0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-02-24 om 21:30 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Alles over radiatorventilatoren

Alles over radiatorventilatoren

Verbeter de warmte in huis met radiatorventilatoren! Ontdek hoe deze slimme toevoeging aan je verwarmingssysteem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en bespaar energie terwijl je huis lekker warm blijft.

Wat is een radiatorventilator?

Een radiatorventilator is een apparaat dat speciaal is gemaakt om een radiator beter te laten werken. Het wordt boven of onder de radiator geplaatst en gebruikt slimme technologie om de warme lucht door de kamer te verspreiden. Hierdoor werkt de radiator efficiënter, waardoor de temperatuur in de kamer sneller aangenaam wordt en je minder energie verbruikt voor verwarming. Dat betekent meer comfort in huis en minder kosten voor verwarming, win-win!

5 voordelen van een radiatorventilator

1. Snellere opwarming

Een radiatorventilator versnelt de verspreiding van warme lucht door de kamer. Hierdoor bereikt de gewenste kamertemperatuur sneller, wat vooral merkbaar is tijdens koude winterdagen.

2. Efficiëntie

Door de gelijkmatige verspreiding van warme lucht wordt de efficiëntie van de radiator vergroot. Dit resulteert in een hogere warmteafgifte zonder dat de radiator op een hogere temperatuur hoeft te worden ingesteld.

3. Energiebesparing

Snellere opwarming en verbeterde efficiëntie betekenen dat het verwarmingssysteem minder lang hoeft te draaien. Dat betekent lagere energiekosten en minder verbruik van energie.

4. Comfort

Dankzij de gelijkmatige warmteverspreiding wordt het binnenklimaat comfortabeler en worden koude plekken in de kamer verminderd.

5. Lagere verwarmingstemperatuur

De radiatorventilator zorgt voor een betere spreiding van de warmte. Hierdoor is het mogelijk om de thermostaat lager in te stellen terwijl toch dezelfde comfortabele kamertemperatuur wordt bereikt. Zo kun je met veel lagere temperaturen je huis opwarmen. Zo bespaar je energie én dus ook stookkosten!

Radiatorventilator l HORNBACH
Radiatorventilator bovenop een ingebouwde vloerconvector

Radiatorventilatoren van Climatebooster

ClimateBooster maakt gebruik van meerdere en grotere ventilatoren. Die zorgen voor veel meer luchtverplaatsing, waardoor warmte of koelte beter wordt verspreid. Deze ventilatoren zijn speciaal ontworpen om de lucht op de beste manier te laten circuleren, waardoor verwarmings- en koelsystemen veel efficiënter werken. Dankzij deze grotere ventilatoren kan ClimateBooster veel meer lucht bewegen. Hierdoor werken HR-ketels en (hybride) warmtepompen veel efficiënter en gaan ze langer mee.

Radiatorventilator l HORNBACH
Radiatorventilator ''Prillo'' bovenop een radiator

Lagere energiekosten

Een van de meest opvallende voordelen van ClimateBooster-producten is de korte terugverdientijd. ClimateBooster-producten zijn ontworpen om de efficiëntie van verwarmings- en koelsystemen te verbeteren. Door warmte gelijkmatiger te verspreiden en snellere opwarming of koeling mogelijk te maken, wordt minder energie verbruikt om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op energiekosten, vooral in de loop van de tijd. De exacte besparingen variëren afhankelijk van factoren zoals de keuze merk, type en van de ruimte en het gebruikspatroon.

Kosten warmte afgifte Climatebooster l HORNBACH

Hoe zorgt een radiatorventilator voor verkoeling?

Wist je dat een radiatorventilator ook tijdens de zomermaanden handig is? Bij koeling wordt de werking van een radiator omgekeerd. In plaats van warmte uit de omgeving te halen en binnen af te geven, onttrekt de ventilator warmte uit het interieur en geeft het af aan de buitenlucht. Dit proces wordt bereikt door het omwisselen van de functie van de verdamper en de condensor. Hierdoor wordt de warme lucht in de kamer gekoeld en wordt koele lucht binnen verspreid. ClimateBooster-producten kunnen deze koelingsfunctionaliteit integreren met radiatoren en convectoren. Door de warmtepomp in koelbedrijf te laten werken en gebruik te maken van radiator- of convectorventilatoren, kan koele lucht gelijkmatig door de ruimte worden verspreid, waardoor een comfortabele en gekoelde omgeving ontstaat tijdens warme periodes.

Alles over verwarmen in huis

naar boven