Handleiding

Low-board maken

Low-board maken

Waardeer je woonkamer op met deze praktische bergruimte.

uitdaging
tijd
Halve dag(en)

Lowboard maken: stap voor stap

01

Leg twee balken met de brede kant aan alle kanten gelijkliggend op elkaar. Schroef de beide delen met twee universele schroeven aan elkaar. Herhaal deze stappen nog vier keer, zodat je aan het eind vijf poten van elk twee delen krijgt.

 Low-board maken - stap 1 . HORNBACH
02

Zet de zojuist gemaakte poten op een vlakke ondergrond en verdeel deze onder een schap in een door jou gewenste afstand. De buitenste poten moeten daarbij elk op de afgebraamde randen van de schap aansluiten. Wanneer je de gewenste afstand hebt vastgelegd, lijn je de poten recht op het schap uit en schroef je elke poot met telkens twee universele schroeven van bovenaf door het schap aan het schap.

 Low-board maken - stap 2 . HORNBACH
03

Vervolgens breng je op de constructie de volgende rij afstandhouders aan. Verdeel daartoe de vijf kleinste afstandhouders in de gewenste afstand op het zojuist gemonteerde schap. Zorg er ook hierbij voor, dat de beide buitenste afstandhouders gelijkliggend op de buitenste afgebraamde kanten van het schap aansluiten. Wanneer je ook hier de gewenste afstand hebt vastgelegd, bevestig je de afstandhouders met twee universele schroeven van bovenaf door de afstandhouders aan het schap.

 Low-board maken - stap 3 . HORNBACH
04

Vervolgens leg je een schap aan alle kanten gelijkliggend op de afstandhouders. Bevestig het schap met twee universele schroeven aan elke afstandhouder. Meet de boorgaten van tevoren nauwkeurig af.

 Low-board maken - stap 4 . HORNBACH
05

Verdeel nu de zes grote afstandhouders in de gewenste afstand over het bovenste schap. De beide buitenste afstandhouders moeten weer op de afgebraamde kanten van het daaronder liggende schap gelijkliggend aansluiten. Zorg ervoor dat telkens de smalle kant van de afstandhouders op het schap ligt. Schroef elke afstandhouder met twee universele schroeven van bovenaf aan het schap. Vervolgens leg je een schap op de afstandhouders en schroef je deze van bovenaf aan elke afstandhouder met twee universele schroeven.

 Low-board maken - stap 5 . HORNBACH
06

Nu plaats je de laatste rij afstandhouders. Verdeel ook deze weer zoals gewenst over het zojuist gemonteerde schap. Zorg er bij de binnenste afstandhouders weer voor dat ze gelijk liggen met de voor- en achterkant van het daaronder liggende schap. De beide buitenste afstandhouders moeten ook hier gelijkliggend op de afgebraamde buitenkanten van het schap aansluiten. Schroef de afstandhouders met twee universele schroeven van bovenaf aan het schap.

 Low-board maken - stap 6 . HORNBACH
07

Tot slot kun je het laatste schap aan alle kanten gelijkliggend op de afstandhouders leggen en dit met telkens twee universele schroeven van bovenaf aan elke afstandhouder schroeven.

 Low-board maken - stap 7 . HORNBACH