Duurzaamheid bij HORNBACH

Duurzaamheid is een breed begrip. Wij vinden dat duurzaamheid staat voor het maken van een verantwoorde keuze op gebied van mens en milieu. Óók bij jouw project. HORNBACH biedt jou de tools voor het maken van deze keuzes.

Hoe we dat doen? Concrete maatregelen in zo veel mogelijk gebieden uitvoeren en van de verf tot de tuinsets duurzame producten aanbieden. Met ons reusachtige assortiment vinden wij dat er altijd een mogelijkheid moet zijn om een milieubewuste keuze te maken voor jouw project. Ook bij de productie van onze eigen merken is de hoogste prioriteit het duurzaam gebruik van hulpbronnen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

Wij geloven dat er voor elk project een duurzame keuze te maken is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wanneer is een artikel duurzaam?

Wil jij je project duurzaam aanpakken? Met keuze uit meer dan 120.000 artikelen is het soms bést moeilijk om overzicht te hebben in verantwoorde keuzes voor jouw project. Daarom hebben wij een aantal richtlijnen samengesteld.

Natuurlijk kan een artikel niet altijd 100% duurzaam zijn. Óók is het geen zwart-wit besluit of iets duurzaam is. Wij vinden dat een artikel duurzaam is als het één van de volgende aspecten bevat:

  • Het is een energiezuinige of -besparende voorzieningen.
  • Er is gebruik gemaakt van duurzaam materiaal.
  • Er is gebruik gemaakt van ecologisch materiaal.
  • Het product draagt bij aan zuinig grondstofgebruik (bijvoorbeeld een waterbesparende oplossing).
  • Het is vrij van schadelijke stoffen.
  • Bij gebruik van het artikel zit een laag milieurisico verbonden.
  • Het draagt bij aan de biodiversiteit.

Duurzaamheid

Hulp bij verduurzamen

Zo wordt recyclen een makkie!

Duurzaam assortiment

Wij zijn er heilig van overtuigd dat HORNBACH een voorbeeldfunctie heeft, als het gaat om verantwoord (ver)bouwen. Daarom selecteren we de materialen die we in onze vestigingen verkopen met zorg.

Begin met verduurzamen . HORNBACH

Bekijk onze projecten!

Tuin

Isoleren

Energie besparen

Actueel

Campagnes