0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 21:05 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Keukenverlichting kiezen

Keukenverlichting kiezen

De verlichting in je keuken moet functioneel en praktisch zijn. Er wordt gekookt en gebakken, het is een verzamelplek op feestjes en een belangrijke ruimte voor het gezin. Daarom wil je in de keuken geen hinderlijke schaduwen of onderbelichte zones. Het is aan te raden om je keuken met zorg uit te lichten. Wij geven je graag tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Verschillende type keukenverlichting

Onderbouwverlichting

Je aanrecht wil je goed verlichten. Plaats daarom onderbouwverlichting onder de bovenste keukenkastjes. Dit soort lampen zorgt voor een helder, wit licht.

Keukentafelverlichting

Een hanglamp boven je keukentafel kan heel sfeervol zijn. Maar het is wel belangrijk dat deze op de juiste hoogte hangt. Houd hiervoor ongeveer 60 cm boven het tafelblad aan. Dan kun je elkaar, terwijl je aan tafel zit, gewoon aankijken en is de lamp tegelijkertijd mooi aanwezig.

Ledlijsten

Wanneer je voor ledlijsten kiest, kies je voor aansprekende effectverlichting in je keuken.

Ruimteverlichting

Uiteraard kun je ook voor een centrale lamp in de ruimte kiezen. Het is niet handig om met enkel en alleen een centrale lichtbron te werken, daar krijg je namelijk schaduwen van. Maar aanvullend kan ruimteverlichting heel prettig werken.

Laat je inspireren!

  • 
				Keukenverlichting HORNBACH
  • 
				Keukenverlichting HORNBACH
  • 
				Keukenverlichting HORNBACH
  • 
				Keukenverlichting HORNBACH

Tips voor keukenverlichting

  • Zorg voor algemene verlichting: Voor de algemene helderheid in de keuken kun je zorgen voor een plafondverlichting.
  • Verlicht de werkbladen: Het is belangrijk dat de werkbladen goed verlicht zijn. Daarvoor zijn onderbouwverlichting geschikt voor jouw bovenkasten.
  • Als er geen bovenkasten zijn, kun je voor een goede verlichting van het werkblad ook wandlampen met neerwaartse straling gebruiken.
  • Verlicht de bar: Kies daarvoor hanglampen en installeer ze net boven ooghoogte en 60 cm boven de tafel.
  • Neutraalwitte lichtkleur: In de keuken wordt gewerkt, dus wil je alles nauwkeurig zien. Kies daarom voor een neutraalwitte lichtkleur (3.300-5.300 Kelvin).

Meer projecten voor verlichting

Keukenprojecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven