Keukenplanner

Inspiratie & advies

De keuken is tegenwoordig het hart van elk huis, daarom is het belangrijk dat hier alles klopt zodat je hier optimaal kunt genieten! Met de juiste keukenplanning leg je de basis voor je nieuwe keuken. In de keukenplanner van HORNBACH vind je keukenvarianten, keukendesigns en ontwerpideeën voor je nieuwe inbouwkeuken, kitchenette of keukenblok! Daarnaast geven we je waardevolle tips voor de planning van je keuken, zodat je dit project met succes kunt uitvoeren!

Een goede meting is het halve werk

Voordat je je op de keukenplanning stort, moet de ruimte zeer nauwkeurig worden opgemeten. Neem daarvoor genoeg tijd, want een nauwkeurige meting is de basis voor een goede keukenplanning. Enkelwandige of dubbelwandige keukens, een U-vormige, een L-vormige keuken of een kookeiland, als de maten niet kloppen, helpt zelfs de beste keukenplanning niet! Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden.

 • Lengte van de muren en hoogte van de ruimte
 • Stopcontacten, gas-, water-, luchtafvoer- en gasfornuisaansluitingen, netwerkaansluiting (LAN)
 • Hoeken, borstweringshoogten, posities van ramen, deuren, doorgeefluiken en verwarmingen
 • Bij nieuwbouw: dikte van de vloerbedekking

Rekening houden met de functionaliteit van de keuken

Ook de functionaliteit van de keuken is iets om over na te denken. Dit aspect van de planning wordt in de eerste plaats bepaald door het aantal personen in een huishouden en eventueel door de regelmatig te verwachten gasten.

 • Hoe vaak en hoe uitgebreid wordt in jouw keuken gekookt en gegeten?
 • Hoe nuttig je je maaltijden het liefst, aan een bar of aan een grote centrale eettafel?
 • Wordt in jouw keuken alleen gekookt, of is het ook een ruimte waar spelletjes worden gedaan, men gezellig bij elkaar zit en waar televisie wordt gekeken?

De professionaliteit zit hem in de details

Als je een compleet nieuwe keuken plant, moet je alles eruit halen wat erin zit. Denk dus aan alle details!

 • Neem hoog ingebouwde apparatuur en verhoogde aanrechtbladen mee in de planning, dat is kindvriendelijk en goed voor de rug!
 • Zorg voor grote aanrechtbladen en genoeg opbergruimte, dit kun je bijvoorbeeld realiseren met een kookeiland.
 • Zorg voor korte routes, zodat alles snel en eenvoudig binnen handbereik is.
 • Zorg voor een goede verlichting, alleen zo kun je zien wat je allemaal klaarmaakt en voorkom je dat je bij het voorbereiden in je vingers snijdt!

Naast deze centrale aspecten speelt natuurlijk ook het design van je keuken een belangrijke rol. Welke stijl vind je mooi voor je keuken? Romantisch, modern, trendy of country? Moeten de fronten en het aanrechtblad een natuurlijke uitstraling hebben, of houd je juist van een moderne hoogglansuitvoering in felle kleuren of elegant wit? Laat je inspireren door de keukenideeën van HORNBACH.

Hulp nodig bij je project

Met de services van HORNBACH staat er niets meer in de weg van jouw project! Ontvang extra advies of besteed het uit bij de Montageservice.

Koop nu online!