0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 24-02-24 om 18:08 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Duurzaamheid

FSC-hout

FSC-hout

Veel van de producten bij HORNBACH hebben het FSC-keurmerk. FSC (Forest Stewardship Council) is een certificaat voor hout, dat garandeert dat het hout uit ecologisch en sociaal verantwoord bosbeheer komt.

HORNBACH hecht grote waarde aan de samenwerking met leveranciers die strenge milieu- en duurzaamheidsrichtlijnen naleven. Let daarom bij aankoop van producten die gemaakt zijn van hout (bijvoorbeeld tuinhuizen, terrasplanken, schuttingen, kwasten etc.) op het volgende keurmerk:

We verkopen alleen hout dat uit een verantwoord beheerd bos komt.

FSC hout . HORNBACH

FSC® – Forest Stewardship Council®

FSC is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. Daarvoor heeft FSC wereldwijd uniforme normen opgesteld voor de exploitatie van bossen over de hele wereld, waarbij een groot deel onder beheer van FSC staat. Het FSC-logo laat de consument zien dat het gaat om houtproducten die afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen of die het bosbestand sparen.

De FSC-norm schrijft voor dat de ecologische functies van een bos behouden moeten blijven. Centraal daarbij staat de bescherming van met uitsterven bedreigde dier- en plantensoorten. Bovendien waarborgt de norm de rechten van de oorspronkelijke bewoners en werknemers.

Een FSC-gecertificeerd bos wordt beheerd volgens strenge eisen en criteria die ervoor moeten zorgen dat het bos als ecosysteem behouden blijft. Daarvan profiteert op de lange termijn niet alleen het ecosysteem van het bos en de daarin levende dieren, maar ook wij mensen leggen daarmee de basis voor een duurzame en groene toekomst.

Geen tropisch hout afkomstig van roofbouw: voor een beter milieu!

Let op FSC-gecertificeerde producten

FSC wordt gezien als een koploper op het gebied van duurzame ontwikkeling in het algemeen en verantwoord bosbeheer in het bijzonder. Als onderdeel van de verwerking wordt door controles gewaarborgd dat FSC-hout niet ongeoorloofd vermengd wordt met niet-gecertificeerd hout en zo wordt gekenmerkt.

Op onze voorbeeldrol zijn we trots!

HORNBACH ontving in 2007 als eerste internationale bouwmarktketen het felbegeerde FSC-handelsketencertificaat (licentienummer FSC®-C010062) voor de betrokkenheid en het eigen initiatief dat het bedrijf sinds 1996 toont ten aanzien van ecologisch en sociaal verantwoord bosbeheer. Vroeger kon je FSC-gecertificeerd hout alleen bij enkele houthandels kopen, maar nu vind je in alle HORNBACH vestigingen in heel Europa duizenden FSC®-houtproducten voor gegarandeerd lage prijzen.

Aangesloten bij Greenpeace en WNF

De handelscertificering door de in 1996 opgerichte Forest Stewardship Council is de kroon op onze voortdurende inzet als actief lid van FSC International. Al in 1996 heeft HORNBACH zich bij onafhankelijke milieuorganisaties als het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Greenpeace aangesloten en zichzelf verplicht om geen ongecertificeerd hardhout te importeren. Hiermee is HORNBACH leider in de branche.

Ook houtprofessionals profiteren van deze ontwikkeling: de grote beschikbaarheid van uiteenlopende gecertificeerde houtproducten maakt het voor moderne bouwbedrijven eenvoudiger om ecologisch verantwoordelijke handel te drijven tegen gunstige prijzen.

Streven naar nóg meer FSC-certificering

Op 15 oktober 2010 heeft HORNBACH Nederland het partnerschap met FSC Nederland onderschreven. In de meerjaren planning staat beschreven dat HORNBACH streeft naar een zo groot mogelijk deel gecertificeerde houten en hout gerelateerde producten. Met ingang van 1 maart 2011 wordt ook het grootste gedeelte van het drukwerk op FSC papier gedrukt.

Bovendien is HORNBACH lid van de WWF Wood Group, die in 2003 in het leven geroepen werd. Op dat moment heeft de onderneming zich verplicht gesteld het aantal producten met het FSC-keurmerk te verhogen. Buiten Europa kunnen alleen houtproducten met het FSC-label worden gekocht, binnen de EU zijn FSC-gecertificeerde producten aangeraden.

Folders van FSC-gecertificeerd papier

In maart 2011 is de keuze gemaakt om voortaan ook alle maandfolders te drukken op FSC-gecertificeerd papier. In 2012 zette HORNBACH weer een stap in de ‘groene’ richting, want de folders worden niet meer alleen op FSC-gecertificeerd papier gedrukt, maar ook nog groen verspreid. Dit betekent dat de folders CO2 neutraal verspreid en thuis bezorgd worden.

Lof van het WWF voor het inkoopbeleid:

De goede manier van omgaan met hout door HORNBACH is ook door een test van het Worldwide Fund for Nature (WWF) Oostenrijk bevestigd. Tot nu toe is HORNBACH de enige bouwmarkt onderneming aan wie ooit door WWF Oostenrijk de "Panda Award’’ in de categorie van het bos is toegekend. Dit gebeurde in 2005.

De milieu-organisatie kent de prijs toe aan bedrijven, instellingen en particulieren, 'die kenmerkend zijn door hun speciale diensten en anderen aansporen om hetzelfde te doen.'

Verantwoord beheer – het milieu ontzien!

De natuur ligt HORNBACH aan het hart. Onze inzet voor verantwoord gebruik van natuurlijke materialen heeft natuurlijk betrekking op ons gehele assortiment. Natuurproducten zoals de wilgenmatten van onze productfamilie “Natural Garden” of onze bamboeschuttingen van snel hernieuwbare grondstoffen. Zo bouwen wij niet alleen aan ons assortiment maar ook aan de natuur.

FSC hout Duurzaam verantwoord bosbeheer . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven