0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 01-10-23 om 01:16 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

De beste barbecue kiezen

De beste barbecue kiezen

De perfecte barbecue vinden is zo makkelijk nog niet. Want welke barbecue ga je kopen? Ontdek hier welke type het beste bij jou past! Om je te helpen bij jouw keuze, hebben wij alle types op een rij gezet. Tijd om te vlammen!

Vind jouw perfecte barbecue

Om te kunnen barbecueën heb je niet persé houtskool of briketten nodig. Ook op gas grillen of met een elektrische variant hamburgers bakken is mogelijk! Wil je traditioneel eerst de kolen laten gloeien voordat de vonk overslaat? Of ga je liever voor compact en gemak? Ook voor degene die zijn/haar barbecue-vaardigheden wilt uitbreiden zijn er opties.

Om je het verschil te laten zien, hebben wij alle type barbecues op een rij gezet.

De juiste barbecue kiezen Kamado

Kamado barbecues

De kamado komt oorspronkelijk uit Japan en is tegenwoordig ook hier niet meer weg te denken. Dankzij de keramische behuizing, wordt de warmte gelijkmatig verspreid. Daarbij is de barbecue erg veelzijdig. Grill, rook of bak!

Meer over de kamado barbecue

De juiste barbecue kiezen houtskool

Houtskoolbarbecues

De houtskoolbarbecue is dé klassieker onder de barbecues. Deze traditionele manier van grillen gebeurt met houtskool of briketten. Dit geeft niet alleen een authentieke smaak, het is ook gegarandeerd vlammen!

Meer over de houtskoolbarbecue

De juiste barbecue kiezen gas

Gasbarbecues

Met een gasbarbecue heb je wel de lust maar niet de lasten. Dankzij het gas hoef je enkel de vonk over te laten slaan en je kunt beginnen! Het is daarom zeer eenvoudig in gebruik én geeft het je ook nog eens die lekkere barbecuesmaak.

Meer over de gasbarbecue

Ooni pizzaoven | HORNBACH

Pizzaovens

Betaalbare en lichtgewicht outdoor pizzaovens voor thuis! De Pizzaovens verwarmen in 15 minuten op tot meer dan 500°C. Dankzij de pizzaoven van Ooni is je pizza in 60 seconden klaar!!

Meer over de Ooni pizzaovens

De juiste barbecue kiezen buitenkeukens

Buitenkeukens

De buitenkeuken is voor de comfortabele barbecuer. Deze barbecue is veelzijdig en erg eenvoudig in gebruik, een hoog gemak-factor dus! Het is mogelijk om de barbecue uit te breiden door meerdere componenten toe te voegen. Steel de show bij je vrienden en familie!

Meer over de buitenkeuken

De juiste barbecue kiezen betonnen barbecue

Betonnen barbecues

Een betonnen barbecue is een ware eyecatcher voor in je tuin. Omdat het uit meerdere, opeengestapelde elementen bestaat, is de barbecue erg solide. Daarbij kun je de barbecue ook als tuinhaard gebruiken. Zet zelf je barbecue in elkaar en beleef jaren plezier!

Meer over de betonnen barbecue

De juiste barbecue kiezen smoker

Smoker

De smoker is the next level voor de echte barbecue-fanaat. De barbecue bestaat uit een aparte rook- en gaarkamer. Door het precies laten garen wordt zelfs het taaiste stuk vlees boterzacht! Dit vraagt wel om serieuze barbecue-skills.

Meer over de smoker

De juiste barbecue Elektrische barbecue

Elektrische barbecues

Met een elektrische barbecue heb je het eten zo op tafel staan. Want: één draai aan de knop en je kunt vrijwel direct beginnen met grillen! En dat terwijl er geen vuur in het spel is. Ideaal wanneer je geen last van rook wilt hebben en weinig tijd hebt.

Meer over de elektrische barbecue

Type barbecue Snel op temperatuur Makkelijk in gebruik Regelbare temperatuur Authentieke smaak Prijs in aanschaf
Houtskoolbarbecue -- ++ -- ++ ++
Gasbarbecue ++ ++ ++ +/- +/-
Kamado barbecue -- +/- ++ +/- --
Pizzaoven ++ ++ ++ ++ --
Smoker -- -- -- ++ +/-
Elektrische barbecue ++ ++ ++ -- ++
Betonnen barbecue -- ++ -- ++ +/-
Buitenkeukens ++ +/- ++ +/- --

Houtskoolbarbecue

De juiste barbecue kiezen houtskool

Gloeiende kolen en vlammend vuur. Dát is waar je naar op zoek bent. De houtskoolbarbecue geeft je niet alleen een traditionele ervaring, ook de authentieke smaakbeleving komt naar boven dankzij de smeulende kolen. Grillen op houtskool of briketten kost enige voorbereiding en geduld maar het eten zal gegarandeerd in de smaak vallen!

Hoe steek je een houtskoolbarbecue aan?

Voor het aansteken van een houtskoolbarbecue maak je gebruik van houtskool en/of briketten en aanmaakblokjes. Zet je barbecue op een harde ondergrond en uit de wind. Verwijder het rooster en steek de aanmaakblokjes aan. Leg vervolgens de kolen erop. Nu is het wachten geblazen. Pas in de tussentijd op met het inademen van het rook. Zodra de kolen gloeien is het tijd om je vlees/vis op de barbecue te leggen. Dit bij elkaar duurt ongeveer 30 - 45 min.

Gebruik een brikettenstarter om het aanmaak-proces te versnellen.

Direct of indirect grillen

Je hebt het vast wel eens gehoord, direct en indirect grillen. Maar wat betekent dit en waarin zit het verschil? Wij leggen het je uit.

 • Direct grillen: het eten wordt direct boven de warmtebron gebraden. Het effect? Een korte bereidingstijd en het geeft je de typische barbecuesmaak. Ideaal dus voor eten dat maak kort gegrild hoeft te worden zoals karbonade of steaks.

 • Indirect grillen: het eten wordt door de zijdelingse warmtetoevoer langzaam gegaard. Het effect? Mals gegrilld vlees/vis met een typische barbecuesmaak. Ideaal voor gerechten die snel uitdrogen of verbranden zoals visfilets of kippenpoten.

Hoe grill ik direct?

Verdeel het eten in het midden van het rooster. Zorg ervoor dat ook de kolen gelijkmatig verspreid zijn. Heb je een deksel? Houd deze gesloten en maak gebruik van het ventilatierooster door deze open te zetten. Dit verkort de bereidingstijd en behoudt de heerlijke barbecuesmaak.

Hoe grill ik indirect?

Om indirect te kunnen grillen heb je een deksel nodig. Plaats de houtskool aan de zijkanten van je barbecue en leg een aluminium lekbak in het midden op de grillplaat. De warmte verspreid zich op deze manier langs de zijkant van het eten naar boven. Houd de deksel gesloten en de ventilatieklep open. Wacht nu rustig af toe het eten langzaam maar gelijkmatig gegaard wordt.

Zo maak je jouw houtskoolbarbecue schoon

Het is voor vele geen leuk klusje maar een schone barbecue is toch best lekker! En om ervoor te zorgen dat jij de volgende ronde weer op een glimmende grillplaat kunt bakken, hebben wij wat tips:

 • Zonder deksel: verwijder grote resten met een keukenrol en week sterk aangekoekte delen los in een sopje. Gooi de as weg en voorkom extra rookvorming wanneer je de barbecue opnieuw aansteekt. Maak vervolgens het rooster schoon met een mild reinigingsmiddel en zachte spons. Je grillplaat zal nu etens- en vet vrij zijn!

 • Met deksel: verwijder eerst grote resten van de grillplaat met een keukenrol laat de restjes uitbranden. Houdt hierbij de deksel gesloten en de ventilatieklep open. Gooi de as weg en voorkom extra rookvorming wanneer je de barbecue opnieuw aansteekt. Sterk aangekoekte delen schrob je met een schoonmaakborstel schoon. Je grillplaat is weer ready voor gebruik!

Gasbarbecue

De juiste barbecue kiezen gas

De gasbarbecue is erg in trek want het is snel, schoon én veelzijdig. Je sluit simpelweg een gasfles aan en in no time kun je starten met bakken! Daarbij heb je geen last van rookvormig en ondanks dat je geen gebruik maakt van houtskool, heb je wel die typische barbecuesmaak. Bizar lekker!

