Door drukte kan de bezorging langer duren. Winkelen op afspraak is mogelijk. Plan hier je bezoek!

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen

Grill Guru - het merk voor kamado's

Grill Guru . HORNBACH

Heb jij al vaker achter de BBQ gestaan? En wil je je meesterlijke kookkunsten nog meer uitbreiden? Dan is een kamado van Grill Guru echt iets voor jou! Deze keramische barbecues zijn dé trend op het gebied van outdoor cooking. En wij snappen dat wel!

Leestijd 9 min.

Heb jij al vaker achter de BBQ gestaan? En wil je je meesterlijke kookkunsten nog meer uitbreiden? Dan is een kamado van Grill Guru echt iets voor jou!

Geen ander barbecue of grill is zo veelzijdig als een kamado. Grillen, slow cooking, stoven of warm roken, pizza bakken, brood bakken... noem maar op! Zo maak jij de meest malse hamburgers, perfect gerookte zalm en de beste pulled pork die de wereld ooit gekend heeft.

Ga aan de slag met jouw kamado, in je eigen tuin. Jij hebt een strak terras, de beste tuinmeubels en natuurlijk een paar mooie planten. In het voorjaar kun jij weer naar buiten, want de zon schijnt! Of jij bent niet bang voor een beetje kou, want er is altijd wel iets wat jou warm houdt: een goede barbecue! Jij gebruikt die BBQ dan ook het hele jaar door. De keramische barbecue is een echte alleskunner, een goed stuk gereedschap, een echte multitool. Met alle accessoires die je nodig hebt kun jij elk seizoen genieten. Ontdek welke kamado past bij jou!

Kamado BBQ kopen? Bestel eenvoudig online!

Wat is een kamado?

Een kamado BBQ is een speciaal soort houtskoolbarbecue met een dikke, keramische kuip en deksel die qua vorm op een ei lijkt. De kamado, of keramische barbecue, is een Japanse uitvinding en sinds een paar jaar ontzettend populair geworden als barbecue. Dankzij de dikke behuizing blijven warmte en vocht in de barbecue en heb je een goede controle over de temperatuur. Een kamado wordt gestookt op houtskool, waardoor je ook met deze keramische barbecue de pure smaak van een houtskoolvuur hebt!

Een kamado is multifunctioneel

Het essentiële van een kamado is de plate setter. Dat is een keramisch hitteschild. Hiermee maak je een barrière tussen de brandende houtskool en het eten op de kamado, waardoor je indirect je voedsel kunt bereiden. Indirecte bereiding betekent dat je gerecht wordt bereid in de hete lucht van de houtskool, vergelijkbaar met een oven. Hierdoor kan je gerecht niet aanbranden en gaart het veel gelijkmatiger. Op deze manier heb je de meest efficiënte verbranding van houtskool. Ook low en slow barbecueën was nog nooit zo gemakkelijk! Ga aan de slag en rook een hele kip of zalm en rooster langzaam grote stukken vlees, spare ribs of pulled pork. Met de plate setter, in combinatie met een pizzasteen, maak je de lekkerste pizza's.

Uiteraard kan je je voedsel ook direct bereiden, door het eten te garen met de directe stralingswarmte van de brandende kolen. Dít is pas grillen op een barbecue! Dankzij de luchttoevoer zit de kamado binnen no time op 250 ºC!

De kamado het hele jaar door gebruiken

Barbecueën in de zomer kennen we allemaal. Heerlijk tot in de late avond buiten zitten en genieten van al het lekkers dat je klaar maakt op jouw kamado. Maar barbecueën in de winter is tegenwoordig ook onwijs populair! Niet gek, doordat de kamado goed de hoge temperaturen kan vasthouden, is hij jouw beste kameraad bij de winter BBQ. Je kunt de keramische barbecue dus het hele jaar door gebruiken. Zorg wel dat je 'm goed onderhoud. Meer info hierover vind je bij onze Veelgestelde vragen!

De voordelen op een rijtje:

  • Goede controle over de temperatuur.
  • Pure smaak van houtskoolvuur.
  • Eten gaart gelijkmatig, zonder te verbranden.
  • Veel verschillende bereidingswijzen.
  • Het hele jaar door te gebruiken.

Grill Guru - het ijzersterke merk

Bij HORNBACH vind je de kamado’s van Grill Guru. Deze ijzersterke BBQ's zijn opgebouwd uit de beste materialen! Daarom krijg je op alle kamado's van Grill Guru ook standaard 20 jaar garantie op de keramische buitenschaal*.

* De kamado's zijn gemaakt van cordoriet keramiek. Het voordeel hiervan is dat het nauwelijks uitzet bij hoge temperaturen. Keramiek is wel een natuurproduct. Hierdoor kan het voorkomen dat er variaties in de donkere kleur en structuur zijn. De afgebeelde kleur kan afwijken van de werkelijkheid. Lees meer hierover in de garantievoorwaarden van jouw Grill Guru kamado.

Deze keramische barbecues kunnen alles wat je ook binnen in de keuken kan doen. En als je dat onder de knie hebt, wil je nooit meer anders! Heerlijk buiten koken met de onmiskenbare smaak van echte houtskool noemen we dat. Met Grill Guru zijn de mogelijkheden eindeloos. Legendarische spareribs en perfecte pulled pork kunnen nu bij je thuis op de menukaart. En met de vele BBQ accessoires bij deze kamado's kan het feest nooit meer stuk! Ontdek welke accessoires bij jouw kamado passen!

Alles van Grill Guru Ontdek het assortiment!

Welke Grill Guru kamado past bij jou?

Al onze kamado's hebben dezelfde beleving en dezelfde, goede kwaliteit. Waar zit het verschil dan in? In grootte voornamelijk. In hoogte, in breedte en in afmeting van het grillrooster. Want het ligt er natuurlijk aan waar je de kamado wilt neerzetten en hoeveel eten je erop kwijt wilt. Lees hieronder alle voordelen en eigenschappen en kies jouw perfecte kamado!

Grill Guru kamado Compact | HORNBACH

Grill Guru Compact

De Compact is de kleinste kamado van Grill Guru, maar heeft dezelfde barbecuebeleving als de andere kamado's! Met een grillrooster van 33 cm is hij ideaal voor een een veranda of dakterras, of juist om mee te nemen naar het strand.

Eigenschappen

  • Gietijzeren topventilatieschijf.
  • Handige thermometer voor roken, grillen en bakken.
  • Roestvrijstalen grillrooster van Ø 33 cm.
  • Binnen vuurkorf en vuurring van vuurvast keramiek.
  • Gepoedercoat draagbaar frame met twee bamboe handvaten.
  • Compleet met een plate setter, aspook en regenhoes.
  • Hoogte: 62 cm en doorsnede: 40 cm.

Grill Guru kamado Classic Blue | HORNBACH

Grill Guru Classic Blue

De Classic Blue is een prachtige kamado! Met een grillrooster van 46 cm is dit een praktische en hanteerbare uitvoering. Je hebt 'm compleet met verrijdbaar onderstel en twee handige inklapbare zijtafels van bamboe.

Eigenschappen

  • Gepoedercoat topventilatieschijf.
  • Handige thermometer voor roken, grillen en bakken.
  • Roestvrijstalen grillrooster van Ø 46 cm.
  • Binnen vuurkorf en vuurring van vuurvast keramiek.
  • Gepoedercoat frame op zwenkwielen, waarvan 2 met rem.
  • Twee handige inklapbare zijtafels van bamboe.
  • Hoogte inclusief chassis: 117 cm.
  • Doorsnede buiten: 52 cm en doorsnede binnen: 45 cm.

Grill Guru kamado Original Large | HORNBACH

Grill Guru Original Large

De Original Large is de echte klassieker uit deze serie. Of je nu met 2 of 8 mensen gaat barbecueën, low of slow. Koud of warm rookt, pizza, bavette of courgette grilt, met deze kamado kun je het héle jaar de meest fantastische gerechten maken!

Eigenschappen

  • Gepoedercoat topventilatieschijf.
  • Handige thermometer voor roken, grillen en bakken.
  • Roestvrijstalen grillrooster van Ø 46 cm.
  • Binnen vuurkorf en vuurring van vuurvast keramiek.
  • Gepoedercoat frame op zwenkwielen, waarvan 2 met rem.
  • Twee handige inklapbare zijtafels van bamboe.
  • Compleet met plate setter, regenhoes, aspook en flip grid grill.
  • Hoogte inclusief chassis: 124 cm.
  • Doorsnede buiten: 56 cm en doorsnede binnen: 50 cm.

Grill Guru kamado Original XL | HORNBACH

Grill Guru Original XL

De Original XL is de grote jongen van de kamado's. Met dit formaat kun je de hele straat uitnodigen voor een BBQ feest! Compleet met een mobiel frame en twee handige inklapbare zijtafels van bamboe. Voor lekker en vele uren gemakkelijk barbecueplezier, het héle jaar door!

Eigenschappen

  • Gepoedercoat topventilatieschijf.
  • Handige thermometer voor roken, grillen en bakken.
  • Roestvrijstalen grillrooster van Ø 56 cm.
  • Binnen vuurkorf en vuurring van vuurvast keramiek.
  • Gepoedercoat frame op zwenkwielen, waarvan 2 met rem.
  • Twee handige inklapbare zijtafels van bamboe.
  • Compleet met plate setter, regenhoes, aspook en flip grid grill.
  • Hoogte inclusief chassis: 133 cm.
  • Doorsnede buiten: 68 cm en doorsnede binnen: 58,5 cm.

Grill Guru kamado Black Elite | HORNBACH

Grill Guru Elite Black Large

De Elite Black Large is gemaakt van speciaal vuurvast keramiek en is stijlvol afgewerkt met roestvrij staal. Met de unieke chip feeder kan je gemakkelijk houtsnippers toevoegen voor nóg meer rooksmaak. Deze luxe BBQ wordt compleet geleverd met twee inklapbare zijtafels, rvs-onderstel met zwenkwielen en een multi-level kooksysteem voor extra grillruimte.

Eigenschappen

  • Hoogwaardige roestvrij stalen ventilatieschijf.
  • Handige thermometer voor roken, grillen en bakken.
  • Roestvrijstalen grillrooster van Ø 46 cm.
  • Binnenvuurkorf en vuurring van vuurvast keramiek.
  • Rvs-frame op zwenkwielen, waarvan 2 met rem.
  • Twee handige inklapbare zijtafels van bamboe.
  • Compleet met multi-level kooksysteem, bestaande uit: rvs-houder, twee losse halve ronde stenen, regenhoes en aspook.
  • Hoogte inclusief chassis: 130 cm.
  • Doorsnede: 55 cm.

Hoe kies je de juiste Grill Guru?

Bij HORNBACH houden we van keuzevrijheid. Daarom zijn de kamado's van Grill Guru er in verschillende groottes, met álle accessoires die je ooit nodig zult hebben. Wil je weten welke kamado het best bij jouw straatfeest of tuinbarbecue past? Houd dan rekening met het volgende:

Budget

De kamado's van Grill Guru zijn er in verschillende groottes en prijsklassen, van compact tot XL. Welk model je ook kiest: élke Grill Guru kamado biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Een "kamado-voor-af-en-toe" en "evenementkamado" mogen dan misschien verschillen in formaat, maar niet in bouwkwaliteit en bruikbaarheid. Zo vind je voor elk budget de perfecte kamado.

Plaats

Barbecue je op het balkon, of wil je je kamado zelfs mee kunnen nemen? Dan past een kleiner model zoals de Original Compact misschien beter bij jou. Komt hij op een open plek in jouw tuin te staan? Dan kan je tot 15 gasten voorzien van heerlijk eten met de Original XL!

Gasten

Het aantal gasten die je van heerlijk zelfbereid eten wilt voorzien, heeft direct invloed op het model dat het beste bij jou past. Voor een gezin van 4 personen is de Original Compact ruim voldoende om lekker te eten. En als jij de BBQ-master van de buurt bent, ga je natuurlijk voor een Original XL. Maar overweeg ook gewoon die gulden middenweg: de Classic Blue is ideaal voor gezelschappen tot 9 gasten!

