0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-06-23 om 19:23 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Spoelbakken en keukenkranen kiezen

Leestijd 9 min.
Spoelbakken en keukenkranen kiezen

Fruit wassen, groenten schillen, een pan uitspoelen of even snel je handen wassen: spoelbakken en kranen vormen het schoonmaakcentrum in onze keuken. Wist je dat je 61% van de tijd die je in de keuken bezig bent, aan de spoelbak doorbrengt?

Fruit wassen, groenten schillen, een pan uitspoelen of even snel je handen wassen: spoelbakken en kranen vormen het schoonmaakcentrum in onze keuken. Wist je dat je 61% van de tijd die je in de keuken bezig bent, aan de spoelbak doorbrengt? Nog een extra reden om de eigenschappen zoals het materiaal, de inbouwwijze en de onderhoudsinstructies nog beter onder de loep te nemen! Je nieuwe spoelbak en kraan moeten duurzaam, robuust, functioneel, maar ook mooi zijn.

 • 
			Spoelbak . HORNBACH
 • 
			Spoelbak . HORNBACH
 • 
			Welke kokendwaterkraan moet ik kiezen? . HORNBACH
 • 
			Spoelbakken en kranen . HORNBACH
 • 
			Spoelbakken en kranen . HORNBACH

Keukenspoelbakken

Bij de aanschaf van een nieuwe keukenspoelbak moet je rekening houden met de plaatsing van de afdruipplaat en de spoelbak of spoelbakken zelf om zo een ergonomische werkplek te creëren. Uitneembare lekbakken, multifunctionele bakjes, verschuifbare snijplanken en afvoeren met excentrische bediening zorgen voor extra gemak tijdens het afwassen!

Materiaaleigenschappen

Roestvrijstalen spoelbakken

Roestvrijstalen spoelbakken zijn de absolute klassieker onder de spoelbakken. Roestvrij staal is het favoriete materiaal van professionals en overtuigt dankzij de schitterende glans. Dit materiaal kan met elk type keuken gecombineerd worden en is tijdloos en zeer robuust. Desalniettemin zijn gebruikssporen onvermijdelijk. Om dit te voorkomen kun je voor porselein of keramiek kiezen, omdat deze materialen harder zijn dan roestvrij staal.

De eigenschappen van roestvrij staal:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hittebestendig
 • Roestvrij
 • Antibacterieel
 • Voedselveilig
 • Vlekbestendig
 • Zuurbestendig

Tip: droog de spoelbak na elk gebruik met een zachte doek af om kalkvlekken te voorkomen.

Spoelbakken van kunststeen

Spoelbakken van kunststeen bestaan voor 80% uit natuurlijk graniet en 20% uit acryl. Afhankelijk van de fabrikant hebben deze materialen een verschillende naam: Eurodome noemt ze bijvoorbeeld 'eurograniet', de fabrikant Blanco 'silgraniet'. Wanneer je in je keuken kleurrijke accenten wilt aanbrengen, is een spoelbak van kunststeen de juiste keuze: deze zijn in moderne kleuren en aantrekkelijke designs verkrijgbaar. Het zijdeachtige oppervlak met fijne poriën bootst het stenen karakter bedrieglijk echt na en staat voor pure elegantie!

De eigenschappen van kunststeen:

 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Hittebestendig tot 280°C
 • Extreem resistent
 • Antibacterieel
 • Voedselveilig
 • Zuurbestendig
 • Lichtecht

Opmerking: spoelbakken van kunststeen hebben vuilafstotende eigenschappen, zo krijgen kalkvlekken geen kans.

Keramische spoelbakken

Keramische spoelbakken horen inmiddels tot de klassiekers in de keuken. Vloeiende vormen, fijne contouren, moderne kleuren (mat en glanzend) en aantrekkelijke designs overtuigen de keukenontwerpers van vandaag! Keramische spoelbakken hebben een natuurlijke charme en zorgen zo voor een aangename, huiselijke sfeer.

De eigenschappen van keramiek:

 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Slag- en stootvast bij huishoudelijk gebruik
 • Kras- en vlekbestendig
 • Hittebestendig
 • Voedselveilig
 • Zuurbestendig
 • Lichtecht – ook bij direct zonlicht

Opmerking: sommige spoelbakken beschikken over een speciale waterafstotende coating, deze gaat de vorming van kalkvlekken tegen.

Inbouwsoorten

Inbouwspoelbakken . HORNBACH

Inbouwspoelbakken zijn bijzonder geschikt voor alle standaard verkrijgbare gecoate aanrechtbladen. Ze kunnen eenvoudig van bovenaf in de daarvoor voorziene uitsparing geplaatst en aan het aanrecht bevestigd worden. Vergeet voor het bevestigen niet om een zorgvuldige afdichting aan te brengen, zodat er geen water in het aanrecht kan binnendringen.

Tip: inbouwspoelbakken met een vlakke rand zien er zeer stijlvol uit en vergemakkelijken de reiniging van de complete spoelbak en het gebied eromheen.

Vlakbouwspoelbakken . HORNBACH

Vlakbouwspoelbakken zijn de ideale aanvulling op hoogwaardige aanrechtbladen van graniet en steen. Doordat ze perfect overlopen in het aanrecht, zonder storende rand, ontstaat er meer werkruimte.

Voordeel: water, vuil en etensresten kunnen direct in de spoelbak geveegd worden, zonder dat deze achter de hinderlijke rand blijven hangen. Dat is niet alleen schoon, maar ook hygiënisch!

Spoelbakken en keukenkranen . HORNBACH

Onderbouwspoelbakken worden niet van bovenaf, maar van onderaf bevestigd. Ze maken een optimaal gebruik van het aanrechtblad mogelijk zonder storende rand!

