Naast airconditioningsystemen zijn er nog enkele apparaten die bedoeld zijn voor de luchtbehandeling. Deze oplossing biedt zich als voordelig alternatief aan als er bijvoorbeeld alleen een speciaal type luchtbehandeling nodig is.

Luchtontvochtiger

Vocht en water brengen schade toe aan het meubilair, het gebouw en de gezondheid. Ze versnellen het ontstaan van een muffe geur en schimmel en bevorderen corrosie, vooral in niet goed afgesloten ruimtes. Een optimaal binnenklimaat en een goede temperatuurregeling zorgen voor welzijn en voorkomen deze schade, ongeacht om welke ruimte het gaat.

Luchtbevochtiger

Een te vochtig klimaat is net zo schadelijk als een te droog klimaat. Een luchtvochtigheid van minder dan 45% is onaangenaam, er treden statische ladingen op, ademhalen gaat moeilijk en de huid raakt geïrriteerd. Daarom is de bevochtiger, dat wil zeggen de kunstmatige verrijking van de kamerlucht met waterdamp, zo belangrijk voor ons welzijn!

Luchtreiniger

Luchtverontreinigende stoffen komen in twee hoofdgroepen voor: in vaste en in gasvorm. Vaste deeltjes zijn luchtverontreinigende stoffen die zo licht zijn dat ze in de lucht zweven; ze kunnen diep in de longen binnendringen. Deeltjes die niet diep kunnen binnendringen, veroorzaken allergieën. Gasvormige schadelijke stoffen zijn chemische verbindingen die afkomstig zijn uit uitlaatgassen, gaskachels, voertuigen en tabaksrook. Een bekende verontreinigende stof is de vaak genoemde fijnstof. Een vermindering van deze schadelijke stof betekent vaak een betere levenskwaliteit, vooral voor mensen met een allergie of met astma.

Projecten die ook interessant kunnen zijn