Gerechten

Bedenk wat voor soort gerechten je wilt bereiden. Ga jij voor kilo's vlees of groentes op het vuur, of grill je liever een paar drumsticks voor erbij? Met een Original Compact kun je ook gewoon pizza's bakken en groentes grillen, zonder er een uitgebreid diner van te maken.

Accessoires

Jouw Grill Guru kamado maak je nóg veelzijdiger met een groot aanbod barbecue-accessoires. Daardoor kun je naast grillen ook op andere manieren je vlees en groenten bereiden. Denk hierbij aan slow-cooken, braden, stoven en roken. Maar ook de heerlijkste pizza's maak je gewoon op je kamado, met speciaal daarvoor ontworpen tools. En accesoires voor onderhoud? Ook die vind je natuurlijk bij HORNBACH!

Met de accessoires van Grill Guru willen we barbecueën makkelijk houden, en tegelijkertijd flexibel maken. De one minute aansteker is bijvoorbeeld ontworpen om jouw vuur razendsnel aan te steken. En de kernthermometer is een onmisbare tool om te bepalen of je vlees gaar is; zéker onmisbaar bij grote stukken vlees! Het voordeel van goede en kwalitatieve accessoires, is dat je veilig en gemakkelijk kunt werken. Zo kun je ook nog aandacht besteden aan je gezelschap!

De meeste accessoires zijn universeel te gebruiken, op elk type kamado van Grill Guru. Sommige accessoires zijn er in verschillende maten, zoals de pizzasteen. Op deze manier haal je het beste uit jouw kamado. Ontdek het zelf!

Alle Grill Guru accessoires Ontdek het assortiment!

Onderhoud

Het juiste onderhoud voor jouw kamado is belangrijk om hem in topconditie te houden. Bescherm 'm tegen weersinvloeden met de raincover large of raincover compact. Gebruik de aspook om het vuur weer op te porren. Meer weten over het juiste onderhoud? Lees verder bij de veelgestelde vragen!

Voor de pro’s

Met de birdsitter maak je eenvoudig twee gerechten tegelijkertijd. Zet de hele kip rechtop en leg daaromheen je aardappels of groenten! Als echte pro kun je daarnaast niet zonder de rotisserie, die een sterke motor en grote klauwen heeft. Is bakken meer jouw ding? Maak dan de heerlijkste pizza's met de pizzasteen large of pizzasteen compact!

Barbecuegereedschap

Met het beste gereedschap maak je het beste eten. Een hamburger flipper en pizzaschep zijn voor veel barbecuehelden onmisbaar. Voor extra gemak en veiligheid zijn er zeer hittebestendige handschoenen, een grillgrijper en grillmat beschikbaar.

Smaakbeleving

Voor BBQ-meesters en fijnproevers is er niets belangrijker dan de smaakbeleving van je eten. Gelukkig weten wij daar ook raad mee! Heb je zin in nét dat beetje extra? Ga dan voor een tube smoker kit, whiskey houtsnippers of kamado houtskool voor jouw smoker box!

Veelgestelde vragen

De eerste keer gebruiken

De Grill Guru is een kamado grill van hoogwaardig cordoriet keramiek. Het keramiek moet wennen aan de hoge temperaturen. We raden je aan om de eerste 3x je Grill Guru niet hoger te stoken dan 250 graden Celsius.

Zorg er ook voor dat je de temperatuur zo langzaam mogelijk laat oplopen, zeker als het koud en/of vochtig weer is. Zo kan het keramiek inwerken en voorkom je scheurtjes en/of het knappen van het keramiek.

Om de eerste 3x de temperatuur langzaam te laten stijgen, begin je met de top- en bodemventilatie een klein stukje open te zetten. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus, maar dan kun je daarna ook helemaal los met je kamado!

Houtskool

De Grill Guru is een keramische barbecue en die wordt altijd gestookt op houtskool en nooit op traditionele briketten. Kokosbriketten zijn dan weer wel zeer geschikt voor de Grill Guru. Gebruik goede kwaliteit houtskool met grote stukken, zodat de Grill Guru niet verstikt raakt. Vul hem maximaal tot de eerste ring en niet verder.

Aansteken

Steek de houtskool bij voorkeur aan met een aansteker, zoals de One Minute aansteker. Je kunt ook aanmaakblokjes gebruiken, maar alleen als ze van natuurlijk materiaal zijn. Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes of spiritus!

Simpeler kan niet, doe de bovenste ventilatieschijf dicht en sluit de onderste ventilatieschijf. De Grill Guru kamado zal zichzelf doven, vanwege het zuurstofgebrek.

Let op: gebruik geen water om de kooltjes te doven, dit kan de keramische Grill Guru kamado beschadigen

Zelfs als het vriest kun je je kamado gebruiken!

Zorg er ook voor dat je de temperatuur zo langzaam mogelijk laat oplopen, zeker als het koud en/of vochtig weer is. Zo kan het keramiek inwerken en voorkom je scheurtjes en/of het knappen van het keramiek.

Om de temperatuur langzaam te laten stijgen, begin je met de top- en bodemventilatie een klein stukje open te zetten. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus!

Gebruik je een beschermhoes? Top! Deze beschermt je kamado tegen vuil, niet tegen vorst.

De Grill Guru kamado kan in principe het hele jaar buiten blijven staan. Wil je dat jouw kamado echt op z’n mooist blijft? Dek hem dan af met een regenhoes speciaal voor de Grill Guru .

Ook het onderhoud van de Grill Guru is belangrijk. Zorg ervoor dat je de stalen delen af en toe behandelt met WD40 om roest te voorkomen.

Na een heerlijk gerecht kan je de kamado even opstoken. Zet hiervoor de bovenste en onderste ventilatieschijf open. Nu kun je met een barbecueborstel het vet/etensresten makkelijk van het rooster verwijderen. De kleine resten houtskool kun je met een aspook verwijderen.

Verwijder regelmatig met de pook de as onderin de kamado. Nadat je de kamado maximaal vier keer hebt gebruikt, moet je de barbecue helemaal schoon maken. Dit doe je door de binnenringen te verwijderen en met een stoffer en blik helemaal schoon te vegen.

Let op: houd bij het schoonmaken de kamado vast en laat het deksel niet open staan. Door het ontbreken van tegengewicht kan hij omvallen!

We snappen dat je je zorgen maakt over haarscheurtjes in het keramiek aan de buitenkant van je Grill Guru kamado. Je denkt misschien: dit is lelijk, of zelfs een productiefout. Logisch dat je dat denkt, zeker als de scheurtjes pas ontstaan nadat je de kamado al een aantal keer hebt gebruikt.

Maar geen paniek! De haarscheurtjes die je ziet noemen we craquelé. Je kamado is gemaakt van natuurlijk materiaal (keramiek). Het craquelé is een kenmerk van keramisch geglazuurde producten. Het ademt en het leeft. Een goede kamado zal haarscheurtjes dus altijd, in meer of mindere mate, vertonen.

Hoe dat komt? Na het bakproces van het geglazuurde keramiek, tijdens de productie van de ketel, kan er zeer minimaal restvocht achterblijven. Soms zien de haarscheurtjes er opvallend wit uit. Dat is het keramiekstof dat door het vocht naar buiten wordt geduwd. Bij het verwarmen van je keramische barbecue kan dit dus meer worden. Maar we stellen je gerust, het is niet schadelijk voor het keramiek!

Let wel op: haarscheurtjes, of craquelé, zijn iets anders dan wanneer er echt scheuren in het keramiek ontstaan, of dat het keramiek knapt. Het knappen of scheuren van het keramiek voorkom je door de eerste paar keren de kamado langzaam op te stoken en niet hoger dan 250 °C. Lees meer hierover bij de vraag Hoe moet je een kamado aansteken?

Na de winter kan je BBQ wel wat extra aandacht gebruiken. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat jouw kamado weer helemaal klaar is voor een mooi zomerseizoen!

