0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 27-06-22 om 07:39 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Wakeboarder Maxim bouwt eigen schans

Leestijd 3 min.
RBUNL 1

Van je hobby je beroep maken? Wakeboarder Maxim van Helvoort doet het. Essentieel onderdeel van zijn sport is de schans. En die bouwt hij zelf: helemaal HORNBACH.

Salto's en schroeven

Van je hobby je beroep maken? Wakeboarder Maxim van Helvoort doet het. Als social media atleet inspireert hij dagelijks duizenden volgers met zijn trucs. Hij won al eens de prestigieuze ‘Trick of the Year Award’ voor beste cable trick met de Double Cork. Een truc met twee achterwaartse salto’s, die nog steeds door niemand anders ter wereld wordt uitgevoerd. Essentieel onderdeel van zijn sport is de schans. En die bouwt hij zelf: helemaal HORNBACH.

RBUNL 2

De 25-jarige Maxim, afkomstig uit Gemert, woont het merendeel van het jaar in Florida. Daar kan hij onder de ideale omstandigheden het hele jaar door trainen. “Maar ze hebben er geen HORNBACH”, vertelt Maxim, die deze zomer even terug is in eigen land. “Hier kan ik ook mijn andere hobby uitvoeren. Klussen. Eerder bouwde ik al een halfpipe.”

Uitschuifbare schans

“Ik maak de schans van hout”, vervolgt Maxim. “Eerst bouw ik het onderstel. Ik zaag alle balken op maat en verf ze. Zo blijft het hout goed in het water. Vervolgens ga ik aan de slag met de bovenkant van de schans, die bestaat uit houten platen. Belangrijk is de ‘transition’, want die maakt dat een schans goed is of niet."

RBUNL 3
RBUNL 4

"Deze overgang, of glooiing, zorgt ervoor dat je lekker hoog de lucht in schiet. Het uiteinde van de schans wordt uitschuifbaar. De maximale hoogte is straks 1.60 meter. Handig, want zo hoef je maar één schans in het water te leggen en kun je toch verschillende stunts uithalen. Klussen is net wakeboarden. Creatief bezig zijn, je in het zweet werken en daarna genieten van het resultaat.”

De gracht op

Maxim haalt zijn stunts graag uit op unieke plekken, waar nog nooit eerder gewakeboard is. Midden in de stad bijvoorbeeld: “Deze zomer maak ik met Red Bull wakeboardatleten een roadtrip door Nederland. Op zoek naar de tofste spots om die zelfgebouwde schans in het water te leggen.” Inmiddels zijn de wakeboardatleten gespot in Rotterdam, waar ze door de Oude Haven ‘surften’, en Eindhoven, waar het iconische Van Abbemuseum is aangetikt. “Voor mijn stunts zoek ik steeds naar nieuwe sprongen en combinaties. Ik laat me inspireren door snowboarders. Op mijn bucketlist staat de driedubbele achterwaartse salto. Ik hoop ‘m binnenkort te kunnen laten zien.”

RBUNL 5
naar boven
HORNBACH