0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 01:26 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Vloeren in de keuken kiezen

Vloeren in de keuken kiezen

Tegels zijn perfect geschikt voor het leggen in de keuken maar er zijn ook alternatieven voor de vloer in de keuken, zoals PVC, vinyl of laminaat. Bekijk hier alle info!

Tegels zijn perfect geschikt voor het leggen in de keuken. Tegels zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en zijn verkrijgbaar in diverse vormen en kleuren. Maar er zijn ook alternatieve voor de vloer in de keuken, bijvoorbeeld PVC, vinyl of laminaat, zij zijn niet uiterst duurzaam, maar overtuigen door hun individuele design en grote verscheidenheid aan oppervlakte structuren en decoren.

Tegels

Tegelvloer in de keuken . HORNBACH

Zeer goed geschikt voor de keuken

Tegels voor de vloer van je keuken zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en laten geen wens onvervuld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor keramische plavuizen of voor natuursteen als marmer of graniet. Elke tegelsoort heeft zijn eigen charme en is verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren. Let erop dat de tegels die je kiest geschikt zijn voor gebruik binnenshuis en dat ze passen bij de uitstraling van je keuken of de leefruimte waarvoor ze bedoeld zijn.

Voor de keuken worden tegels aanbevolen met slijtgroep IV, voor sterke belasting.

PVC en Vinyl

Vinylvloer in de keuken .HORNBACH

Goed geschikt voor de keuken

PVC en vinyl zijn relatief goedkoop, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. In ontwerp en keuze is het om het even of je kiest voor tegels of juist voor PVC of vinyl, ook vanwege het feit dat dankzij de verbinding zonder voegen de vloeren goed schoon te maken zijn en daardor goed tot hun recht komen in de keuken. Waar hygiëne gewaarborgd dient te blijven. Daarbij voelen PVC en vinyl niet zo koud aan de voeten als dat tegels doen.

Voor de keuken worden PVC- en vinylvloeren aanbevolen met gebruiksklasse 22+, voor woonruimtes die intensief worden gebruikt.

Laminaat

Laminaatvloer in de keuken . HORNBACH

Middelmatig geschikt voor de keuken

Het in de handel verkrijgbare laminaat wordt beschouwd als gevoelig voor vocht en dus ongeschikt voor in de keuken. Er is echter ook vochtbestendig laminaat, maar zelfs hierbij is voorzichtigheid geboden om langer van je vloer te kunnen genieten. Hygiëne en vocht komen hierbij in het geding, omdat bijvoorbeeld voedseldeeltjes zijn in de voegen kunnen ophopen, evenals vochts dat langer kan blijft bestaan in de voegen. En wanneer je een pan laat vallen, is de kans groot dat er een lelijke put in de laminaatvloer verschijnt.

Voor de keuken worden laminaatvloeren aanbevolen met gebruiksklasse 23, voor woonruimtes die intensief worden gebruikt.

Andere mogelijkheden

  • Parket wordt voor de keuken niet aanbevolen, omdat hout zeer gevoelig is voor vocht. Veel gebruikte gebieden, zoals de vloer bij het fornuis of de spoelbak, worden na geruime tijd zichtbaar in het parket.
  • Vloerbedekking is voor de keuken absoluut uitesloten, omdat vloerbedekking zeer gevoelig is voor vlekken en vocht en dus erg onhygiënisch is.

Verder met andere keukenprojecten

Meer projecten over vloeren

naar boven