0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 25-09-23 om 01:57 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

12 volt buitenverlichting kiezen

12 volt buitenverlichting kiezen

Voor je buitenverlichting heb je niet altijd 230 volt nodig. Je kunt ook buitenverlichting kiezen met een lagere spanning. Bij dit soort buitenverlichting hoeft de bedrading niet diep in de grond gelegd te worden, wordt schok voorkomen en hoewel je misschien anders zou denken, lever je niet in op je lichtintensiteit.

Welke serie laagspanning buitenverlichting gebruik ik voor mijn tuin?

De keuze van je buitenverlichting kun je het beste bepalen aan de hand van de grootte van je tuin. Er zijn twee series 12 volt laagspanning buitenverlichting: Season Lights en Season Lights Pro.

Het Season Lights-systeem gebruik je bij kleinere tuinen waar de lampen wat dichter bij elkaar staan. De kabels zijn heel makkelijk zelf te leggen. Ook de montage is super eenvoudig, want de aansluitingen zijn al voorbereid.

Het Season Lights Pro-systeem is geschikt voor grotere tuinen of voor openbare tuinen. Bepaal zelf de kabellengte met een kabelhaspel. De montage gebeurt met behulp van connectoren.

Let op: De Season Lights- en Season Lights Pro-systemen zijn slechts beperkt onderling compatibel. Ze verschillen namelijk qua montage en dus ook qua benodigd materiaal. Twijfel je over de montagewijze of materiaal-keuze? Kom langs bij jouw dichtstbijzijnde HORNBACH-vestiging! Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar.

12 volt buitenverlichting voor de kleine tuin

De lampen, kabels en transformatoren van het Season Lights-systeem zijn technisch op elkaar afgestemd. Denk bij de aanschaf na over het volgende:

 • Kies eerst je favoriete verlichting.
 • Afhankelijk van het aantal lampen dat je wilt, heb je een transformator nodig. Je kunt kiezen uit een transformator van 21 watt, 60 watt en 150 watt.
 • Hoeveel meter kabel heb je nodig, 10 of 15 meter? De hoofdkabel van 10 meter heeft 4 aansluitingen en is geschikt voor de transformatoren van 21 en 60 watt (max. 120 watt). Bij een hoofdkabel met een lengte van 15 meter is er sprake van 6 aansluitingen. Deze kabel wordt aanbevolen voor de transformator van 150 watt (max. 150 watt).

12 volt buitenverlichting voor de grote tuin

Het doorslaggevende voordeel van Season Lights Pro ten opzichte van Season Lights is de flexibiliteit. Je hebt hier namelijk niet te maken met kabels met geprefabriceerde aansluitingen, maar je krijgt een kabelhaspel (verkrijgbaar in verschillende lengtes), waardoor je zelf kunt beslissen hoe ver de lampen uit elkaar komen te staan.

De aansluiting is super simpel en veilig te monteren met de meegeleverde connectoren. En ook fijn: Season Lights Pro-lampen zijn hoogwaardiger verwerkt dan de Season Lights-producten. Het design van deze verlichting voegt ook zeker wat toe!

12 volt buitenverlichting installeren - zo werkt 't!

De montage van het 12 volt buitenverlichtingssysteem Season Lights en Season Lights Pro is binnen 4 eenvoudige stappen geregeld. Je hebt bij de installatie geen gereedschap nodig. Het enige wat je moet doen is je mouwen opstropen om een ondiepe sleuf te graven en daar de kabels inleggen.

 • Stap 1: Zet de lampen volgens de handleiding in elkaar en plaats ze op de gewenste plaats in je tuin.
 • Stap 2: Leg de kabels zo neer, dat elke lamp met een aansluiting kan worden verbonden en verbind de aansluitingen met de lampen op de voorgeschreven wijze.
 • Stap 3: Plaats de transformator op de juiste plek en verbind deze met de kabel.
 • Stap 4: Plaats de kabel onder de grond of het gras, zodat deze niet meer zichtbaar is.

De Season Lights Pro sluit je op onderstaande wijze super simpel aan. Ook na het aansluiten kun je de connectoren nog opnieuw positioneren.

12 volt buitenverlichting installeren

Meer projecten over tuinverlichting kiezen

  Projecten die ook interessant kunnen zijn

   naar boven