Door drukte kan de bezorging langer duren. Winkelen op afspraak is mogelijk. Plan hier je bezoek!

0 Verlanglijst 0 Winkelwagen

Uitleg vloerverwarming

Uitleg vloerverwarming . HORNBACH

Warm, comfortabel en onzichtbaar! Met vloerverwarming haal je meerdere voordelen in huis. En wie denkt dat vloerverwarming alleen maar iets is voor een grote portemonnee, heeft het bij het verkeerde eind!

Leestijd 3 min.

Warm, comfortabel en onzichtbaar! Met vloerverwarming haal je meerdere voordelen in huis. En wie denkt dat vloerverwarming alleen maar iets is voor een grote portemonnee, heeft het bij het verkeerde eind! Tegenwoordig maken veel uiteenlopende systemen een snelle en eenvoudige inbouw van vloerverwarming mogelijk voor in elke ruimte.

De voordelen op een rijtje

 • Vloerverwarming kun je tegenwoordig op vrijwel elke ondergrond leggen en met vrijwel elke vloerbedekking combineren.
 • Door de korte opwarmtijd van vloerverwarming kun je de temperatuur van een ruimte constant laag houden.
 • Daarnaast kun je de kamertemperatuur met vloerverwarming zonder problemen met 2 tot 3 graden lager zetten, zonder dat dit invloed heeft op het comfort. Zo bespaar je energie en geld!
 • Je bespaart ruimte, omdat je geen lelijke of grote radiatoren meer nodig hebt.

Waaruit bestaat een vloerverwarming?

Binnenklimaat radiatoren . HORNBACH

Binnenklimaat met radiatoren

Bij de gebruikelijke radiatoren wordt hoofdzakelijk de lucht verwarmd die opstijgt, afkoelt, daalt en de kringloop sluit. Daardoor wordt veel stof opgewaaid, de lucht droogt uit en het typische droge binnenklimaat ontstaat. De kamer is beneden koel en boven warm, wat met name bij hoge kamers energieverspilling is, omdat de meeste warmte onder het plafond hangt terwijl het op de vloer koud blijft.

Stralingswarmte vloer . HORNBACH

Stralingswarmte in plaats van convectiewarmte

Vloerverwarming verwarmt de ruimte met stralingswarmte, wat als aangenaam wordt ervaren en waar met name mensen met allergieën en andere aandoeningen voordeel bij hebben. Er waait namelijk geen stof op en de lucht droogt niet uit. De ruimte is op de vloer het warmst en wordt naar boven toe koeler, wat eveneens behaaglijk wordt gevonden. De vloer wordt daarbij niet heet, maar is overal even lauwwarm, ideaal voor je voeten.

Hulp nodig bij het leggen? Montageservice

Elektrische vloerverwarming

Elektrische dunne vloerverwarming bestaat uit verwarmingskabels met de hoogste veiligheid. De verwarmingskabels zijn vastgezet op zelfklevende netten die als rollen in verschillende lengten en gewoonlijk met een breedte van 50 centimeter verkrijgbaar zijn. Dit type verwerking maakt het mogelijk de matten snel en nauwkeurig te leggen. De beperkte montagehoogte, van ca. 2,5 mm, betekent dat je bij het leggen van een elektrische vloerverwarming de drempels en de deuren niet hoeft te verhogen.

Veiligheid voor alles!

In zoverre bij de elektrische vloerverwarming kabelbreuk kan optreden, zorgt een ingebouwde aarding ervoor dat het systeem direct wordt uitgeschakeld. Daardoor loop je geen gevaar.

Leverbare modellen

Afhankelijk van de vloerbedekking waarop je de nieuwe elektrische vloerverwarming wilt leggen, zijn er verschillende modellen die op maat zijn gemaakt voor de betreffende (onder- en boven-)vloer en de eigenschappen daarvan. De fabrikant Veria levert de volgende typen:

 • 'Quickmat' 150 W/m2:
  Als de boven- en ondervloer uitsluitend uit steen, tegels of dekvloer bestaan.
 • 'Quickmat' 100 W/m2:
  Als de boven- en/of ondervloer uit hout (laminaat, parket enz.) bestaat.

Vloerverwarming met een kliksysteem:

 • 'Clickmat' 55 W/m2:
  Als de ondervloer uit hout (laminaat, parket enz.) bestaat en de bovenvloer uit hout (laminaat, parket enz.) of uit dun tapijt bestaat.
 • 'Clickmat' 100 W/m2:
  Als de ondervloer uit beton bestaat en de bovenvloer uit hout (laminaat, parket, enz.) of dun tapijt.

Regeling van vloerverwarming

Om de temperatuur van je vloerverwarming te regelen, zijn verschillende thermostaten leverbaar met verschillende functies waarmee je de gewenste warmte instelt en handhaaft. Ook vakantiehuisjes en kelders kun je op deze manier verwarmen en op die manier vorstvrij houden, ongeacht de buitentemperatuur.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij HORNBACH gemakkelijker te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie

x