0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 30-11-23 om 07:46 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Goed beitsen en oliën

Goed beitsen en oliën

Nieuwe verflaag of renovatie? Het gaat om de juiste verwerking! Hier kom je te weten hoe je je binnen- en buitenhout voorbehandelt, welke gereedschappen daarvoor geschikt zijn en hoe je het beste te werk gaat om een schoon verfresultaat te krijgen.

Beits en beschermmiddel voor hout verwerken

Nog niet behandelde houten oppervlakken dienen grondig gereinigd en vervolgens gegrond te worden. Voor het verwerken van in water oplosbare beits kun je een kwast met kunststof haar gebruiken. Bovendien moet je vanwege de snelle droging niet het gehele oppervlak in één keer verven. Het is beter om bij grote oppervlakken in banen te werken. Het volstaat normaliter om na het gronden twee beitslagen aan te brengen.

Hout beitsen | Stap 4 | HORNBACH!

Bij renovatie de ondergrond eerst opruwen door schuren en vervolgens een tot twee keer met de gewenste beits nabehandelen. Als je het hout van binnen wilt beschermen, maar niet het karakter wilt veranderen, kun je kleurloze beits gebruiken, deze is uiteraard waterverdunbaar en oplosmiddelvrij.

Hout beitsen | Stap 1 | HORNBACH!

Het komt vaak voor dat om het huis verschillende materialen zijn gebruikt, bijvoorbeeld hout in combinatie met een minerale pleisterlaag, metaal of kunststof. Hiervoor hoef je geen beits voor nieuwbouw of onderhoudsschilderwerk te gebruiken. Als alternatief kun je met water verdunbaar onderhoudsmiddel voor hout dekkend aanbrengen. Je voordeel ligt in de universele toepassingsgebieden bij de meest uiteenlopende ondergronden.

Zo kan bijvoorbeeld het optische effect van vakwerkhout versterkt worden als het met een beschermmiddel voor hout wordt geschilderd. Bij een nieuwe verflaag moet hier worden geïmpregneerd met een houtgrondmiddel en moet aansluitend isoleerprimer worden aangebracht. Voor tussen- en eindlagen het onderhoudsmiddel voor hout onverdund aanbrengen. Bij onderhoudsschilderwerk op hout wordt de ondergrond eerst grondig gereinigd en worden ruwe plekken met houtbeschermingsgrondverf geïmpregneerd. De tussen- en eindlagen vervolgens op dezelfde wijze uitvoeren als de eerste laag.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven