Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
24-12-2024 07:00 - 17:00 Uur
25-12-2024 gesloten
26-12-2024 gesloten
Je hebt deze informatie op 12-12-24 om 08:34 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Bij verbouwen of verhuizen komt een hoop kijken. Zo simpel is het. Het is dé kans om opnieuw te starten en je eigen thuis te creëren. Maar dat het vaak handenvol tijd en energie kost, is één ding dat zeker is! Ben je op zoek naar advies of services die jouw verbouwing of verhuizing makkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat je bij ons aan het juiste adres bent.

Wij geven antwoord op al je verbouwvragen. Of het nou om je bestaande huis of je nieuwbouwwoning gaat. Op zoek naar concreet advies of slimme tips? En wil je bovendien zeker weten dat je niks vergeet als het op je verbouwing of verhuizing aankomt? Lees het onderstaande dan vooral even door…

Niks zo leuk als een project waar je zelf in gaat wonen! En een nieuwbouwhuis rekenen we absoluut tot deze categorie. Super spannend om je eigen paleis te creëren! Maar er komt vaak ook nét even iets meer bij kijken dan wanneer je gewoon een bestaand huis koopt. En eerlijk is eerlijk: klussen in een nieuwbouwhuis heeft voordelen, maar ook nadelen. Maar met onderstaande checklist ben jij klaar voor een nieuwbouwproject!

1. Check, check, dubbel check: de oplevering.

Naar dit moment heb je lange tijd uitgekeken: de oplevering! Eindelijk krijg je de sleutel van jouw spiksplinternieuwe nieuwbouwhuis. Het liefst zou je waarschijnlijk de sleutel aannemen en alles aftekenen. Maar het is een beter idee om alles echt even uitgebreid te checken. Zo weet je zeker dat je geen gekke dingen tegenkomt wanneer jij straks begint met klussen.

2. Heb geduld met je muren en vloeren!

Oplevering check? Dan is het nu zover: de sleutel is van jou. Je kan aan de slag! Waarschijnlijk wil je om te beginnen al die onafgewerkte muren en vloeren eens flink onder handen nemen. Maar alsjeblieft, wacht hier nog wat dagen mee. Want een nieuwbouwhuis zit bij oplevering standaard nog vol vocht; de muren en vloeren kunnen tot wel 4.000 liter water bevatten!

3. Bepaal zelf de klusvolgorde.

Goed, het is inmiddels duidelijk: het is niet aan te raden om bij het klussen in je nieuwbouwhuis te beginnen met de vloeren of muren. Maar waar begin je dan wel? Bij het opschrijven van wat er per ruimte moet gebeuren, dáár begin je. Op die manier kun je heel makkelijk zelf bekijken welke volgorde logisch en handig is.

Om de verbouwing van jouw bestaande woning zo effectief én efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het een goed idee om je verbouwing zorgvuldig te plannen. Dat scheelt vaak tijd én geld. En tijd en geld kun je niet genoeg hebben, toch? Hieronder een aantal tips die jou straks helpen bij een soepele verbouwing…

1. Check ruim van tevoren of je een vergunning nodig hebt voor je verbouwing!

Ga er nooit vanuit dat dat wat jij bedacht hebt om aan te passen in of aan je eigen huis, zomaar kan en mag. Dit kan op een later moment namelijk voor lastige situaties zorgen. Voor veel verbouwingen is een vergunning verplicht. En het is ook goed om te weten dat er twee verschillende typen vergunningen zijn: een lichte- en een reguliere vergunning. Vraag je een lichte vergunning aan, dan weet je na 6 weken of deze is goedgekeurd. Ga je voor een reguliere vergunning dan moet je over het algemeen zo’n 12 weken op uitsluitsel wachten. Zorg dus dat je hiermee op tijd aan de slag gaat. Niet voor elk project is een vergunning nodig. In het geval van een nieuw dakraampje, heb je bijvoorbeeld meestal geen toestemming nodig. Maar check het voor de zekerheid altijd even. Scheelt met een beetje geluk weer een deksel op je neus.

2. Zorg dat je de bouwvergunning langs de welstandscommissie laat gaan.

Dit is iets wat veel mensen niet weten: bouwvergunningen moeten worden goedgekeurd door een welstandscommissie. Hierbij wordt je vergunning gecheckt aan de hand van technische, door de wet vastgelegde eisen. Bijna elke gemeente heeft een welstandsnota, waarin deze eisen duidelijk aan de inwoners gecommuniceerd worden. Heeft jouw gemeente geen welstandsnota? Dan betekent dit dat je zonder vergunning aan je huis mag bouwen.

3. Vergeet de bouwtekeningen niet.

Als je besluit om te gaan verbouwen en je wilt in aanmerking komen voor een vergunning, heb je altijd een officiële bouwtekening nodig. Je aannemer of eventueel een andere bouworganisatie kan deze voor je maken. Je kan het hierbij trouwens zo moeilijk maken als je zelf wil. Maar onthoud: een complexere bouwtekening is meestal ook een stukje duurder.

Binnen en buitenpleisterwerk . HORNBACH

Als je flink gaat verbouwen is dat, we zeiden het eerder al, een serieus project. Zorg dat je het ook serieus neemt en dat je goed beslagen ten ijs komt. Stap 1? Onze tips hieronder lezen.

1. Het kost altijd net wat meer.

Zorg dat je van tevoren een budget afspreekt met je partner (of met jezelf) en verdeel dit budget post per post. Houd er vervolgens rekening mee dat er zo’n 20% bij het totale bedrag op komt. Bij iedere echte klusser gaat er wel eens wat mis en dan is het fijn om een slag om de arm te hebben. Niks zo vervelend als ineens moeten switchen naar een ‘tweede keus vloer’, of dat je een complete ruimte niet kan aanpakken omdat het geld simpelweg op is. Zorg dat je voorbereid bent op tegenslagen. Dan houd je straks in het meest gunstige geval geld over. Maar ook: maak hele heldere afspraken met de mensen met wie je werkt en zet die altijd op papier. Als er dan dingen misgaan, kun je de partijen met wie je werkt laten zien wat initieel ook alweer de afspraak was.

2. Begin op tijd.

Vraag op tijd een vergunning aan, maar reken daarnaast ook goed terug hoeveel tijd je nodig hebt om een ruimte helemaal woonklaar te maken. Zorg daarnaast dat je ook in het geval van tijd een marge van 20% inbouwt. Dus reken 20% meer tijd dan dat je nu denkt dat het gaat kosten. Want zoals gezegd: dan is een tegenslag stukken beter op te vangen.

3. Kies een goede partij om mee samen te werken.

Wanneer je besluit om (een deel van) je kluswerkzaamheden uit handen te geven, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een partij die goed is in zijn/haar werk! Veel Nederlandse bouwpartijen weten precies wat ze doen en bieden hun werk aan voor een eerlijke prijs. Maar sommigen werken eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, toch graag een beetje tussendoor. Die laatste categorie wil je natuurlijk het liefst omzeilen. En om dat te doen, is het een goed idee om onze Montageservice te checken.

Hausverwalter und Facilitymanager

Verhuizen, is een Project met de hoofdletter P. Iets wat je met beide handen aan moet pakken! Want wat moet er veel geregeld worden. Daarbij kun je een lijst vol met slimme tips zeker goed gebruiken! Lees hieronder onze beste adviezen…

1. Zorg dat je je oude huis netjes oplevert.

Scheelt weer karmapunten. Zo simpel is het.

2. Betaal borg en belastingen.

Zorg dat je, indien je huurt, de borg van je vorige woning terugkrijgt en de nieuwe op tijd betaalt. Heb je een koophuis? Dan is er bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting waar je rekening mee moet houden. Vraag om de precieze voorwaarden en dergelijke bij je bank of je notaris.

3. Geef je adreswijzigingen op tijd door.

Bij PostNL kun je heel makkelijk je adreswijziging doorgeven. PostNL zorgt er dan voor dat jouw post een jaar lang automatisch doorgestuurd wordt. Uiteraard is het een goed idee om bij elke organisatie die je je maar kan bedenken je adreswijziging door te geven. Maar mocht je nou toch een organisatie over het hoofd zien, is PostNL met haar verhuisservice je redder in nood.

4. Check gas-, water- en lichtvoorzieningen.

Niks zo irritant als in een nieuw huis zonder gas, water en/of licht zitten! Daarom is het een goed idee om ongeveer een maand van tevoren dit soort aansluitingen even goed te dubbelchecken!

5. Zet abonnementen op tijd om.

Maak een lijst met alle abonnementen die je op dit moment hebt en zorg dat die worden omgezet naar het nieuwe adres.

6. Regel op tijd een parkeervergunning.

Parkeren voor de deur kan belachelijk duur worden als je geen vergunning hebt voor jouw nieuwe woonwijk. Zorg dus dat je, als dat bij jou in de straat nodig is, op tijd een vergunning aanvraagt. Scheelt een hoop parkeerkosten of onnodig ver lopen.

7. Loop je verzekeringen langs.

Bekijk goed welke verzekeringen je niet meer of nu juist wel nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld samenwonen? Dan kun je bepaalde verzekeringen samenvoegen.

8. Houd rekening met een langere levertijd van meubels, diensten en aansluitingen.

Op meubels, internet en accessoires kan soms nog aardig wat levertijd zitten. Bij een bank kun je bijvoorbeeld gerust van 12 weken uitgaan. Zo lullig als je straks je hele nieuwe huis mooi hebt ingericht, maar nog steeds tv kijkt op dat oude matras midden in de woonkamer. Plannen dus! En terugrekenen. Wat heb je wanneer nodig en wanneer moet je dat dan dus uiterlijk bestellen? Als je dat helder hebt, vergroot dat je woonplezier vanaf moment 1.

9. Vraag verlof aan voor je verhuisdag(en).

Wel zo fijn als je op de verhuisdag zelf vrij bent en dus aanwezig om alles in goede banen te leiden. Vraag dus op tijd verlof aan bij je werkgever óf zorg ervoor, als je voor jezelf werkt, dat je op deze dag (en liefst in deze week) geen belangrijke deadlines plant.

10. Regel hulp voor de verhuisdag.

Heb je zelf een hekel aan verhuizen? Val dan ook je vrienden er niet mee lastig en huur een professionele partij in. Dat scheelt je geen geld, maar vaak wel heel veel tijd. Deze mensen noemen zichzelf namelijk niet voor niks ‘professioneel’. Sjouwen en tetrissen is hun werk! Daar zijn ze goed in. Bovendien zijn verhuisbedrijven verzekerd tegen eventuele schade. En dat kan zomaar eens van pas komen. Vind jij het juist altijd wel gezellig zo’n verhuisdag met vrienden of familie? Dan kun je hun gerust om een gunst vragen. Scheelt je namelijk weer geld! Zorg in dat geval wel dat je de verhuizing goed voorbereid, zodat iedereen straks weet wat 'ie moet doen en vele handen daadwerkelijk licht werk maken! Niemand heeft iets aan ome Johan die in de weg loopt. En wist je dat bij ons ook een bestelbus kunt huren?

Verhuisdozen
Uiteraard. Maak een goede inschatting van de hoeveelheid die je nodig hebt en bestel er dan voor de zekerheid nog eens 5 extra. Niks zo irritant als de laatste paar items los in de verhuiswagen te moeten gooien.

Noppenfolie

Van sommige dingen wil je gewoon écht niet dat ze kapotgaan. En tijdens een verhuizing kan het er nogal lomp aan toe gaan! Sla dus noppenfolie of bubbeltjesplastic in. Daar kun je vazen, beelden, fotolijstjes, glazen enzovoorts, enzovoorts veilig in inpakken!

Stucloper

Heb je te maken met een kwetsbare vloer? Dan kan het een goed plan zijn om deze te beschermen tegen 1000 keer je huis in- en uitlopen met verhuishondjes en steekwagentjes. Een stucloper is sterk en stevig en dus perfect hiervoor. Vergeet niet de ducttape, waarmee je de stucloper vast kan maken!

Waar zou je zijn zonder de service-mogelijkheden bij HORNBACH? Hout eenvoudig op maat laten zagen, verf laten mengen in de gewenste kleur. Hoe je alles thuis krijgt? Met een aanhang- of bestelwagen natuurlijk! Alles om jouw verbouwing of verhuizing te laten slagen.

naar boven