Snijplanken van massief hout en multifunctionele bakjes en mandjes optimaliseren de functie van de onderbouwspoelbak.

Tip

Een 60 cm brede spoelbakonderkast biedt genoeg plek voor een ruime spoelbak, hierdoor kunnen grote voorwerpen zoals pannen, vazen en serveerschalen gemakkelijker worden afgewassen. En door voor gescheiden spoelbakken te kiezen en nuttige hulpmiddelen als multifunctionele bakjes en snijplanken te gebruiken, kun je nog comfortabeler werken.

Keukenkranen

Pas met een kraan breng je je spoelbak tot leven. Wist je dat de kraan in de keuken gemiddeld 75 keer per dag gebruikt wordt? Niet alleen de functie ervan staat tegenwoordig centraal, de kraan wordt veel meer gezien als een visuele highlight in de keuken.

Maak een keuze uit verschillende designs en kies er een die past bij de spoelbak. Kies voor een kraan die is gemaakt van hoogwaardige materialen, bij drinkwater staan hygiëne en veiligheid immers voorop!

Tweegreepskraan, eenhendelmengkraan of sensorkraan?

Of je voor een tweegreepskraan, eenhendelmengkraan of een sensorkraan kiest, hangt ervan af welke kraan je visueel aanspreekt. Tevens kunnen de volgende argumenten je helpen bij het kiezen van de juiste kraan:

Tweegreepskraan Eenhendelmengkraan Sensorkraan
Waterverbruik* hoog gemiddeld laag
Comfort laag:
de temperatuur van het water en de hoeveelheid water worden met twee handen geregeld
hoog:
de temperatuur van het water en de hoeveelheid water worden met één hand geregeld
zeer hoog:
de temperatuur van het water en de hoeveelheid water worden automatisch geregeld
Hygiëne laag:
twee contactpunten, voor een hygiënisch gebruik moeten beide handen schoon zijn
hoog:
één contactpunt, één schone hand is voldoende voor de hygiënische bediening
zeer hoog:
geen contactpunten

* Hoe langer je het water laat lopen om de gewenste temperatuur te bereiken, hoe meer water er verbruikt wordt!

Hoge druk of lage druk?

Welke keukenkraan de juiste is, hangt niet alleen af van het design, ook de watervoorziening en de manier waarop het water verwarmd wordt zijn bepalend.

In de meeste huishoudens wordt de kraan direct op de centrale watervoorziening of een geiser aangesloten. In dit geval wordt een hogedrukkraan gebruikt die normaal gesproken over twee wateraansluitingen beschikt: één voor warm en één voor koud water.

Is het water daarentegen afkomstig uit een boiler, dan moet voor een lagedrukkraan gekozen worden die over drie aansluitingen beschikt.

Innovaties en speciale functies

De keuze is geheel aan jou, want het aanbod aan moderne keukenkranen is nagenoeg onbeperkt. Van een kokend waterkraan tot aan een kraan met flexibele zwanenhalskop – er is voor elk wat wils!

3-in-1 kraan - Koud, warm & kokend water

Een kokend water kraan biedt extra gemak in de keuken en bespaart daarnaast ook nog eens tijd. In één handomdraai haal je kokend water uit je eigen kraan. Ideaal voor het bereiden van een maaltijd of een kop thee. De kraan is niet alleen erg praktisch, maar valt ook nog eens op dankzij het moderne design. Daarnaast kun je de kokend water kraan gemakkelijk zelf installeren en past hij in iedere keuken. Bekijk hieronder de details van de 3-in-1 kraan!

Uitgelicht

HOTTO Kokendwaterkraan Quadro soloset 5 l zwart
HOTTO Kokendwaterkraan Quadro soloset 5 l zwart
(4)
599,00 € / Stuks

Voldoende ruimte en flexibiliteit

Als je een kraan kiest, let er dan op dat kranen voor de spoelbak in de keuken extra hoog moeten zijn, zodat ook grote pannen eronder passen.

Met modellen met een uittrekbare sproeislang kunnen pannen en vazen gemakkelijker gevuld worden, hiermee kom je tot in de achterste hoekjes en kun je net als in een professionele keuken met hoge druk reinigen. Een gepatenteerde straalregelaar reduceert de kalkaanslag en werkt waterbesparend. Het hart van de kraan, de cartouche, moet van een duurzame keramische afdichting voorzien zijn. Lange, flexibele aansluitslangen bieden optimale omstandigheden voor een snelle en veilige montage.

Kranen met top mount-technologie maken een zeer eenvoudige en snelle bevestiging van bovenaf mogelijk.

Individuele oplossingen

De kraan moet niet alleen perfect bij de spoelbak passen, maar moet ook aan jouw behoeften voldoen.

Wil je de watertoevoer naar de vaatwasser of de wasmachine altijd onder controle hebben, kies dan voor een kraan met een geïntegreerde stopkraan. Dit is vooral bij langere afwezigheid handig. Zo hoef je je tijdens je vakantie geen zorgen te maken en kun je onbezorgd genieten

Merkkwaliteit met garantie

HORNBACH gaat voor kwaliteit, want alleen zo kun je ook lang plezier hebben van je keukenkraan! AVITAL-kranen worden aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen en met de modernste technieken en volgens de hoogste standaarden geproduceerd.
AVITAL overtuigt door topdesign met de hoogste merkkwaliteit:

 • Gegarandeerde topkwaliteit
 • Innovatieve functies
 • Aantrekkelijk design tegen de beste prijs

Hier vind je meer info over het merk AVITAL

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven