Water in de tuin

Inspiratie & advies

Zorg goed voor je tuin! Laat alles groeien en bloeien. Dat bereik je door jouw planten voldoende water te geven, zeker in tijden van warm weer en droogte! Maak het jezelf gemakkelijk. Weten wanneer en hoe je de tuin en gazon kunt sproeien? Of hoe je een regenton en waterpomp kunt gebruiken om je planten water te geven? Ontdek ons advies!

Handleidingen

Met de stap voor stap-handleidingen helpen wij je met het aanleggen van een beregeningssysteem of waterleiding in je tuin. Aan de slag!

Wanneer en hoe moet ik mijn tuin sproeien?

Wanneer het lange tijd warm en droog weer is, kan je tuin wel wat water gebruiken. Maar wanneer is de beste tijd om te sproeien? Hoe zit het nou met sproeien als de zon schijnt? En waarmee kan ik mijn tuin het best sproeien? Om te beginnen, er zijn verschillende tuinsproeiers. De een handig voor kleinere stukken, de ander handiger voor grotere oppervlaktes zoals je gazon. Gebruik een gieter voor de bloempotten en een tuinslang voor als je even gauw de planten water wilt geven. Wist je dat er voor de tuinslang verschillende opzetstukken zijn? Voor handmatig sproeien kun je een broeskop gebruiken en voor je gazon de zwenksproeier!

Sproeisystemen

Om je tuin sproeien makkelijker te maken zijn er verschillende soorten sproeisystemen. Denk aan druppelirrigatie - wat heel nauwkeurig je planten van water voorziet. Of een beregeningssysteem met sprinklers. Vind je de tuin sproeien een heel gedoe? Dan is een besproeiingscomputer iets voor jou! Ontdek alles over waarmee en wanneer je de tuin kunt sproeien bij ons advies!

Regenwater gebruiken als duurzame oplossing

In Nederland regent het vaak en veel. Maar soms is er een langere periode van droogte. Als je de tuin water wilt geven ben je vaak heel wat liters kraanwater kwijt. Zonde! Want je kunt gratis regenwater opvangen in een regenton en vervolgens gebruiken bij het sproeien van je tuin. Ideaal! Er zijn nog meer manieren om beter met regenwater om te gaan. Richt hiervoor je tuin slim in! Lees alles hierover bij ons advies Regenwater opvangen en gebruiken. Om daarna stap voor stap jouw eigen regenton aan te sluiten met de handleiding. Of leg een sedumdak of groendak aan. Dit houdt water vast, isoleert en het is een mooie leefomgeving voor dieren en planten. Groen bezig!

Maar hoe kan ik dat gratis water gebruiken voor het sproeien van mijn tuin? Gebruik hiervoor een waterpomp. Deze hang je gewoon in de regenton, sloot of vijver. Sluit je tuinslang en tuinsproeier erop aan en klaar! Waarom is dit duurzaam? Omdat je geen kostbaar drinkwater gebruikt! Ontdek welke waterpomp bij jou past!

Sproeisysteem aanleggen

Liever het sproeien groots aanpakken? Wij hebben verschillende handleidingen voor je! Start met het leggen van een sprinklersysteem. Gebruik bijvoorbeeld turbinesproeiers. Deze zie je alleen als ze aan staan! Het voordeel van zo'n beregeningssysteem is dat je zelf niet meer in de weer hoeft met tuinslangen en sproeiers.

En wat dacht je van een stopcontact voor water, oftewel een wateraansluiting? Leg het zelf aan op een handige plek in je tuin. Zo heb je op elk moment direct water! Wil je helemaal goed van start gaan? Leg dan een waterleiding in je tuin aan. Eventueel zelfs met een buitenkraan. Zo ben jij er helemaal klaar voor!

Hulp nodig bij je project?

Met onze services staat er niets meer in de weg van jouw project!

Koop nu online!