Service

Raamdecoratie op maat

Raamdecoratie op maat

Rolgordijnen op maat maken? Dat kan! In 3 eenvoudige stappen heb je dit zo gedaan. Ontdek de service bij HORNBACH en laat jouw raamdecoratie tot op de milimeter nauwkeurig passend maken.

Raamdecoratie op maat kiezen voor binnen is geen gemakkelijke klus. Want waarin zit het verschil tussen plissés, duo rolgordijnen, jaloezieën of vouwgordijnen? En wil je lichtdoorlatende of juist verduisterende raamdecoratie? Hier lees je waar je op moet letten bij het bestellen van raamdecoratie op maat en hoe je handig de maten opmeet. Is je keuze gemaakt? Bestel je gewenste zonwering vervolgens in 3 eenvoudige stappen. Kom langs en laat jouw raamdecoratie door HORNBACH op maat maken!

Waar moet je op letten bij het bestellen van raamdecoratie?

Niet alle raamdecoraties zijn hetzelfde en het grote aanbod aan verschillende zonweringsystemen zal de keuze er niet makkelijker op maken. Doorslaggevend voor je keuze zijn onder andere de omstandigheden van je woning, je eigen inrichtingsstijl en je wensen voor de zonwering in het algemeen. Daarbij moet je niet vergeten dat je met zonwering ook optische highlights kunt zetten in je huis.

Geef jezelf genoeg tijd voor je keuze. Per slot van rekening moet je nog lang plezier hebben van je raamdecoratie. Bij vragen helpen onze medewerkers in de vestiging je graag of bekijk in een handig overzicht de eigenschappen en voordelen per zonwering.

Ben je er al uit en wil je direct aan de slag? Configureer jouw raamdecoratie online!

In een paar stappen heb jij je raamdecoratie eenvoudig passend gemaakt. Ook kan je terecht in jouw HORNBACH-vestiging. Onze medewerkers helpen je graag!

Raamdecoratie kiezen in 3 stappen

Stap 1: Opmeten

De exacte grootte van jouw zonwering stel je vast door precies te meten. Op de muur of het plafond, in nissen, op kozijnvleugels of in glaslatten. Afhankelijk van de zonwering zijn er verschillende montagewijzen. Zonder de juiste grootte kan echter geen enkele montagewijze succesvol worden toegepast.

Geef bij de bestelling van je zonwering op maat de volgende waarden op:

  • Montagehoogte
  • Glasmaat: hoogte en breedte
  • Kozijnvleugel: hoogte en breedte
  • Nishoogte en nisbreedte

Kozijnmaten

Let op!

Onjuiste maten kunnen tot aanzienlijke problemen leiden tijdens de montage. Ga bij de hoogte en breedte uit van de kleinste waarden. Twijfel je? Vraag dan een HORNBACH-medewerker om advies.

Stap 2: Zonweringsysteem kiezen

Wat wordt het? Plissés, rolgordijnen, duo-rolgordijnen, jaloezieën of lamellen.

De voordelen ken je al of bekijk het handige overzicht en lees de verschillende eigenschappen en voordelen van raamdecoratie. Kies het systeem dat bij jouw smaak en stijl past.

Stap 3: Kleur- en materiaalkeuze

Hou je van trendy kleuren? Of ga je liever voor tijdloos? Ook de keuze van je favoriete materiaal mag niet vergeten worden. Kleine tip: soms is een gezonde mix van verschillende stijlen ook erg leuk en kan verrassend fris werken in je interieur.

Services die ook interessant zijn