0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 16:38 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Verschillende soorten raamdecoratie

Verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie speelt een grote rol in de aankleding van jouw interieur. Maar uit welke raamdecoratie kies je? Ga je voor rolgordijnen, plissés of gordijnen? En waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie? Dit en meer! Lees snel verder.

Vind jouw perfecte raamdecoratie

Sfeer in huis creëren doe je niet alleen met een kleur op de muur en het plaatsen van meubelen. Ook raamdecoratie speelt een grote rol! Maar uit welke raamdecoratie kies je? Ga je voor rolgordijnen, plissés of gordijnen? En neem je verduisterend of lichtdoorlatend? Precies, er komt veel bij kijken! Dus voordat jij enthousiast je keuze maakt, zetten wij alles even op een rij. Lees hier meer over de voordelen van raamdecoratie, welke verschillende soorten er zijn en de keuze uit kleuren en materialen.

Voordelen van raamdecoratie

Loving Earth l Raamdecoratie

Raamdecoratie, ook wel zonwering genoemd, wordt vaak gebruikt om de zon tegen te houden. Het tegenhouden van de zon is niet het enige voordeel dat raamdecoratie kent. Wat nog meer de voordelen zijn? Hebben wij natuurlijk voor je klaarstaan.

Dit is waarom raamdecoratie belangrijk is

1. Raamdecoratie werkt verduisterend
Met verduisterende raamdecoratie kan je eenvoudig een ruimte donkerder maken. Ideaal als je graag zo min mogelijk licht in je slaapkamer wilt hebben!

2. Raamdecoratie zorgt voor privacy
Met raamdecoratie voorkom je nieuwsgierige blikken naar binnen. Lekker privé! Ook helpt het als inbraakpreventie. Want met zonwering voor de ramen voorkom je dat alles in het zicht ligt en daardoor het inkijken beperkt.

3. Raamdecoratie houdt de warmte tegen
Raamdecoratie houdt de zon tegen en daardoor ook de warmte. Vooral in de zomer kan jij op deze manier jouw huis lekker koel houden!

4. Raamdecoratie werkt energiebesparend
En in de winter? Dan houdt raamdecoratie de warmte binnen. Ideaal want zo bespaar jij eenvoudig op je energierekening.

5. Raamdecoratie gaat verkleuring tegen
Verschoten kleuren op de vloer of je meubilair? Vaak wordt dit veroorzaakt door het licht van de zon. Door raamdecoratie te plaatsen voorkom je dit.

6. Raamdecoratie is sfeervol
Niet geheel onbelangrijk: je woning aankleden! Want door het plaatsen van de juiste raamdecoratie creëer jij de sfeer dat bij jouw ruimte, wensen en interieur past.

Raamdecoratie per ruimte kiezen

Raamdeco per ruimte Keuken Woonkamer Slaapkamer Badkamer
Jaloezieën ++ ++ +- ++
Plissés +- ++ ++ +-
Duo-/rolgordijnen ++ ++ ++ --
Vouwgordijnen ++ ++ +- --
Gordijnen +- ++ ++ --
Lamellen ++ ++ -- ++

Ligging van de kamer

De beste keuze voor jouw raamdecoratie is niet alleen afhankelijk van inrichting en smaak, ook de ligging van de kamer is daarbij minstens net zo belangrijk om mee te nemen. Met de juiste raamdecoratie kan je de wisselende stand van de zon gebruiken in jouw voordeel.

 • 
				Inrichting raamdecoratie zon op het noorden . HORNBACH

  Kamer op het noorden

  In deze ruimte komt bijna geen direct zonlicht. De zonwerende functie van raamdecoratie is hierbij niet nodig. Daarom kan de raamdecoratie perfect op de inrichting van de kamer worden afgestemd. Deze type raamdecoratie zijn goed geschikt: lichtdoorlatende rolgordijnen, plissés en gordijnen.

 • 
				Inrichting raamdecoratie zon op het oosten . HORNBACH

  Kamer op het oosten

  De ochtendzon warmt de kamer op; dat is vooral in de koudere maanden zeer aangenaam.
  Halftransparante stoffen van bijvoorbeeld duo-rolgordijnen of plissés laten het licht door, maar halen de scherpte eraf. Wie niet iedere ochtend gewekt wil worden door de opkomende zon, kan hier als beste verduisterende raamdecoratie plaatsen.

 • 
				Inrichting raamdecoratie zon op het zuiden . HORNBACH

  Kamer op het zuiden

  Hier knalt het zonlicht door de ramen, in de zomer kan het daardoor brandend heet worden. De ideale raamdecoratie helpt je bij het verminderen van deze hitte. Jaloezieën en lamellen zorgen ervoor dat het zonlicht niet direct binnenvalt. Raamdecoratie met een thermo-isolerende functie houdt ook de warmte buiten.

 • 
				Inrichting raamdecoratie zon op het westen

  Kamer op het westen

  In deze kamer geniet je van laagstaande avondzon. Toch kan dit vlak-invallend licht ook voor onaangename situaties zorgen, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken. Hier biedt raamdecoratie die de zonnestralen reguleert, zoals gordijnen, duo-rolgordijnen en jaloezieën, de ideale oplossing.

Zo kies je passende raamdecoratie voor jouw kamer:

 • Gekleurde raamdecoratie: kleur zorgt voor een bijzondere lichtsfeer in de kamer. Zo maken warme kleuren het gezellig in huis. Koele kleuren passen daarentegen beter bij een moderne inrichting.
 • Materialen en stoffen: Modern of liever klassiek? Kies uit het brede assortiment raamdecoratie het product wat aan jouw functionaliteitswensen (heb je een beter woord?) voldoet. Kies daarna de passende stofsoort, kleur en/of mechanisme.
 • Combinaties: Kies voor een statement door het combineren van verschillende materialen. Of juist voor een rustige sfeer door alles neutraal te houden.

Wist je dat je bij rolgordijnen kan kiezen voor een meegekleurd mechanisme? Een standaard rolgordijn met een design uiterlijk!

Verzending van kleurstalen

Wil je graag raamdecoratie op maat en twijfel je over de stof en/of kleur? Ga naar de configurator van raamdecoratie op maat. Hier bestel je jouw kleurstalen eenvoudig online!

Gezond woonklimaat optimaliseren

De juiste raamdecoratie kan ervoor zorgen dat het ’s zomers niet ondraaglijk heet wordt in je kamer. Daarnaast heb je in de winter en ’s nachts ook minder snel koude voeten.

haus lueften sommer

Raamdecoratie in de zomer

Houd jouw ramen en raamdecoratie overdag gesloten. Zo houd je de zonnestralen én dus de warmte buiten. Binnen blijft het koel. Als het s' nachts weer afkoelt, kun je de ramen en raamdecoratie weer open zetten om de woning af te laten koelen.

haus lueften winter

Raamdecoratie in de winter

In de koelere jaargetijden kun je het beste overdag ventileren en ’s nachts de ramen dicht houden. Als je de raamdecoratie overdag open hebt, wordt het huis door de inkomende zonnestralen opgewarmd. ’s Nachts kun je de raamdecoratie het beste weer dicht doen. Zo koelt de lucht in de ruimte niet af bij het koude raam.

Met een honingraatplissé kun je zelfs energie besparen!

Door de dubbellaagse plisséstof ontstaan er tussen de stoffen isolerende luchtkussens. Deze bijzondere structuur beschermt tegen warmteverlies in de winter en tegen hitte in de zomer. Bij een super nauwkeurige montage wordt dit effect nog sterker. Met honingraat plissegordijnen kun je zo tot 25% energie besparen!

Verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie kent dus vele voordelen! Maar uit welke soorten raamdecoratie kies je? Wij hebben de verschillende soorten overzichtelijk voor je weergegeven. In één oogopslag zie jij welke kenmerken de raamdecoratie heeft en wat de voordelen zijn. Dit zodat jij snel en overwogen de beste keuze maakt in het kiezen van jouw raamdecoratie!

Jaloeziën l HORNBACH

Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale lamellen en werken in het algemeen lichtdoorlatend. De lichtinval kan je bepalen door de jaloezie van boven naar beneden open of dicht te doen of door de lamellen horizontaal te kantelen. Dit werkt super eenvoudig dankzij een trekkoord en/of draaistaaf.

Jaloezieën heb je in verschillende materialen zoals aluminium, kunststof of hout. En qua kleur? Alles wat er maar te wensen valt! Van antraciet tot felle kleuren, wit en zwart.

Voordelen van jaloezieën

+ Lichtdoorlatend
+ Praktisch
+ Makkelijke bediening
+ Eenvoudig schoon te maken
+ Ook te gebruiken in de badkamer. Kies voor aluminium of kunststof.

Plissés l HORNBACH

Plissés

Plissés zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Kenmerkend van het plissé zijn de mogelijkheden in het open en dichtdoen van het gordijn. Zo kan je kiezen uit top down bottom up of top down. Doordat ze erg sfeervol zijn en inkijk tegengaan, zijn plissés erg geschikt (en populair!) voor de woonkamer en keuken. Voor de slaapkamer raden wij verduisterende plissés aan.

Naast het gewone plissé heb je ook het dupli plisségordijn. Deze variant bestaat uit twee lagen stof (binnen- en buitenkant) en vormt een honingraatstructuur. Het voordeel? Warmte wordt extra tegengehouden en in de winter werkt het juist weer energiebesparend.

Voordelen van plissés

+ Lichtdoorlatend
+ Praktisch en sfeervol
+ Makkelijke bediening

Duo rolgordijnen l HORNBACH

Duo-/rolgordijnen

Het rolgordijn is een van de bekendste én populairste raamdecoraties. En niet voor niks! Ze zijn zeer praktisch en simpel te bedienen. Dankzij de ketting rol jij eenvoudig het gordijn op of af. Je bepaalt dus zelf de gewenste hoogte.

Wil je jouw kamer volledig kunnen afsluiten van licht? Dan is een verduisterend rolgordijn de juiste keuze. Heb je liever wel licht maar geen inkijk? De lichtdoorlatende variant is er ook. Voor decoratie hebben wij transparante rolgorijnen. Kies voor een duo-rolgordijn als je alle voordelen in één product wilt combineren. Kortom, met rolgordijnen kan jij alle kanten op!

Voordelen van rolgordijnen

+ Geschikt voor elke ruimte
+ Verduisterend, lichtdoorlatend en transparant
+ Makkelijke bediening

Vouwgordijnen l HORNBACH

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn werkt hetzelfde als een rolgordijn en minstens zo populair! Met behulp van het koord vouw jij het gordijn eenvoudig op. Naast dat een vouwgordijn nieuwsgierige blikken buiten laat, is het ook bijzonder sfeervol. Je creëert al gauw een nonchalante look en past perfect in elk interieur.

En wist je dat jij bij ons vouwgordijnen op maat kan laten maken? Altijd passend en precies naar jouw wens. Stel zelf jouw vouwgordijnen samen en kies uit verschillende soorten stof en kleuren. Wil je de ruimte extra verduisteren? Kies dan voor verduisterende stof. Zo past een vouwgordijn ook goed in de slaapkamer.

Voordelen van vouwgordijnen

+ Sfeervol
+ Natuurlijke lichtinval
+ Makkelijke bediening

Gordijnen l HORNBACH

Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen super sfeervol, ook zijn ze erg praktisch! Trek 's avonds eenvoudig de gordijnen dicht en je hebt direct een knusse ruimte!

Gordijnen bestaan uit stof en worden bevestigd aan een roede of rails. Door het materiaal zijn gordijnen bijzonder decoratief en kleden jouw interieur al snel aan. De roede of rails zorgt voor een soepele geleiding. Hierdoor zijn ze erg geliefd als raamdecoratie! Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en opdrukken. Je kunt gordijnen dus volledig in jouw stijl en smaak uitkiezen!

Gebruik gordijnen voor verschillende doeleinden. Verduisterende gordijnen hebben een dikkere stof en werken direct ook isolerend. Lichtdoorlatende gordijnen hebben een transparantere stof en zorgen voor een natuurlijk lichtinval.

Voordelen van gordijnen

+ Sfeervol
+ Verduisterend, lichtdoorlatend en transparant
+ Praktisch

Lamellen l HORNBACH

Lamellen

Lamellen, ook wel verticale jaloezie genoemd, zijn verticale lamellen welke bevestigd zijn op een rails. Met behulp van runners schuif je het lamel eenvoudig heen en weer. En dankzij een draaistok open of sluit je het gordijn voor meer of minder privacy.

Met lamellen kun je zelfs tot 180 graden het lichtinval bepalen. Zo zit je niet in het directe zonlicht, houd je het binnen wel licht én ga je inkijk van buitenaf tegen.

Lamellen zijn bijzonder geschikt bij hoge raampartijen of andere afwijkende raammaten. Maak je keuze uit kunststof, aluminium of stof, kies je favoriete kleur en kleed het binnen aan!

Voordelen van lamellen

+ Strakke en moderne uitstraling
+ Praktisch
+ Makkelijke bediening
+ Eenvoudig schoon te maken
+ Ook geschikt voor badkamer en wasruimte

Raamdecoratie op maat

Bij HORNBACH kan jij jouw raamdecoratie perfect op maat laten maken. En dat in maar 3 stappen! Ontdek onze service online of in de vestiging. Liever direct aan de slag? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven