0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 25-09-23 om 02:05 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

De beste airco kiezen

De beste airco kiezen

Wat is het verschil eigenlijk tussen een mobiele en een vaste airco? En hoe weet je welke airco het beste bij jou past? Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken. Dus ben jij op zoek naar verkoeling? Lees dan snel verder!

Vind jouw koele airco

Als het echt lekker warm wordt in de Nederlandse zomer, is een airco in huis heel erg fijn. Dat er geen warme, maar koude lucht door je huis waait, dat is toch een heerlijk gevoel? En als jij besloten hebt een airco aan te schaffen, is het goed om te weten dat er twee soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Mobiele airco’s en vaste airco’s. Welke je kiest ligt aan de ruimtes die je wil koelen en/of de functie(s) die jouw airco moet hebben:

Mobiele airco's l HORNBACH

Mobiele airco's

Mobiele airco’s zijn makkelijk te verplaatsen én makkelijk te installeren. Je hoeft alleen maar een stekker in het stopcontact te steken en de juiste temperatuur in te stellen. Vervolgens hang je de slang uit het raam en je kunt genieten van verkoeling. Met installatiekosten voor een professional hoef je dus geen rekening te houden.

Naast al dat installatiegemak kun je een mobiele airco ook nog eens verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Zet overdag de airco in de woonkamer en ’s nachts in de slaapkamer. Een hoop gemak dus.

Vaste airco's l HORNBACH

Vaste airco's

Een vaste airco, ook wel split airco genoemd, bestaat uit twee (of meer) permanent te plaatsen units (split units). Een buitenunit en een (of meerdere) binnenunit(s). De binnenunit(s) verbind je met koelleidingen aan de buitenunit. De buitenunit, het woord zegt het al, monteer je buitenshuis, de binnenunit(s) kun je in verschillende ruimtes in huis plaatsen, waardoor je deze ruimtes ook tegelijkertijd kunt koelen.

Je hebt minder installatiegemak maar de veelzijdigheid van een vaste airco maakt dit gauw goed! Zo kan je naast verkoelen ook ventileren en de ruimte verwarmen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

Wanneer je een airco wil plaatsen op je slaapkamer of op zolder bijvoorbeeld, is het wel fijn als je weet welke je het beste aan kunt schaffen. Voor alle airco’s gelden een aantal aspecten waar je vóór je overgaat tot aankoop even goed over na moet denken. We zetten deze aspecten hieronder voor je op een rij:

De juiste airco kiezen l HORNBACH

Geluid van een airco

Het geluid dat een airconditioner maakt, wordt aangegeven in decibel (dB). Overdag ligt het normale geluidsniveau in huis gemiddeld tussen de 25 en 35 dB. Elke 3 dB extra betekent een verdubbeling van het geluid. Vooral wanneer je de airco in je slaapkamer wil gebruiken, is het dus slim om van tevoren even te bekijken hoeveel geluid het apparaat dat je wil kopen precies maakt. Het geluidsniveau van een extra stille airco bedraagt maximaal 49 dB, die van een stille 50 tot 60 dB en die van een hoorbare airco 61 dB of meer.

Energieverbruik van een airco

Het is verstandig om bij het kiezen van een airconditioner te letten op zijn energieverbruik. Wanneer je de temperatuur in huis wil verlagen, kan dat namelijk best veel stroomkosten. Op het energielabel van je airco vind je alle informatie die je nodig hebt. Niet alleen het daadwerkelijke verbruik (aangegeven in kWh), maar ook de energie-efficiëntie voor koelen, eventueel verwarmen én het geluidsniveau. Wil je een energiezuinig apparaat? Kijk dan of de airco van je keuze label A+ heeft. A+ apparaten zijn namelijk altijd het zuinigst.

Bediening van een airco

Bij bijna elk airconditioningsysteem zit een handige afstandsbediening. Maar ook zijn er tegenwoordig steeds meer ‘smart’ airco’s! Deze nieuwere modellen kun je met behulp van een app bedienen. Zo schakel je de airco bijvoorbeeld via je smartphone in- en uit. Ook kun je op deze manier de status van je airco snel controleren.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven