0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 24-02-24 om 17:40 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

De beste grasmaaier kiezen

De beste grasmaaier kiezen

De perfecte grasmaaier vinden kan een lastige klus zijn. Want welke type grasmaaier past het beste bij jouw gazon? En voor welke gemakken wil je gaan? Om je te helpen bij jouw keuze, hebben wij alle types op een rij gezet. Maaien maar!

Vind jouw perfecte grasmaaier

Een grasmaaier is onmisbaar wanneer je jouw gazon groen en strak wilt houden. Ondanks dat elke type maaier hetzelfde gewenste eindresultaat geeft, zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen. Wil je gaan voor een snoerloze grasmaaier, eentje met een krachtige motor of laat je het maaien liever over aan een robot? Voordat je jouw keuze gaat maken, laten wij jou nog even de verschillen zien.

Handgrasmaaier l De juiste grasmaaier kiezen

Handgrasmaaiers

De handgrasmaaier is de uitkomst wanneer je een klein gazon hebt. Deze manier van maaien gebeurt zonder motor en heeft als voordeel dat de grasmaaier compleet stil is. Kan jij optimaal genieten van de geur van vers gemaaid gras!

Meer over de handgrasmaaier

Elektrische grasmaaier l De juiste grasmaaier kiezen

Elektrische grasmaaiers

Dit is dé klassieker onder de grasmaaiers! Ze zijn niet voor niks erg geliefd want naast dat ze stil zijn, maai je er met gemak ook alle type gazons mee. Steek de stekker in het stopcontact en met één druk op de knop ben je klaar om te gaan.

Meer over de elektrische grasmaaier

Accu grasmaaier l HORNBACH

Accu grasmaaiers

Geen struikelgevaar met deze maaiers! Doordat ze snoerloos zijn, beleef je alle vrijheid tijdens het maaien van je gazon. Laad eenvoudig de accu op en je kunt weer uren vooruit. Daarbij zijn ze erg milieuvriendelijk en licht van gewicht.

Meer over de accu grasmaaier

Robotmaaier l HORNBACH

Robotmaaiers

Leun jij liever achterover in je loungeset dan dat je jouw grasveld maait? Dan is de robotmaaier de uitkomst voor jou! Een serieuze tuinhulp voor alle tuinliefhebbers met een stuk gazon. Installeer en je robot doet de rest! Klinkt perfect toch?

Meer over de robotmaaier

Benzine grasmaaier l HORNBACH

Benzine grasmaaiers

Wanneer je een krachtpatser van een grasmaaier zoekt, dan is de benzine grasmaaier eentje om te overwegen. Ze zijn niet stil en zwaar in besturing maar deinen niet terug voor veel en hoog gras! Maai met gemak je velden kort.

Meer over de benzine grasmaaier

Zitmaaier l HORNBACH

Zitmaaiers

Grasmaaien saai? Niet met deze serieuze maaiers! Maak een parcours van je tuin en maai ondertussen het gras. Dat kan alleen maar leuk zijn! Maar let op: een zitmaaier is vooral geschikt wanneer je meer dan 500 m2 aan gazon wilt maaien.

Meer over de zitmaaier

Hoe groot is je gazon?

Grootte gazon
Handmatig Elektrisch Accu Robot Benzine Zitmaaier
< 50 m2 ++ ++ ++ -- -- --
50-150 m2 -- ++ ++ ++ -- --
150-500 m2 -- -- ++ ++ ++ --
500-1000 m2 -- -- ++ ++ ++ ++
1000-1400 m2 -- -- -- ++ ++ ++
> 1400 m2 -- -- -- -- ++ ++

Het verschil tussen een cirkelmaaier en een kooimesmaaier

Cirkelmaaier

Een cirkelmaaier laat de messen met hoge snelheid ronddraaien waardoor het gras als het ware afgescheurd wordt. Het gemaaide gras slingert naar de zijkant waar het wordt opgevangen of uitgeworpen. Let op dat je de messen volledig laat uitdraaien voordat je de grasmaaier kantelt of opbergt.

