Duurzaamheid bij HORNBACH

Duurzaamheid is een breed begrip. Wij vinden dat duurzaamheid staat voor het maken van een verantwoorde keuze op gebied van mens en milieu. Óók bij jouw project. HORNBACH biedt jou de tools voor het maken van deze keuzes.

Hoe we dat doen? Concrete maatregelen in zo veel mogelijk gebieden uitvoeren en van de verf tot de tuinsets duurzame producten aanbieden. Met ons reusachtige assortiment vinden wij dat er altijd een mogelijkheid moet zijn om een milieubewuste keuze te maken voor jouw project. Ook bij de productie van onze eigen merken is de hoogste prioriteit het duurzaam gebruik van hulpbronnen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

Wij geloven dat er voor elk project een duurzame keuze te maken is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wanneer is een artikel duurzaam?

Wil jij je project duurzaam aanpakken? Met keuze uit meer dan 120.000 artikelen is het soms bést moeilijk om overzicht te hebben in verantwoorde keuzes voor jouw project. Daarom hebben wij een aantal richtlijnen samengesteld.

Natuurlijk kan een artikel niet altijd 100% duurzaam zijn. Óók is het geen zwart-wit besluit of iets duurzaam is. Wij vinden dat een artikel duurzaam is als het één van de volgende aspecten bevat:

 • Het is een energiezuinige of -besparende voorzieningen.
 • Er is gebruik gemaakt van duurzaam materiaal.
 • Er is gebruik gemaakt van ecologisch materiaal.
 • Het product draagt bij aan zuinig grondstofgebruik (bijvoorbeeld een waterbesparende oplossing).
 • Het is vrij van schadelijke stoffen.
 • Bij gebruik van het artikel zit een laag milieurisico verbonden.
 • Het draagt bij aan de biodiversiteit.

Duurzaamheid

Hulp bij verduurzamen

Duurzaam assortiment

Wij zijn er heilig van overtuigd dat HORNBACH een voorbeeldfunctie heeft, als het gaat om verantwoord (ver)bouwen. Daarom selecteren we de materialen die we in onze vestigingen verkopen met zorg.

 • 
				PowerpleX Bio | HORNBACH

  Biologisch plaatmateriaal

  Plaatmateriaal dat goed gerecycled en gecomposteerd kan worden? Dat is het duurzame, milieuvriendelijke en biologische plaatmateriaal van PowerpleX Bio! Ontdek alle voordelen.

 • 
				Duurzame bloempotten van Elho . HORNBACH

  Duurzame bloempotten

  Je huis en tuin duurzaam inrichten? Dan mogen bloempotten van gerecycled materiaal zeker niet ontbreken! En dat is nog niet eens alles: zelfs het productieproces kan duurzaam zijn. Alles over duurzame bloempotten vind je hier!

 • 
				Nieuw plastic folie ontwikkeling recycling van HORNBACH

  Gerecycled afdekzeil

  Een afdekzeil dat bijna helemaal is gemaakt van origineel afval uit HORNBACH vestigingen? Het d80-afdekzeil is het eerste afdekzeil dat geproduceerd wordt door recycling van kunststofafval uit onze eigen vestigingen. Het recyclingproces is Recy-Class gecertificeerd. Het certificaat bevestigt dat het d80 afdekzeil voor meer dan 95% uit gerecycled plastic bestaat en na gebruik opnieuw kan worden gerecycled. Lees hier meer.

 • 
				EPDM overkapping . HORNBACH

  Circulair bouwen met EPDM

  EPDM-dakbedekking is met een levensduur van minimaal vijftig jaar zeker duurzaam. Maar naast de lange levensduur is EPDM óók nog eens 100% recyclebaar, zonder kwaliteits- en waardeverlies. Lees alles over EPDM.

 • 
				Bijenplanten plaatsen . HORNBACH

  Planten zonder giftige bestrijdingsmiddelen

  HORNBACH werkt samen met Tuinbranche Nederland aan de verkoop van planten zonder giftige bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de biodiversiteit. Met ons eigen merk FloraSelf garanderen we dat er bij het kweken van planten geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die schadelijk zijn voor bijen of neonicotinoïden bevatten.

Begin met verduurzamen . HORNBACH

Bekijk onze projecten!

Verduurzaam je huis met deze artikelen

Actueel