Handleiding

Loungehoek maken

Loungehoek maken

Sla twee vliegen in één klap! Een opbergruimte waar je heerlijk tegen kunt ontspannen.

Loungehoek maken: stap voor stap

01

Neem de korte en lange balken en zaag aan de uiteinden vierkanten van ca. 44x44 mm uit, zodat de balken goed aansluitend in elkaar passen zoals in een blokkendoos.

 Loungehoek maken stap 1 . HORNBACH
02

Neem de schuine balken en teken een hoek van 45° zo op de uiteinden (aan de 44 mm-kant) af, dat de balken na het zagen vlak op de ondergrond kunnen worden gezet. Dat wil zeggen, aan de lange zijde afschuinen. Zaag alle schuine balken op deze manier af.

 Loungehoek maken - stap 2 . HORNBACH
03

Neem de korte en lange balk en bevestig deze op 78 cm hoogte (bovenkant balk) met voldoende schroeven vlak aan de muur, schroeven afhankelijk van de soort muur. Neem nu de andere twee balken en leg deze plat op de vloer op een afstand van 78 cm (voorkant balk) van de muur af, maar schroef ze nog niet vast.

 Loungehoek maken - stap 3 . HORNBACH
04


Een op maat gezaagde schuine balk wordt gelijkliggend met de zij- en bovenkant plat op de betreffende balk gezet. De schuine balk moet aan alle kanten (d.w.z. zij-, boven- en onderkant) vlak aansluiten.

 Loungehoek maken - stap 4 . HORNBACH
05

De gaten voor de schroeven worden voorgeboord en verzonken. De boorgaten bevinden zich op 2 cm en 5 cm (vanaf de zijkant) en worden later door de afdeklatten bedekt. Schroef nu de schuine balken met telkens 2 schroeven (4,0x50 mm) vast.

 Loungehoek maken stap 5 . HORNBACH
06

Leg de afdeklat gelijkliggend (boven-, onder- en buitenkant) op de schuine balk en schroef hem vanaf de achterkant door de schuine balk met 3 schroeven (4,5x60 mm) vast. Plaats dan de volgend schuine balk op een afstand van ca. 70 cm, maar schroef hem nog niet vast.

 Loungehoek maken - stap 6 . HORNBACH
07

Leg tegen de bevestigde en losse schuine balk de deur. Leg de tweede afdeklat midden op de losse schuine balk en zet tussen de deur en de afdeklatten de 5 mm afstandswiggen. Lijn nu de losse schuine balk zo uit, dat je aan beide kanten gelijke steunvlakken voor de deuren krijgt. Schroef de schuine balken met telkens 2 schroeven (4,0x50 mm) vast. Zorg ervoor dat de schroeven een afstand van ca. 2 cm tot de zijkant hebben, zodat ze door de afdeklatten worden bedekt.

 Loungehoek maken - stap 7 . HORNBACH
08

Leg de afdeklat aan de bovenkant vlak aansluitend op de schuine balk, schroef hem vanaf de achterkant met 3 universele schroeven (4,5x60 mm) vast en ga zo verder tot alle afdeklatten zijn bevestigd. Monteer vervolgens de pianoscharnieren eerst aan de deuren. Leg dan een deur vanboven vlak aansluitend op de schuine balken, zet de afstandswiggen er in en bevestig vervolgens de scharnieren aan de muurbalk. Tot slot schroef je de vloerbalken vast. Klaar!

 Loungehoek maken stap 8 . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn