Service

Zaagservice

Zaagservice

Niet de juiste zaag in huis of geen zin om er een aan te schaffen? Niet de specialistische kennis voor een bepaalde zaagklus? Maak dan gebruik van de HORNBACH zaagservice! Wij zagen al het plaatmateriaal dat je bij ons aanschaft op de juiste maat. Vakkundig en tot op de millimeter nauwkeurig, volgens de door jou opgegeven maten.

Zaagservice in de vestiging

Al het plaatmateriaal voor jouw project gevonden maar nog niet alles heeft de juiste afmetingen? Maak dan gebruik van onze zaagservice! Wij zagen al je houten plaatmateriaal nauwkeurig op maat. En tot 10 zaagsnedes doen we dit zelfs helemaal gratis. Zolang je het maar bij ons gekocht hebt. Gebruikt steigerhout wordt niet gezaagd.

Welk plaatmateriaal wij voor je op maat zagen? Je kunt hierbij denken aan geplastificeerd spaanplaat, hout platen, steigerhouten planken, houten vensterbanken en houten keukenwerkbladen.

Houd tevens rekening met de minimale formaten. Met onze machines kunnen we alleen platen met een lengte vanaf 500 millimeter en een breedte van 230 millimeter zagen. Balken moeten ook minstens 500 millimeter lang zijn.

Zo werkt 't

Stap 1. Kies de te zagen plaat/balk
Wellicht weet je al precies wat je wilt, maar zo niet dan kun je van ons vakkundig personeel een gedegen advies krijgen. Zij kunnen je alles vertellen over onze houtproducten.

Stap 2. Maat doorgeven
Wanneer je de maat al precies weet, kun je deze direct aan ons doorgeven. Wanneer je nog niet zeker bent of moeilijkheden ondervindt bij het opmeten, kun je ons personeel om raad vragen.

Stap 3. Klaar!
Terwijl je wacht totdat je hout in de juiste maat gezaagd is, kun je je andere inkopen doen bij HORNBACH. Hierna kun je alles gezamenlijk afrekenen bij de kassa. Eenvoudiger kan niet!

Zaagservice HORNBACH

Verschillende plaatmaterialen

Multiplex

Multiplex heeft de grootste stabiliteit in de groeirichting, de lengte. Om een hogere stabiliteit te creëren worden verschillende lagen kruislings met elkaar verlijmd.

Multiplex plaat HORNBACH
Spaanplaat

Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel, houtspaanders en daarna gemengd met kunstharslijm. Dan worden ze onder invloed van warmte tot een plaat geperst. Spaanplaten zijn uitermate geschikt voor vloeren, wanden en verschillende renovatieklussen.

Spaanplaat HONRBACH
MDF

MDF is gemaakt van fijne, gedroogde houtvezels die met behulp van hars op elkaar geperst zijn. MDF heeft een bijzonder fijn oppervlak. Ze worden machinaal gemaakt en de randen zijn glad en hard. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld meubels.

MDF plaat HORNBACH
OSB

De afkorting OSB staat voor Oriented Strand Board ('plaat gemaakt van gerichte houtschilfers'). De schilfers van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht. De schilfers van de binnenlaag zijn willekeurig gestrooid of dwars gericht op de plaatlengte. OSB heeft als voordeel t.o.v. multiplex-platen dat de productie minder energie kost en dus goedkoper is. Daarnaast is het rendement van OSB vele malen hoger.

OSB plaat HORNBACH
HPL Compactplaat

HPL Compactplaat is een hoogwaardig, sterk product met een hoge krasbestendigheid en slagvastheid. HPL Compactplaat is zo goed als onderhoudsarm door de massieve kern en duurzame toplaag.

HPL plaat HORNBACH

Services die ook interessant zijn