  • Verwijder oude houtskoolresten.
  • Vul de vuurbox voor de helft met kolen.
  • Steek de kamado op slechts 1 plaats aan. Wanneer je op meerdere plaatsen aansteekt, loopt de temperatuur sneller op en dat wil je juist voorkomen. 
    Tip: gebruik een platesetter, dan loopt de temperatuur minder snel op en kun je de temperatuur beter regelen.
  • Laat de temperatuur zo langzaam mogelijk oplopen. Hiermee voorkom je het (eventuele) scheuren en/of knappen van het keramiek. Zet bij deze stap de luchtschuif in je base in zijn geheel open en de margrietschijf (bovenop) op slechts een klein kiertje geopend. Zodra je dome-thermometer 100 °C aangeeft, weet je dat je kamado goed brandt. Heeft je kamado 100 °C bereikt? Schuif dan de luchtschuif in de base weer dicht totdat deze voor slechts een kwart geopend staat.
  • Probeer de temperatuur gedurende 3 uur lang niet hoger op te laten lopen dan 150 °C. Je zal zien dat het “wintervocht” uit de kamado zal trekken.
    Tip: gebruik ook nu je platesetter. Hierdoor is het gemakkelijker om te voorkomen dat de temperatuur (te) snel stijgt.
  • Na 3 uur verwijder je de margrietschijf voor meer luchttoevoer.
  • Laat de houtskool in zijn geheel opbranden.
  • Is er schimmelvorming ontstaan in de binnenzijde van je kamado tijdens de winter? Geen paniek, dit zal verdwijnen terwijl je bezig bent met het onderhoud.
  • Is er schimmel aan de buitenzijde ontstaan? Deze kun je verwijderen door je kamado af te nemen met een sopje, waarin je een klein scheutje bleekmiddel of zacht reinigingsmiddel hebt toegevoegd. Neem de kamado daarna nog goed af met een schone doek en voldoende water, zodat je het (bleek)sopje goed verwijderd.
  • Na dit proces is je kamado weer klaar voor de start en klaar voor een goed BBQ-seizoen!

Ook voor de winter kan je kamado wel wat extra aandacht gebruiken. We geven je graag een paar tips!

  • Verwijder al het houtskool uit je kamado.
  • Verwijder alle etensresten.
  • Zet de onderste luchtschuif en de margrietschijf (bovenop) helemaal open, zodat er een luchtstroom doorheen kan gaan. Dit voorkomt schimmel en nare geurtjes.
  • Plaats een vochtvreter in de kamado.
  • Spuit alle stalen onderdelen, zoals de bouten, moeren, wielen en de veren in met WD-40 om roest te voorkomen.
  • Verwijder de bamboetafeltjes en berg deze droog op. Het handvat en de tafels kun je het beste goed in de olie zetten of lakken, zodat deze beschermd blijven.
  • Plaats je kamado bij voorkeur binnen en/of op een beschutte plek waar hij niet kan omwaaien.
  • Kan jouw kamado niet naar binnen in een schuur? Bescherm hem dan met een regenhoes. De regenhoes zorgt ervoor dat je kamado beschermd wordt tegen weer en wind. Door de afsluitende werking van de regenhoes, in combinatie met mogelijke condensvorming door optrekkend vocht, bestaat er de kans op schimmelvorming in of aan de barbecue. Deze mogelijke condensvorming kan met name afdrukken, vlekken en/of schimmel op de bamboe onderdelen van je kamado veroorzaken. Daarom raden wij aan de eventuele zijtafels van de kamado af te halen, voordat de kamado (langdurig) bedekt wordt door de regenhoes. De zijtafels kun je het beste op een droge plek opbergen. Ook raden we aan de kamado zo nu en dan te luchten, door bij mooi weer de hoes er een poosje af te halen. Op deze manier blijft je kamado zo lang mogelijk mooi!

Gelukkig kan de Grill Guru kamado het hele jaar worden gebruikt, zelfs als het vriest en/of er vorst op je kamado staat! Wel heeft deze Grill Guru ook af en toe wat liefde nodig, dus onderhoud jouw kamado door onze onderhoudstips goed op te volgen.

Let op: in de winter zijn de temperatuursverschillen extra groot.
Om het knappen en/of scheuren van de onderdelen van keramiek te voorkomen, kun je het beste de temperatuur zo langzaam mogelijk laten oplopen. Begin met de top- en bodemventilatie een klein stukje open te zetten. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus, maar dat wordt zeker beloond. Des te beter zal je winterse maaltijd smaken!
Ontdek alle andere BBQ's! Bestel eenvoudig online!

Projecten die ook interessant kunnen zijn:

naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x