Duurzaamheid bij HORNBACH

Duurzaamheid is een breed begrip. Wij vinden dat duurzaamheid staat voor het maken van een verantwoorde keuze op gebied van mens en milieu. Óók bij jouw project. HORNBACH biedt jou de tools voor het maken van deze keuzes.

Hoe we dat doen? Concrete maatregelen in zo veel mogelijk gebieden uitvoeren en van de verf tot de tuinsets duurzamere producten aanbieden. Met ons reusachtige assortiment vinden wij dat er altijd een mogelijkheid moet zijn om een milieubewuste keuze te maken voor jouw project. Ook bij de productie van onze eigen merken is de hoogste prioriteit het duurzaam gebruik van hulpbronnen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

Wij geloven dat er voor elk project een duurzamere keuze te maken is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dit zijn onze duurzaamheidsvoordelen

Wil jij je project duurzamer aanpakken? Met keuze uit meer dan 120.000 artikelen is het soms bést moeilijk om overzicht te hebben in verantwoorde keuzes voor jouw project. Daarom hebben wij een aantal duurzaamheidsvoordelen samengesteld.

Natuurlijk kan een artikel niet altijd 100% duurzaam zijn. Óók is het geen zwart-wit besluit of iets duurzaam is. Wij vinden het belangrijk om te delen dat een artikel een duurzaamheidsvoordeel heeft. Is dit dan meteen een duurzaam artikel? Nee. Daar zijn we eerlijk in. Maar het kan wel een duurzamere keuze zijn. Een artikel met een duurzaamheidsvoordeel kan bijvoorbeeld de volgende kenmerken hebben:

 • Het is een energiezuinige of -besparende voorzieningen.
 • Er is gebruik gemaakt van hergebruikte (recycling) of verantwoorde materialen.
 • Het bevat duurzamere ingrediënten en is vrij van schadelijke stoffen.
 • Het product draagt bij aan zuinig grondstofgebruik (bijvoorbeeld een waterbesparende oplossing).
 • Bij gebruik van het artikel zit een laag milieurisico verbonden.
 • Het draagt bij aan de biodiversiteit.

Duurzaamheid

Hulp bij verduurzamen

Duurzamer assortiment

Wij zijn er heilig van overtuigd dat HORNBACH een voorbeeldfunctie heeft, als het gaat om verantwoord (ver)bouwen. Daarom selecteren we de materialen die we in onze vestigingen verkopen met zorg.

 • 
				PowerpleX Bio | HORNBACH

  Biologisch plaatmateriaal

  Plaatmateriaal dat goed gerecycled en gecomposteerd kan worden? Dat is het duurzame, milieuvriendelijke en biologische plaatmateriaal van PowerpleX Bio! Ontdek alle voordelen.

 • 
				Duurzame bloempotten . HORNBACH

  Duurzame bloempotten

  Je huis en tuin duurzaam inrichten? Dan mogen bloempotten van gerecycled materiaal zeker niet ontbreken! En dat is nog niet eens alles: zelfs het productieproces kan duurzaam zijn. Alles over duurzame bloempotten vind je hier!

 • 
				Nieuw plastic folie ontwikkeling recycling van HORNBACH

  Gerecycled afdekzeil

  Een afdekzeil dat bijna helemaal is gemaakt van origineel afval uit HORNBACH vestigingen? Het d80-afdekzeil is het eerste afdekzeil dat geproduceerd wordt door recycling van kunststofafval uit onze eigen vestigingen. Het recyclingproces is Recy-Class gecertificeerd. Het certificaat bevestigt dat het d80 afdekzeil voor meer dan 95% uit gerecycled plastic bestaat en na gebruik opnieuw kan worden gerecycled. Lees hier meer.

 • 
				EPDM overkapping . HORNBACH

  Circulair bouwen met EPDM

  EPDM-dakbedekking is met een levensduur van minimaal vijftig jaar zeker duurzaam. Maar naast de lange levensduur is EPDM óók nog eens 100% recyclebaar, zonder kwaliteits- en waardeverlies. Lees alles over EPDM.

 • 
				Bijenplanten plaatsen . HORNBACH

  Planten zonder giftige bestrijdingsmiddelen

  HORNBACH werkt samen met Tuinbranche Nederland aan de verkoop van planten zonder giftige bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de biodiversiteit. Met ons eigen merk FloraSelf garanderen we dat er bij het kweken van planten geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die schadelijk zijn voor bijen of neonicotinoïden bevatten.

 • 
				Muren schilderen l HORNBACH l Advies over verven

  Muurverf in gerecyclede emmers

  Om onze natuurlijke hulpbronnen te sparen worden de HORNBACH muurverven geleverd in een grijze emmers. Deze bestaan voor ca. 75% uit gerecycled materiaal. Materiaal vervaardigd uit afval van huishoudelijke recycling inzamelingen. Dit bespaart materiaal en is goed voor het klimaat: recycling kan de uitstoot van broeikasgassen per emmer met 30% verminderen.

Begin met verduurzamen . HORNBACH

Bekijk onze projecten!

Verduurzaam je huis met deze artikelen

Actueel