Kwaliteitskenmerken van Weber
Veel barbecues zien er qua uiterlijk hetzelfde uit als barbecues van Weber. Maar qua kwaliteit is het niveau van de barbecues van Weber moeilijk te overtreffen.
Alle onderdelen van deze barbecues zijn namelijk extreem duurzaam, waaronder de deksel, de ketel/grillkamer en alle interne onderdelen zoals de brander, ontstekings- en reinigingssystemen.
Hieronder hebben we de kwaliteitskenmerken voor je samengevat.
Staal en emaille stevig verbonden
Voor de deksel en ketel wordt zeer hoogwaardig, dik koolstofarm staal gebruikt, dat zich optimaal met het bij 870 °C ingebrande email verbindt. Hiervoor wordt een elektrostatische emailleerprocedure gebruikt die een precieze aanpassing van de laag email aan de plaatdikte van het staal mogelijk maakt.
Deze procedure zorgt ervoor dat het staal en email bij het verwarmen en afkoelen gelijkmatig uitzetten en weer samentrekken – thermisch barsten van het email is bij een juiste omgang met de producten onmogelijk. Zo worden een optimale warmtereflectie en de beste bescherming tegen weersinvloeden gewaarborgd.
Kwaliteit van het barbecuerooster
Bij houtskoolbarbecues van Weber zijn de kool- en barbecueroosters gemaakt van massief staal; de barbecueroosters zijn tevens verchroomd of gemaakt van roestvrij staal. De roosters van de gasbarbecues van Weber zijn gemaakt van gietijzer met een laag email of van massief roestvrij staal. Modellen uit de Q-serie beschikken over een gietijzeren, met porselein geëmailleerd barbecuerooster.
Eenvoudige montage
Bij barbecues van Weber worden de belangrijkste verbindingen gelast en voorgemonteerd. Daardoor ben jij minder tijd kwijt aan de montage en is de barbecue beter bestand tegen corrosie dan barbecues met schroefverbindingen.
Alle gashoudende onderdelen zijn bij Weber trouwens voorgemonteerd. Dit zorgt voor een snellere montage en tevens voor meer veiligheid. De consument kan namelijk zelf geen veiligheidsrelevante onderdelen vervangen of verkeerd inbouwen. Elk gasbarbecue wordt in de fabriek op werking en vlammenbeeld gecontroleerd.
Gelijkblijvende kwaliteit
De veiligheid van de consument staat bij Weber voorop. Daarom worden alle gebruikte materialen aan uitgebreide controles onderworpen. Bij elke goederenontvangstcontrole wordt het materiaal en de werking gecontroleerd. Voordat de barbecue verpakt wordt, wordt deze nog eens extra gecontroleerd. Alle gasbarbecues worden nogmaals op ontsteking, vlammenbeeld en dichtheid getest om problemen zoals een gaslek uit te sluiten.
Barbecuerecepten en -tips van Weber
De barbecueworst is zonder twijfel een klassieker – maar er is meer! Vandaag de dag worden complete barbecuemenu’s door hobbykoks bereid. Ook Weber heeft vele recepten verzameld – hieronder vind je enkele populaire recepten!
Rosbief met rucola
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 1 kg rosbief
- 50 gr rozemarijn
- 50 gr tijm
- 50 gr ucola
- 30 gr dijonmosterd
- 30 ml sojasaus
Bereiding
Snijd de kruiden grof. Meng de mosterd met de sojasaus. Strijk de rosbief in met de marinade en strooi de kruiden erover. Laat het vlees afgedekt 2-3 uur marineren in de koelkast. Gril de rosbief indirect ca. 30-50 minuten in de braadkorf (afhankelijk van de dikte). Kerntemperatuur medium: ca. 60 °C.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 10 min.
- Bereidingstijd: 3 uur
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect
Spareribs met honing en paprika
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 3-4 grotespareribs
- 5-6 el ketchup
- 5-6 el honing
- 1-2 volle tl chilivlokken
- 1/2 tl paprikapoeder, mild
- 2 el milde sojasaus
- 1 tl appelazijneen
- beetje kaneel
Bereiding
Verwijder het vel aan de binnenkant van de spareribs, of laat dit door de slager doen. Als je dit zelf doet, kun je een platte schroevendraaier bij een van de botten in het midden onder het vel steken om het vel los te maken, zodat je het makkelijk eraf kunt trekken.
Voeg dan alle ingrediënten op kamertemperatuur samen. Bestrijk de spareribs met de marinade en laat ca. 2 uur rusten (niet in de koelkast).
Je kunt de spareribs op indirecte wijze op een gas- of houtskoolbarbecue of met de rookfunctie bereiden.
Verdeel de spareribs met de onderkant naar beneden op het barbecuerooster.
Bestrijk de spareribs na ca 30 minuten (indirecte methode) met de marinade.
Leg twee delen natte rooksnippers en een deel droge rooksnippers op de houtskool. De spareribs zijn gaar als het vlees bijna van het bot valt.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 20 min.
- Bereidingstijd: 1 uur en 40 min.
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect
Groente in de groentemand
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 200 gr courgettes
- 100 gr appels
- 300 gr paprika’s
- 50 gr sjalotten
- 100 gr lente-uitjes
- 30 gr knoflook
- 50 gr peterselie, gehakt
- 20 gr kervel
- 80 ml olijfolie
- een beetje zout, peper
- 100 gr Parmezaanse kaas
Bereiding
Was de groente en snij in blokjes van 2 x 2 cm. Hak de kruiden grof. Marineer de groente met de olijfolie en de kruiden. Leg de groente in de groentemand en breng op smaak met de kruiden.
Rasp de Parmezaanse kaas over de groente. Bereid de barbecue voor op indirect grillen. Plaats de groentemand in het gedeelte voor indirecte bereiding en laat de groente ca. 30 minuten grillen.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 10 min.
- Bereidingstijd: 40 min.
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect