Handleiding

Kamerafscheiding maken

Kamerafscheiding maken

Maak een ideale, moderne afscheiding voor je kamer.

uitdaging
tijd
1 dag(en)

Kamerafscheiding maken: stap voor stap

01

Leg alle delen van het raamwerk rechtopstaand op een vlakke ondergrond. Let er op, dat alle delen met het tunnelprofiel naar beneden liggen. Eén voor één worden de afzonderlijke elementen van de vakken in een rechte hoek uitgelijnd en met hoekklemmen vastgezet.

 Kamerafscheiding maken - stap 1 . HORNBACH
02

Teken de markeringen voor de verbindingen op de zijdelen, het onderste deel van het raamwerk en de lange en korte dekpanelen, gelijkliggend met de zijdelen. De boorgaten worden op ca. 5 cm afstand van de buitenkant van de zijdelen gemaakt. Vervolgens worden ze met de verbindingsschroeven verbonden.

 Kamerafscheiding maken - stap 2 . HORNBACH
03

Tussen de twee langste zijdelen wordt een legplank op ca. 86 cm hoogte vastgeschroefd, om de scheidingswand stabiliteit te geven.

 Kamerafscheiding maken - stap 3 . HORNBACH
04

Zet de scheidingswand rechtop. Lijn hem bij het langste zijdeel in een rechte hoek uit en controleer met een lange waterpas of met een lat of de stijgingshoek telkens 35° is. Teken de markeringen voor de plankdragers op de gewenste hoogten af. Meet steeds van onderaf en houd daarbij rekening met de geringere diepte van de legplanken. Breng de boorgaten voorzichtig aan en zet de plankdragers erin. Let erop, dat de richting van het tunnelprofiel van de legplanken en andere delen overal gelijk is.

 Kamerafscheiding maken - stap 4 . HORNBACH