0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 05-03-24 om 11:03 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Zelf lampen maken

Zelf lampen maken

‘Zo, hallo! Heb je deze lamp zelf gemaakt?’ Als je op zo’n vraag ‘ja’ kunt antwoorden, maakt je dat natuurlijk trotser dan trots. En nu denk je misschien dat dat heel moeilijk is, zo’n lamp zelf maken. Maar dat valt dus serieus mee. Eenvoudige elementen hebben namelijk al snel een groots effect. Ga voor minimalistisch design, een lamp uit één stuk, tijdloos licht.

Word een ontwerper

Kabels zijn alles behalve saai! Zeker buigbare textielkabels niet. Gebruik ze om moderne hanglampen en staande lampen te maken.
Je kunt bij HORNBACH uit ongeveer 30 verschillende neutrale en felle kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan: Krachtig rood, reflecterend groen, feloranje of kleurvariaties zoals zwart gelinieerd en zebra rood. Er zit altijd wel iets bij wat het in jouw huis straks mega goed doet.

Denk bij het zelf maken van een lamp eerst goed over na waar je deze wil ophangen. Direct boven de eettafel of moet de kabel juist via meerdere haakjes diagonaal door de kamer slingeren? Klink heftig, maar kan te gek zijn. Er is super veel mogelijk, want de kabels zijn verkrijgbaar in verschillende vaste afmetingen én per meter.

Buigbare kabels zien er niet alleen goed uit, ze kunnen ook naar wens gebogen worden. Helemaal zoals jij wil dus.

Netjes afwerken

Lelijke aansluitingen van textielkabels verberg je heel makkelijk met hippe lampfittingen!

Kies uit eenvoudig wit en zwart kunststof of ga juist voor metaal in een vintage look. Je kunt verschillende maten kiezen. Van de standaard maat E27 tot de kleinere maat E14. En daar houdt de keuze nog niet op. Er zijn ook bijpassende fittinghulzen en -ringen verkrijgbaar en daarnaast kun je kiezen voor lampfittingen met een trek- of draaischakelaar.

Moet de lamp aan het plafond? Zoek dan meteen even een plafondkap uit die past bij de textielkabel en fitting. Ook in dit geval kun je uit verschillende kleuren kiezen. Kies voor een plafondkap met één gat of juist een exemplaar met drie gaten, zodat je drie verschillende textielkabels kan plaatsen.

En ook dit hoort erbij

Om te voorkomen dat, in het geval van zware lampen, de kabels uit de fitting scheuren, breng je met kabelbouten de nodige stabiliteit aan. Breng deze bouten aan tussen de textielkabel en de lampfitting. Gebruik hiervoor een bevestigingsschroef. Zo zit de lampkabel vast en wordt het gewicht van de lamp verplaatst naar de kabel.

Afhankelijk van wat je van plan bent, zijn er nog andere nuttige of onmisbare elementen, zoals o.a. messing moeren, ophangbeugels, plafondhaken, kabeldoorvoeren, kabelbouten met een kabeldoorvoer, draadpijpen, fittingringen, messing haken, plafondhaken met pluggen, geaarde stekkers, ophangbeugels met schroefdraad, snoertussenstekkers en voetschakelaars. Weet je niet zeker welke materialen je het beste kunt gebruiken voor jouw lamp? Vraag het een van onze adviseurs.

De juiste lamp

Maak indruk! Creëer een visuele highlight met jouw hanglamp zonder lampenkap. Filamentlampen zorgen bijvoorbeeld voor nostalgisch licht. Dankzij de filamentlook verschillen ze nauwelijks van de gouwe ouwe gloeilamp. Is nostalgie en filament niet zo jouw ding? Geen probleem. Hier vind je zeker een lichtbron die past bij je textielkabel-verlichting.

Met ledlampen kan je kostbare energie besparen. Bovendien profiteer je van een langere levensduur van je lichtbron.

Inspiratie nodig? Bekijk het hier!

  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH
  • 
				Verschillende soorten lampen kiezen HORNBACH

Meer projecten over verlichting aanbrengen

naar boven