdat bijvoorbeeld je oude vaatwasmachine defect is. Het oude exemplaar kun je bij HORNBACH retourneren. Wil je het oude apparaat retourneren, neem dan contact op met onze Klantenservice op 088 505 – 11 11 (lokaal tarief). Vermeld daarbij dat het om inlevering gaat van een groot elektrisch apparaat. Vermeld dit ook duidelijk op het apparaat zelf.

Het apparaat wordt enkel meegenomen als het transportklaar op een goed bereikbare plek staat, schoon is en losgekoppeld van stroom, gas of water is.

Bedenk goed dat het innemen van je oude apparaat definitief is. De retourgenomen artikelen worden op een milieuvriendelijke manier en volgens wettelijke regelgeving verwerkt.

Projecten die ook interessant zijn