0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 02-12-23 om 05:52 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Kwaliteitscriteria van beitsen

Kwaliteitscriteria van beitsen

Door te beitsen blijft de natuurlijke schoonheid van de houtnerven bewaard omdat beits het hout niet bedekt maar alleen kleurt. Bij HORNBACH kun je beitsen in je eigen wenskleur laten mengen en direct mee naar huis nemen. Zodat je bij het gebruik van de beits net zo goed wordt geadviseerd als bij het kopen, hebben we de belangrijkste informatie over houtbescherming met verf voor je samengebracht.

Buiten of binnen?

Buiten moet houtverf zowel beschermen tegen verrotting, water en weersinvloeden als tegen UV-stralen. Binnen moet verf onderhoudsvriendelijk, slijtvast en niet schadelijk voor de gezondheid zijn. Het milieukenmerk 'Blauwe Engel' garandeert dat onze verf geen schadelijke stoffen bevat.

Welke houtsoort?

Loof- en hardhout zijn van nature sterker dan naald- en zachthout. Dit hout dient dan ook goed gegrond en bij voorkeur met een extra laag verf bedekt te worden. Dezelfde tinten kunnen op verschillende houtsoorten een totaal ander resultaat geven. Test daarom voor het beitsen de uitwerking van de kleur op de gewenste houtsoort.

Beits of verf?

Beitsen bevatten weinig pigment, zijn transparant en laten de schoonheid van de nerven en het kleurenspel van het hout doorschijnen. Verf bevat zeer veel pigment, is dekkend en verbergt de natuurlijke houtstructuur, maar biedt wel een hogere en langere UV-bescherming.

Filmvormende of niet filmvormende beits?

Niet filmvormende beits dringt diep in de ondergrond in en bladdert niet af, maar verweert laag voor laag. Filmvormende beits is daarentegen sterk waterafstotend en daardoor aan te raden voor vormvaste constructiedelen zoals ramen en deuren.

Transparant of gekleurd?

Kleurloze beitsen, dus beitsen zonder pigment, bieden geen UV-bescherming en dienen daarom alleen binnen gebruikt te worden, om het hout lichter te maken of als extra laag. Hoe krachtiger de tint van een beits, des te hoger de UV-bescherming.

Oplosmiddelhoudend of waterverdunbaar?

Oplosmiddelhoudende producten onderscheiden zich door hun vermogen om diep tot in het hout door te dringen. Producten op waterbasis voldoen aan strengere ecologische eisen en bevatten minder schadelijke stoffen.

Projecten die ook interessant zijn

naar boven