Plaats de gasbarbecue in de tuin, op het balkon of dakterras. Direct of indirect grillen, het kan allemaal!

Hoe werkt een gasbarbecue?

Een gasbarbecue werkt op gas en wordt door een ontstekingsmechanisme geactiveerd. De warmte wordt snel en gelijkmatig verspreid waardoor jij al gauw de hamburgers op de grill kunt leggen. Geen gedoe met wachten en het aansteken van houtskool of briketten dus!

In minder dan 10 min. is je barbecue op temperatuur en kan je beginnen met bakken, grillen of stomen.

Voordat je de gasfles aansluit, plaats je de barbecue op een stevige ondergrond en controleer je of de glasknoppen dicht zijn. Zet de deksel en de gastoevoer volledig open en draai de gasknoppen halfopen. Steek de barbecue aan door het ontstekingsmechanisme te activeren. Draai nu de gasknop helemaal open.

Vind je de temperatuur te laag? Dan draai je gewoon het gas wat hoger.

Zo maak je jouw gasbarbecue schoon

Je hoeft je gasbarbecue in principe niet elke keer helemaal schoon te maken. Maar doe je dat wel, dan heb je er natuurlijk langer plezier van. Volg de stappen:

 • Verwijder grote etensresten van het rooster en sluit de deksel.
 • Laat nu je barbecue uitbranden. Zet de barbecue op de hoogste stand en wacht 15 min.
 • Borstel de etensresten weg en maak de grill schoon met een sopje en zachte spons of plaats het rooster in de vaatwasser.

De gasfles opbergen en bewaren

Je bent uitgegeten, de barbecue blinkt, en nu wil je jouw gasbarbecue opbergen. Voordat je dit doet, is het belangrijk dat je de glasfles altijd volledig dicht draait wanneer je deze gaat ontkoppelen.

Koppel de fles los en berg de gasfles buitenshuis of op een goed geventileerde plek op. Zet de gasfles nooit in de zon of naast een warmtebron zoals een verwarming, kachel of openhaard. De boel laten ontploffen is natuurlijk niet iets dat je wilt.

Heb je de perfect plek gevonden? Dan zet je de fles rechtop weg en houd deze buiten bereik van kinderen.

Ga je de gasbarbecue weer tevoorschijn toveren? Controleer de gasfles op gaslekken en verstoppingen in de brandleidingen. Lees daarbij ook de onderhouds- en veiligheidstips van de fabrikant goed door.

Kamado barbecue

De juiste barbecue kiezen Kamado

De kamado is een lust voor het oog want naast de veelzijdigheid ziet de keramische barbecue er zelf ook nog eens lekker uit. De oorsprong ligt in Japan en is deze eivormige barbecue inmiddels ook hier een ware hit onder de barbecue-fanaten! In de basis werkt de kamado hetzelfde als een houtskoolbarbecue. Bij HORNBACH verkopen we Kamado's van de merken Grill Guru en Inferno. Bekijk hier alles over een kamado van Grill Guru.

Dankzij de vele keramische lagen en de afsluitbare deksel, blijft de warmte extreem goed geïsoleerd.

Het voordeel? Het houdt de hitte vast, de warmte wordt gelijkmatig verspreid en daarbij kan jij de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regulieren. Veelzijdig ding dus, die kamado!

Hoe werkt een kamado?

De kamado is een houtskoolsbarbecue en bij gebruik plaats je houtskool in de firebox. Daar bovenop leg je een andere keramische plaat en eindig je met het rooster. Je creëert op deze manier een soort heteluchtoven en grilt dus niet direct op het vuur.

Zo regel je de temperatuur

Het principe is vrij simpel: door meer of minder zuurstof toe te voegen, stijgt of daalt de temperatuur. Dit doe je door eenvoudig met de ventilatierooster te spelen. De temperaturen kunnen oplopen van 70°C naar 350°C. Best heet! En dankzij de ingebouwde thermometer kan je het nauwlettend in de gaten houden.

Dit kan je met een kamado

Een kamado is relatief duur in de aanschaf maar het biedt je dan ook vele mogelijkheden. Wil je naast grillen meer van je kookkunsten laten zien? Dan zit je met deze keramische barbecue dus wel goed. Dit zijn de mogelijkheden met een kamado barbecue:

 • Roken
  Dankzij de afsluitbare deksel en het zelf regulieren van de temperatuur, kan je ook een stuk vlees of vis roken. Gebruik hiervoor houtsnippers of rookchips.
 • Garen
  Pulled pork maken? Of rosbief garen? Eitje! Zet de temperatuur laag (100°C - 110°C) en slowcooking doet de rest.
 • Braden
  De afsluitbare deksel maakt dat je de barbecue ook als oven kunt gebruiken. Schuif dus gerust een ovenschotel in een aardewerken schaal op de grillplaat!
 • Grillen
  Zelfs de grootste stukken vlees of vis worden perfect bereikt. Houdt wel de deksel gesloten, dit bevordert het gaar-proces.
 • Stomen
  Omdat je niet direct op het vuur kookt, kan je het eten ook stomen. Gebruik hiervoor wel een speciale plate setter.
 • Bakken
  Zelfgemaakt brood vers van de grill.. What more can we say!

Smoker

De juiste barbecue kiezen smoker

Het is gegarandeerd uitpakken met dit bakbeest! Want barbecueën met een smoker is wel even iets anders dan alleen de worsten keren en de hamburgers flippen. Met een smoker gaar je namelijk, warm of koud, het gerecht op een rustige en regelmatige manier, waardoor de authentieke rooksmaak vrijkomt. Klinkt lekker toch?

Hoe werkt een smoker?

Een smoker bestaat uit 2 componenten namelijk een grillkamer en een rookkamer. De grillkamer wordt gebruikt om rook te maken. Dit doe je door middel van houtskool of briketten en houtsnippers. Deze rook komt vervolgens terecht in de aparte rookkamer waarin het vlees of vis langzaam gegaard wordt. Belangrijk is om tijdens het roken de kamers volledig gesloten te houden. En het resultaat? Boterzacht vlees met een uniek rookaroma of overheerlijke gerookte vis!

Het geheim van succesvol roken? Consistentie, temperatuur én geduld.

Warm roken

Warm roken doe je bij een temperatuur tussen de 90°C en 120°C. In tegenstelling tot een houtskoolbarbecue, is de bereidingstijd relatief lang. Afhankelijk van het type vlees/vis kan het tot 3 uur duren voordat het gerecht volledig is gegaard.

Koud roken

Koud roken is ideaal geschikt voor het garen van vis en doe je bij een temperatuur tussen de 15°C en 25°C. Geen haast? Mooi! Want koud roken vraagt niet om enkel wat uurtjes. Afhankelijk van de grootte en dikte van het type vis, kan het roken hele dagen of zelfs weken in beslag nemen.

Dit is waarom je jouw smoker moet inbranden

Voordat je begint is het inbranden van je smoker belangrijk om te doen. Dit doe je zodat een beschermende laag op het staal ontstaat. Deze coating is onder andere goed tegen roest. Het is dus handig om vooraf eerst flink wat stoom af te blazen! Weten hoe? Volg de 8 stappen:

Inbranden in 8 stappen

 1. Neem alle roosters uit de rookoven.
 2. Bedek de bodem van de grillkamer met 4-5 kg houtskool of met hardhout zoals beuken of essen (let op: bij het verbranden van hout ontstaan hogere, schommelende temperaturen).
 3. Brandt de smoker gedurende 1 tot 2 uur bij ca. 120°C - 140°C in.
 4. Laat de deur van de grillkamer daarbij op een kleine kier staan.
 5. Als de temperatuur tot boven de 140°C stijgt, zet dan de openingen van de rookoven open. Hierdoor kan de warmte probleemloos ontsnappen.
 6. Na het inbranden van de smoker, laat je deze afkoelen. Smeer de buitenkant vervolgens in met een plantaardige olie zoals lijnzaadolie als extra beschermlaag.
 7. Steek de smoker opnieuw aan en laat deze een uur lang bij een temperatuur van rond de 175°C branden.
 8. Zorg dat de temperatuur altijd onder de 200°C blijft.

Elektrische barbecue

De juiste barbecue Elektrische barbecue

Last minute een barbecue met vrienden organiseren? De elektrische barbecue is, met zijn eenvoudige bediening en onderhoud, dé perfecte zomeraccessoires voor de spontane barbecuers! En vanwege het formaat is deze barbecue ook nog eens ideaal voor op je balkon, terras of als je een kleine tuin bezit. Aansluiten, klaar, go!

Hoe werkt een elektrische barbecue?

Een elektrische barbecue werkt met verwarmingselementen. Zodra je de stekker in het stopcontact hebt gestoken en de temperatuur juist hebt ingesteld d.m.v. de knop, wordt de warmte gelijkmatig verspreidt en is de barbecue in een rap tempo op temperatuur. En dat zonder rookvorming! Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact en/of verlengsnoer. Ga je voor een iets duurder model, dan zal de typische rooksmaak niet volledig uitblijven.

Voor een extra knapperig effect smeer je het eten licht in met olijfolie. Het resultaat? Een krokant bruin jasje en het eten blijft niet aan het rooster plakken.

Ben je uitgegeten? Dan is de barbecue ook zo weer afgekoeld. Erg handig wanneer je de barbecue snel wilt schoonmaken en opbergen. Vergeet niet om het lekbakje te legen en boen af en toe de grill schoon.

Zo barbecue je veilig

Voorkom dat er kortsluiting of brand ontstaat en gebruik daarom je elektrische barbecue niet wanneer het regent. Is je verlengsnoer te kort? Gebruik niet meer dan twee verlengsnoeren en leg de stroomkabel met een veilige afstand van de barbecue af. Zo houd je het barbecueën leuk, lekker én veilig!

Betonnen barbecue

De juiste barbecue kiezen betonnen barbecue

Dankzij de natuurlijke en authentieke uitstraling is de betonnen barbecue is een ware sfeermaker in de tuin. Bak eenvoudig pizza's af en grill het lekkerste vlees, - vis, - en groentegerechten voor jou en je vrienden. En in de winter? Dan gebruik je de stenen barbecue gewoon als tuinhaard. Kortom, een all year round succesnummer dus!

Hoe werkt een betonnen barbecue?

Het principe van een betonnen barbecue is hetzelfde als een houtskoolsbarbecue. Je gebruikt houtskool, briketten of hout om de barbecue aan te steken. Plaats het rooster op jouw gewenste werkhoogte en wacht tot de kolen gloeien.

Voordat je de barbecue gaat opbouwen, zal je eerst een geschikte plek in de tuin moeten kiezen. Zorg dat de ondergrond stevig is, het liefst van beton of terrastegels. De barbecue bestaat namelijk uit meerdere betonnen elementen en is daardoor erg zwaar. Zet vervolgens de barbecue dankzij de bijgeleverde handleiding in elkaar. Zo weet je zeker dat de barbecue stevig op zijn poten staat en je jaren plezier zult hebben!

Je betonnen barbecue onderhouden en repareren

Ai, een barst in je barbecue. Wat nu? Ondanks dat een betonnen barbecue best tegen een stootje kan en erg solide is, kunnen er scheuren in het beton ontstaan. Wanneer je een barst of scheur in je barbecue hebt, kan je dit gelukkig zelf makkelijk repareren. Gebruik hiervoor speciale reparatiemortel voor betonnen barbecues. Deze mortel is vuurvast en kan dus prima tegen wat hitte.

Heeft de barbecue groene aanslag? Verwijder dit eenvoudig door gebruik te maken van een hogedrukreiniger.

Buitenkeuken

De juiste barbecue kiezen buitenkeukens

Comfortabel je kookkunsten laten zien? Makkie! Want dankzij de moderne snufjes, een strak design én de vele ruimte rondom de barbecue heb je veel kookgemak. Breid uit door meerdere componenten toe te voegen en bouw je eigen kookeiland. Met een buitenkeuken heb jij de smaak van het barbecueën in ieder geval snel te pakken. Laat zien wat je in huis hebt en kook de sterren van de hemel!

Hoe werkt een buitenkeuken?

Deze grote robuuste barbecues werken op gas en bestaan uit verschillende branders, gecombineerd met een werkblad en handige opbergmogelijkheden voor je barbecue-accessoires. Door simpelweg het gas aan te zetten en een draai aan de knop te geven, stijgt de temperatuur al gauw naar het ideale kookpunt. Bereid eenvoudig meerdere gerechten tegelijkertijd en dankzij de ingebouwde thermometer, kan jij dit nauwlettend in de gaten houden. Een barbecue met hoog gemaks-factor dus!

Plaats je buitenkeuken op een vaste plek in de tuin. Wil je de barbecue beschermen tegen het weer? Maak gebruik van een handige afdekhoes of plaats je buitenkeuken onder een afdak.

Kamado tafel

Wil je een buitenkeuken voor je kamado? Deze kun je gemakkelijk zelf maken of kant en klaar kopen. Je hebt dan geen verrijdbare standaard nodig voor je kamado. Het fijne is dat je met zo'n kamado tafel alle ruimte hebt mét de juiste werkhoogte.

Bouw zelf je buitenkeuken

Leuk en aardig die kant-en-klare jongens maar zelfgemaakt smaakt nog altijd beter. Daarom: bouw zelf je buitenkeuken!

Tip: verlijm de bakstenen en de stenen plaat eenvoudig met flexibele lijn. Op deze manier hoeft er geen cement aan te pas te komen maar ervaar je wel dezelfde kracht.

Zelf je buitenkeuken maken

Je barbecue schoonmaken

grill reinigen

Best lekker, een schone barbecue! En om te zorgen dat jij ook bij de volgende ronde weer op een glimmende grillplaat kunt bakken, hebben wij een aantal schoonmaaktips klaarstaan.

Gebruik tijdens het barbecueën aluminium lekbakken. Zo voorkom je het vastkleven en aanbranden van vet- en etensresten.

Je barbecue schoonmaken en onderhouden

 • Ontdoe het rooster na gebruik altijd van alle vet-, olie- en etensresten. Anders lachen de resten van de laatste barbecue-avond je de volgende keer vrolijk tegemoet.
 • Schuurmiddelen en dergelijke mogen nooit gebruikt worden. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen onder bepaalde omstandigheden de lak beschadigen.
 • Veel barbecues hebben een geëmailleerd rooster, dit hoeft niet te worden geboend of behandeld, schoonspoelen met een warm sopje is voldoende.
 • Is het barbecue-seizoen voorbij? Maak dan ook de vlammendeksel en de opvangschaal schoon.
 • Ben je uitgeboend? Dek de barbecue af of bewaar hem op een beschutte plek of dek het af met een speciale beschermhoes.

4 tips voor het schoonmaken van je barbecuerooster

 1. Uitbranden
  Het schoonmaken van het barbecuerooster tijdrovend en een lastig karweitje? Wie van gemak houdt, is inbranden ideaal. Hierbij verbranden door de hitte de resten die nog op het rooster zitten. Steek hiervoor opnieuw de kolen aan na het barbecueën en houdt het rooster in de vlammen. Heb je een gasbarbecue? Dan zet je gewoon het vuur op de hoogste stand. Verwijder na het uitbranden de resten met een barbecueborstel van het rooster.
 2. Schoonmaken met kranten
  Met kranten kan een barbecuerooster niet alleen grondig gereinigd worden, het moeizaam schrobben behoort hiermee ook tot het verleden. Hoe werkt het? Heel eenvoudig: het barbecuerooster wordt in een stuk krantenpapier verpakt en met water afgespoeld. Laat het rooster gedurende één nacht gewikkeld in een plastic zak of in folie zitten, zodat de combinatie van krant en water zijn werk kunnen doen.
 3. Vochtig gras
  Dat krantenpapier bij het reinigen van een vuil barbecuerooster een waar wonder kan verrichten, weten wij. Maar het kan nog eenvoudiger, namelijk met vochtig gras. Leg het barbecuerooster na het barbecueën gewoon in vochtig gras. Het rooster kan de volgende morgen eenvoudig schoongemaakt worden.
 4. Afwasmiddel/vaatwasser
  Als het rooster in de vaatwasser of in de gootsteen past, kan het probleemloos op deze manier schoongemaakt worden – samen met het servies, bestek en de glazen van de barbecue-avond! Belangrijk: een barbecuerooster van gietijzer mag na het inbranden niet met afwasmiddel schoongemaakt worden. Anders raakt het patina beschadigd en moet het rooster opnieuw ingebrand worden.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

  naar boven