Kooimesmaaier

Een kooimesmaaier heeft een roterende maaikooi bestaande uit licht, diagonaal lopende messen. Deze messen snijden het gras recht af waardoor er geen rafels ontstaan. Dit geeft je gazon dus een extra strak eindresultaat! Nadeel is wel dat deze maaier meer onderhoud nodig heeft dan een cirkelmaaier.

Handgrasmaaier

Handgrasmaaier l De juiste grasmaaier kiezen

Met een handgrasmaaier, ook wel kooimesmaaier genoemd, ga je back to basic! Zo heeft deze type maaier geen motor en zorg je zelf voor de aandrijving. Stel de maaihoogte in, duw de handgrasmaaier eenvoudig voor je uit en de maaier doet de rest.

Omdat de handgrasmaaier vaak geen opvangzak heeft, moet je na afloop zelf het gemaaide gras bij elkaar harken. Een arbeidsintensief klusje maar de geur van vers gemaaid gras maakt het natuurlijk direct goed!

Voordelen

 • Goedkoop
 • Alle bewegingsvrijheid
 • Makkelijk op te bergen

Kenmerken

 • Geschikt voor kleine gazons - tot 50 m²
 • Kooimesmaaier

Elektrische grasmaaier

Elektrische grasmaaier l De juiste grasmaaier kiezen

Dit is dé klassieker onder de grasmaaiers. En niet voor niks! De elektrische grasmaaier biedt namelijk veel mogelijkheden. Zo kan je zelf de maaihoogte instellen en vangt de grasmaaier het gemaaide gras op in een handige opvangbak. Daarbij is deze grasmaaier makkelijk te besturen en ook nog eens milieuvriendelijk. Het enige nadeel is dat je afhankelijk bent van stroomvoorziening en de kabel je bewegingsvrijheid beperkt. Maak indien nodig gebruik van een verlengkabel.

Voordelen

 • Voordelig in aanschaf
 • Stil in gebruik
 • Weinig onderhoud
 • Makkelijk op te bergen

Kenmerken

 • Geschikt voor middelgrote gazons - 50-150 m²
 • Cirkelmaaier

Accu grasmaaier

Accu grasmaaier l HORNBACH

Het gemak van een elektrische grasmaaier maar de bewegingsvrijheid van een handgrasmaaier ervaren? Dat kan alleen met een accu grasmaaier! Dit type grasmaaier bevat namelijk geen kabels en wordt aangedreven door een accu. Hierdoor is de machine licht van gewicht en kan jij je flexibel over het gazon bewegen. Geen gedoe dus met kabels die in de knoop raken of waar je overheen maait! En nog een extra voordeel: de accu kan je vaak combineren met andere accugereedschappen. Zo heb je altijd genoeg power om je gazon te maaien én andere projecten aan te pakken.

Heb je een groot gazon? Let op dat de accu hiervoor krachtig genoeg is of zorg dat je een reserve accu hebt klaarliggen.

Voordelen

 • Voordelig in aanschaf
 • Stil in gebruik
 • Draadloos
 • Milieuvriendelijk

Kenmerken

 • Geschikt voor middelgrote gazons - 50-150 m²
 • Cirkelmaaier of kooimesmaaier

Robotmaaier

Robotmaaier l HORNBACH

Grasmaaien is dankzij de robotmaaier nooit zo makkelijk geweest! Een robotmaaier is een slimme oplossing voor het maaien van je gazon. Dit type maaier wordt aangedreven door een accu en terwijl jij van de zon geniet, maait de robot het gazon. En dat doen ze geheel zelfstandig! Weten hoe? Heel eenvoudig: je installeert de grasmaaier, begrenst het maaigebied met een begrenzingskabel en de robotmaaier doet de rest. Zo eenvoudig is het dus.

Ben je klaar? Parkeer de robot in een speciaal oplaadstation. Hier staat de machine niet alleen droog en beschut, ook wordt de robotmaaier opgeladen en is hij vrijwel direct weer rijklaar!

Voordelen

 • Tijdbesparend
 • Eenvoudig te bedienen
 • Werkt op accu
 • Stil in gebruik
 • Milieuvriendelijk

Kenmerken

 • Geschikt voor (middel)grote gazons - 50-1400 m²
 • Cirkelmaaier

Benzine grasmaaier

Benzine grasmaaier l HORNBACH

Met een benzine grasmaaier laat jij je niet snel uit het veld slaan. Deze robuuste krachtpatsers zijn sterk, hebben een grote maaibreedte en zijn daarbij snoerloos. Grote maaigebieden zijn dus snel gemaaid! En zelfs voor het maaien van hoog gras deinst de benzine grasmaaier niet terug.

Als je het niet erg vindt dat de benzine grasmaaier veel geluid maakt tijdens het maaien, dan kan dit wel eens jouw perfecte grasmaaier zijn!

Voordelen

 • Maait zonder problemen grote gazons
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Krachtige motor

Kenmerken

 • Geschikt voor grote gazons - vanaf 200 m²
 • Cirkelmaaier

Zitmaaier

Zitmaaier l HORNBACH

Comfortabel het gras maaien? Dat kan alleen met een zitmaaier! Wanneer je een grote tuin bezit, komt een zitmaaier goed van te pas. Ook het maaien van smalle paden langs bomen en struiken is mogelijk. Deze maaiers zijn namelijk erg wendbaar. En het gemaaide gras? Dat wordt opgevangen in de opvangbak of aan de zijkant uitgeworpen. Kies de laatste optie alleen als je niet van plan bent om de boel daarna bij elkaar te harken.

De zitmaaier is trouwens niet geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Ook is het handig om een stalling te hebben waarin je de zitmaaier kunt parkeren.

Voordelen

 • Comfortabel en eenvoudig grasmaaien
 • Maait zonder problemen grote gazons
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Krachtige motor

Kenmerken

 • Geschikt voor grote gazons - vanaf 500 m²
 • Cirkelmaaier

Topmerken voor het perfecte gazon

Grasmaaier onderhouden

Je grasmaaier onderhouden l HORNBACH

Lekker, zo'n vers gemaaid gazon! Maar voordat jij voldaan onderuit zakt op de bank, is het handig om je grasmaaier eerst goed schoon te maken. Zo weet je zeker dat je machine nog lang mee gaat! Hoe je dit het beste kunt doen? Wij hebben tips voor je klaarstaan.

Zo onderhoud je jouw grasmaaier

 • Verwijder na gebruikt de grasresten rondom de messen en de behuizing met een borstel.
 • Droog de messen af met een doek. Zo voorkom je roestvorming.
 • Slijp met regelmaat de messen. Scherpe messen zorgen namelijk voor het beste resultaat.
 • Berg je grasmaaier na gebruik droog en beschut op.
 • Geef je maaier jaarlijks een onderhoudsbeurt.

Laat de messen altijd volledig uitdraaien voordat je jouw grasmaaier gaat schoonmaken.

Gazon mulchen

Mulchen l HORNBACH

Je hebt er vast wel eens over gehoord: mulchen. Maar wat is mulching en waar is het goed voor? We leggen het je uit.

Wat is mulchen?

Mulch is een laag versnipperd, organisch materiaal (in dit geval gras) waar je de bodem van jouw gazon mee bedekt. Door gebruik te maken van mulch, voed je jouw gazon op een natuurlijke en duurzame manier.

Werkt mulchen ook met gewoon gemaaid gras?

Gewoon gemaaid gras over je gazon kiepen, zal je gazon geen goed doen. Juist door het versnipperde gras ervaar je de voordelen voor een gezond gazon.

Ben je van plan om te mulchen? Doe dit met een speciale mulchmaaier. Je maait en bemest het gazon tegelijkertijd. En dat terwijl jij niets extra's hoeft te doen. Ideaal!

Voordelen van mulchen

 • Je hebt geen groenafval
 • Zorgt voor een natuurlijke en duurzame bemesting
 • Goed tegen onkruid en mos

Nadelen van mulchen

Het nadeel van mulchen is dat je vaker jouw gazon moet maaien. Helemaal in de zomer wanneer het gras hard groeit. En bij nat gras zal je even moeten wachten. Nat gras blijft namelijk plakken en hoopt zich op met verstopping als gevolg.

Meer info over tuinmachines

naar boven