0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 22-09-23 om 23:49 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Apparatuur en accessoires voor je keuken kiezen

Apparatuur en accessoires voor je keuken kiezen

Goede apparatuur behoort tot een succesvolle keuken. Technische apparaten als een oven, een vaatwasser, een koelkasten en dergelijke, maken iedere keuken compleet en zorgen dat het bereiden van iedere maaltijd een complete belevenis vormt.

Goede apparatuur behoort tot een succesvolle keuken. Technische apparaten als een oven, een vaatwasser, een koelkasten en dergelijke, maken iedere keuken compleet en zorgen dat het bereiden van iedere maaltijd een complete belevenis vormt.

Fornuizen en ovens

Het fornuis is het centrale punt in iedere keuken. In elke keuken wordt tenslotte in de eerste plaats gekookt. Dit is dan ook een reden om extra aandacht te besteden aan het fornuis en de oven. Het maakt helemaal niet uit voor welke techniek je uiteindelijk kiest: hoogwaardige apparaten beschikken altijd over functies die het dagelijkse werk aanzienlijk verlichten en maximale veiligheid bieden.

Utarkische kookplaten

Deze maken een ruimtelijke scheiding tussen het fornuis en de oven mogelijk. Zo kun je je oven zonder problemen op ooghoogte plaatsen, terwijl de kookplaat elders kan worden ingebouwd.

Inductiekookplaat . HORNBACH

Bij keramische kookplaten met inductietechniek wordt alleen de pan, niet de kookplaat zelf, verhit. Het risico op brandwonden wordt daardoor duidelijk verminderd. Dat is vooral voor gezinnen met jonge kinderen erg handig.

Bijzondere highlights zijn ovens met een ergonomisch liftsysteem, TouchControl-bediening en een pyrolytische zelfreinigingsfunctie. Ook lichtlopende 2- of 3-voudige telescoopuitschuifsystemen zijn handig. Daarmee wordt bakken al snel een van je hobby’s.

Gasfornuis . HORNBACH

Jij houdt meer van oldschool? Dan is een gasfornuis wellicht iets voor jou. Daarmee kun je de warmtetoevoer binnen seconden regelen en je bent niet afhankelijk van een stroomvoorziening.

Let op: gevaar voor brandwonden! Als in jouw huishouden jonge kinderen leven, is een gasfornuis misschien een minder goed idee. Een correcte bediening is altijd een eerste vereiste.

Vaatwasmachines

Vaatwasmachine . HORNBACH

Een vaatwasser met een aqua- en een beladingssensor wast effectief af en bespaart daarnaast water en energie. Let op het energielabel, bijvoorbeeld AAA.

Als je alleen woont en/of maar weinig vaat hebt, is een 'single-vaatwasser' wellicht een optie. Deze apparaten zijn meestal maar 45 cm breed en passen perfect in kleine nissen.

Koelkasten

Eveneens een belangrijk punt in je keuken is de koelkast dan wel de koel-vries-combinatie. Deze is zowel een voorraadkast als een afnamepunt en een vershoudcentrale. Of het nu gaat om een single-huishouden of om een groot gezin – er is voor elke situatie een geschikte koelkast en vriezer.

Koelkast . HORNBACH

De thuisbar. IJsblokjes, crushed ice en drinkwater met een druk op de knop, barcompartimenten in de deur of verschillende afzonderlijk regelbare temperatuurzones – moderne koelkasten bieden alles wat voor echte genieters bij een relaxed leventje hoort.

Inbouw-koel-vries-combinaties met een LED-indicatie voor de temperatuurregeling en een antibacteriële coating zijn echte alleskunners. Ze zorgen op comfortabele wijze voor het juiste klimaat.

Energielabel . HORNBACH

Energie besparen wordt nu wel heel gemakkelijk.
Het energielabel verschaft informatie over de belangrijkste eigenschappen van je koelkast, met name het verbruik. Als dit in de groene zone ligt, bespaar je aanzienlijk veel energie. Tegenwoordig zijn ook apparaten met energieklasse A+, A++ en A+++ verkrijgbaar.

Energiebesparende apparaten uit energie-efficiëntieklasse A+ besparen bijvoorbeeld tot wel 60% elektriciteit.

Als je een dergelijk apparaat aanschaft, bespaar je op den duur geld en je helpt ook nog eens actief het milieu te beschermen.

Boilers

Door een decentrale warmwatervoorziening met een geiser, een warmwaterboiler of een kokendwaterapparaat kun je snel en gemakkelijk energie en water besparen. De voordelen en uitgebreide informatie over boilers vind je hier. Ga allereerst na of je een aparte voorziening of een groepsvoorziening nodig hebt.

Aparte voorziening Groepsvoorziening
In dit geval is elke tapplaats met een eigen boiler verbonden en worden lange aanvoertrajecten vermeden. Behalve in de keuken wordt dit vooral voor gastenverblijven en voor hobby- en werkruimten toegepast. Normaal gesproken is voor een aparte voorziening een kleine boiler voldoende. In dit geval worden verschillende dicht bij elkaar gelegen toestellen aangesloten op een boiler, doorgaans een grote boiler. De betreffende apparaten moeten drukvast gesloten zijn.


GROHE Red kokendwaterkraan . Pan vullen . HORNBACH

Kokendwaterboilers

Ideaal voor in de keuken zijn kokendwaterboilers. Deze leveren naar behoefte warm of kokend water, dat via een tappunt kan worden afgenomen. Kokendwaterboilers zijn open, drukloze warmwaterboilers die voor montage boven het tappunt bestemd zijn.

3-in-1 kraan - voor koud, warm & kokend water

Een kokend water boiler biedt extra gemak in de keuken en bespaart daarnaast ook nog eens tijd. In één handomdraai haal je kokend water uit je eigen kraan. De boiler van de kokend water kraan is ontworpen met aandacht voor veiligheid en is daarnaast energiezuinig. Door de compacte vorm neemt de boiler weinig plek in beslag in jouw keukenkastje.

Warmwaterboiler . HORNBACH

Warmwaterboilers

Deze leveren continu water met de vooraf ingestelde temperatuur, zodat het water bij behoefte binnen de kortste keren beschikbaar is. Na de afname van water wordt het reservoir automatisch bijgevuld. Kies een boilercapaciteit die past bij jouw warmwaterbehoefte. Een warmwaterboiler moet goed geïsoleerd worden om energieverlies te vermijden.

Geiser

Voor gebruik in de keuken komen compacte geisers in aanmerking. Deze worden meestal onder het aanrecht geplaatst en direct op de keukenkraan aangesloten. Het verwarmingsvermogen zorgt ervoor dat altijd warm water met een constante temperatuur beschikbaar is. Omdat het warme water naar behoefte wordt bereid, kun je het verbruik van water en energie beperken.

Voordelen en bediening

Lange aanvoertrajecten vermijden Door een decentrale warmwatervoorziening houd je het aanvoertraject kort en vermijd je onnodige waterkosten en warmteverlies door de circulatie van heet water. Bovendien hoef je nooit lang op warm water te wachten.
Juiste dosering van de hoeveelheid water Het is mogelijk om een grote hoeveelheid water beschikbaar te houden, zonder dat die volledig wordt gebruikt. Het is echter raadzaam en efficiënter om met een geiser alleen de hoeveelheid te verwarmen die je nodig hebt.
De optimale temperatuur Door de boiler, de benodigde hoeveelheden gemengd water en om hygiënische redenen wordt het water in warmwatertoestellen verhit tot een temperatuur boven 65 graden. Het is efficiënter om elektronische geisers precies af te stellen op de temperatuur die je nodig hebt. Daardoor is het niet nodig om koud water toe te voegen.
Energie en kosten besparen Door warm water naar behoefte te bereiden, kun je afhankelijk van het geldende tarief tot wel 80 euro per jaar besparen.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven