0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 03-12-23 om 14:32 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Alles over steigerhouten meubelen

Alles over steigerhouten meubelen

Je wilt een meubel met een natuurlijke en robuuste uitstraling? Kies dan voor steigerhout! Waarom? Wij hebben voor jou wat feitjes op een rij gezet.

Je wilt een meubel met een natuurlijke en robuuste uitstraling? Kies dan voor steigerhout! Waarom? Wij hebben voor jou wat feitjes op een rij gezet:

 • Het is een solide materiaal;
 • Het heeft een robuuste uitstraling;
 • Het is geschikt voor buiten en binnen;
 • Het is makkelijk materiaal om mee te werken;
 • Het is in iedere gewenste kleur af te werken.

Maar wat is steigerhout precies? Steigerhout wordt gemaakt van een snelgroeiende naaldhoutsoort. Kenmerkend voor steigerhout is dat het zeer lange en flexibele vezels heeft. De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van ca. 32 mm en een breedte van ca. 200 mm. Kortom, steigerhout is een ideale houtsoort om zelf je eigen meubels van te maken! Weten hoe? Lees het advies en volg de stap-voor-stap bouwtekeningen van HORNBACH.

Steigerhout behandelen

Gebruikt steigerhout hoef je niet per se te behandelen. Het is door weersomstandigheden, kalk-, cement- en verfresten vaak op natuurlijke wijze geïmpregneerd. Hierdoor kan het beter tegen een stootje dan bijvoorbeeld vers gezaagd steigerhout. Maar ook onbehandeld, vers gezaagd steigerhout kan erg mooi zijn. Het vertoont vaak naar verloop van tijd wat scheuren en eventueel vergrijzing. Houd je van een stoer en robuust karakter? Dan kun je dat waarschijnlijk juist wel waarderen! Wil je toch graag dat het hout er wat chiquer uit blijft zien? Kies dan een van de volgende behandelmogelijkheden:

 • Oliën (vooral witte meubel-/vloerolie is hiervoor geschikt).
 • Kleurloze lak (het hout wordt hiermee een stuk donkerder).
 • White- of Colorwash of Wax (dit zorgt voor een mooi effect).
 • Beitsen (dit geeft een transparant of juist dekkend effect, in diverse kleuren).

Maar hoe krijg je nu zo'n toffe vintagelook? Heel simpel!
In 5 eenvoudige stappen heb je dit zo gedaan. Zo werkt 't:

 • 1. Ruw het hout op met een staalborstel.
 • 2. Kies een kleur die jij mooi vindt. Of gebruik wat oude restjes verf die je nog hebt staan.
 • 3. Zet vervolgens met een brede kwast in 2 kleuren latex verschillende vegen. Wissel de kwast af met een spons. De hoekjes mag je best extra vies maken, zo lijkt het hout nog eens extra oud.
 • 4. Schuur het steigerhout goed.
 • 5. Zet er whitewash vet op en was dit in met een doek. Let op: Het grootste gedeelte van de wash haal je er weer af. Dat is normaal.

Hout verven met lak | HORNBACH!

IJzersterke verbinding van steigerbuizen

Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld een tafel of barkruk van steigerhout te maken, heb je hier ook een onderstel voor nodig. Dit maak je eenvoudig van steigerbuizen en koppelstukken. Zo zet jij in een handomdraai de mooiste meubels en constructies in elkaar. Wees creatief en maak je eigen ontwerp. Houden we van!

Steigerbuizen

De buizen zijn gemaakt uit thermisch verzinkt staal en hierdoor ijzersterk. Een lange gebruiksduur? Gegarandeerd! De buizen hebben een diameter van 33 mm en 48 mm en zijn verkrijgbaar in lengtes van één, twee en drie meter.

Koppelstukken

De koppelstukken zijn gemaakt van thermisch verzinkt, smeedbaar gietijzer en hebben een robuuste, industriële uitstraling. Ieder koppelstuk heeft één of meerdere stalen stelschroeven, met een beschermende afwerking, die je eenvoudig met een stiftsleutel aandraait.

Wil je meubels voor buiten maken? Geen probleem! Alle steigerbuizen en koppelstukken zijn afgewerkt met een zinken toplaag en daarmee geschikt voor buiten én binnen gebruik. Nog een extra voordeel: door deze afwerking is het ook meteen gebruiksklaar.

Steigerhouten bank, tuinbank Terence | HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven