0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-09-22 om 11:06 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Moderne ramen met isolatieglas, buitenisolatie op de muren en een dicht, geïsoleerd dak zorgen ervoor dat het binnen niet meer tocht en de duur verwarmde ruimtes lekker warm blijven. Maar zo lekker voelen wij ons eigenlijk niet, omdat er geen frisse lucht meer binnenkomt. Dus openen wij de ramen en wat gebeurt er dan? De warmte verdwijnt naar buiten en onze energiebesparingsmaatregelen hebben geen nut meer. Lees hier alles over goed ventileren.

Ventileren van woonruimtes

Door regelmatig te luchten, worden schadelijke stoffen als koolstofdioxide (wat tijdens het ademen vrijkomt) vervangen door frisse, zuurstofrijke lucht. Bovendien wordt door te luchten de luchtvochtigheid in de ruimte gereguleerd. Meer informatie over een gezond woonklimaat vind je hier.

Dwarsventilatie . HORNBACH

Een natuurlijke ventilatie werkt het beste met dwarsventilatie. Door ramen te openen, dringt meestal koudere lucht van buiten naar binnen. Er ontstaat een natuurlijke luchtverversing. Idealiter laat je de ramen en/of buitendeuren gedurende enkele minuten helemaal open. Bij deze korte ventilatie wordt de lucht relatief snel ververst. Een andere mogelijkheid om frisse lucht naar binnen te laten komen, is kiepventilatie. Hierbij worden ramen en deuren alleen in de kiepstand gezet. De lucht wordt op deze manier zeer langzaam ververst.

Kort ventileren is in tegenstelling tot kiepventilatie bij lagere buitentemperaturen veel energie-efficiënter en daardoor dus ook voordeliger.

Gecontroleerde ventilatie

Gecontroleerde ventilatie . HORNBACH

In woningen met ventilatiesystemen kun je de luchtverversing zeer goed controleren en regelen. Het voordeel van gecontroleerde ruimteventilatie ligt voor de hand: de constante toevoer van frisse lucht, zonder ramen en deuren te hoeven openen. Tal van ventilatiesystemen beschikken daarnaast nog over een vochtsensor of een warmtewisselaar. Hierbij wordt de warmte van de verbruikte kamerlucht op weg naar buiten gebruikt om de naar binnen stromende frisse buitenlucht te verwarmen. Hierdoor wordt waardevolle energie bespaard en tevens het milieu ontzien.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH