0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Handleiding

Keukenhulp ophangrek maken

Leestijd 4 min.
Keukenhulp ophangrek . HORNBACH

Orden je keukenhulpjes praktisch en functioneel met dit ophangrek.

uitdaging
tijd 0,5 dag(en)

Keukenhulp ophangrek maken: stap voor stap

01

Vóór de montage zaag je alle delen volgens het aangegeven maatschema. De zijdelen moeten schuin worden afgezaagd. Meet daartoe aan een lange zijde (170 mm) van het zijdeel 13 cm vanaf de onderkant af. Trek vanaf dit punt naar de tegenoverliggende hoek een lijn waarlangs je de schuinte afzaagt. Herhaal deze stap ook voor het andere zijdeel. Vervolgens schuur je alle zaagranden van de gezaagde delen met schuurpapier 120 glad.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 1 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 1 . HORNBACH
02

Zet de beide zijdelen parallel aan elkaar parallel op een vlakke ondergrond, met de afgeschuinde kant naar boven en de kortere kant naar voren. Zet het voorpaneel tussen de zijdelen, gelijkliggend met de onderkant en de buitenkanten van de kortere kanten van de zijdelen.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 2 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 2 . HORNBACH
03

Bevestig de zijdelen elk met 2 x universele schroeven (4 x 40 mm) van buitenaf door de zijdelen aan het voorpaneel op een afstand van ongeveer 3 cm van boven- en onderaf. Boor alle schroefgaten steeds voor en verzink de boorgaten altijd met een verzinkboor.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 3 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 3 . HORNBACH
04

Draai de constructie nu 180 graden. Schuif het achterpaneel tussen de beide zijdelen, gelijkliggend met de bovenkant en de buitenkant van de zijdelen.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 4 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 4 . HORNBACH
05

Bevestig het achterpaneel met 2 x universele schroeven (4 x 40 mm) van buitenaf door de zijdelen aan het achterpaneel op een afstand van ongeveer 2,5 cm van boven- en onderaf.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 5 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 5 . HORNBACH
06

Vervolgens zet je de bodem tegen het achterpaneel, gelijkliggend met de onderkant van het achterpaneel. De voorkant van de bodem moet vlak aansluiten op het voorpaneel. Schroef de bodem met 3 x universele schroeven (4 x 40 mm) van onderaf door de bodem aan het achterpaneel. Je moet een afstand van ongeveer 5 cm vanaf de zijkant kiezen, de derde schroef wordt daartussen in het midden aangebracht.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 6 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 6 . HORNBACH
07

Bovendien wordt de bodem met 3 x universele schroeven (4 x 40 mm) aan het voorpaneel geschroefd. Meet daartoe vanaf de bovenkant van het voorpaneel ongeveer 3,9 cm af. Op deze hoogte worden de schroeven aangebracht. Je moet voor de schroeven een afstand van ongeveer 4 cm vanaf de zijkant kiezen, de derde wordt daartussen in het midden aangebracht. Let op: meet je constructie nog een keer nauwkeurig na, voordat je de gaten voor de schroefverbindingen van de bodem door het voorpaneel voorboort. De hoogte van de schroefverbindingen wordt verkregen uit de afstand van de bovenkant van het voorpaneel tot aan de bodem plus een halve dikte van de bodem (= ca. 0,9 cm).

Keukenhulp ophangrek maken - stap 7 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 7 . HORNBACH
08

Tot slot wordt het hakenpaneel gemonteerd. Het hakenpaneel is nodig, wanneer je geen aanwezige keukenstang wilt afdekken, maar schroefhaken wilt gebruiken, waaraan je je keukengerei wilt ophangen.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 8 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 8 . HORNBACH
09

Smeer een breed vlak van het hakenpaneel in met de Express-houtlijm. Druk vervolgens het hakenpaneel met de met lijm ingesmeerde kant van onderaf stevig tegen de bodem aan. Let er op dat het hakenpaneel vlak aansluitend tegen het voorpaneel aanligt. Schroef het hakenpaneel bovendien aan beide kanten met 1 x universele schroef (4 x 40 mm) van buitenaf door de zijdelen vast. De schroeven worden ongeveer 7 cm vanaf de onderkant van de zijdelen en 1 cm vanaf de voorkant aangebracht. Tip: vóór het verven kun je de boorkoppen dicht plamuren, om lelijke putjes in de verf te voorkomen. Bovendien moet je uitstekende randen afschaven, om gelijke randen te krijgen. Tip 2: als alternatief kun je ook indraaibare schroefhaken van onderaf aan het hakenpaneel bevestigen.

Keukenhulp ophangrek maken - stap 9 . HORNBACH
Keukenhulp ophangrek maken - stap 9 . HORNBACH

Projecten die ook interessant zijn

naar boven