Handleiding

Inloopkledingkast maken

Inloopkledingkast maken

Eindeloze opbergruimte voor schoenen en kleding – aantrekkelijk voor elke klussende vrouw! Met een inloopkledingkast (bestaande uit schuifdeuren en een inbouwkastsysteem) kun je al je kleding en accessoires opbergen op een plek die perfect op jouw behoeften is afgestemd. En dat zonder grote compromissen.

Eindeloze opbergruimte voor schoenen en kleding – aantrekkelijk voor elke klussende vrouw! Met een inloopkledingkast (bestaande uit schuifdeuren en een inbouwkastsysteem) kun je al je kleding en accessoires opbergen op een plek die perfect op jouw behoeften is afgestemd. En dat zonder grote compromissen.

Alle voordelen in één oogopslag

 • Flexibel: Het inbouwkastsysteem met schuifdeuren past in elke vertrek. Je stelt de elementen samen op basis van de beschikbare ruimte en kiest de juiste deuren uit.
 • Plaatsbesparend: Voor schuifdeuren hoef je aan de voorkant van de kast geen ruimte vrij te houden omdat ze niet naar buiten toe open gaan. Dus ook in de kleinste ruimtes zorg je voor optimale opbergruimte.
 • Eenvoudig te monteren: Het inbouwkastsysteem wordt aan het plafond of aan de muur bevestigd. Voor de deuren hoeven slechts de vloer- en plafondrails te worden bevestigd. Nu nog de schuifdeuren in de profielen schuiven en je kunt de kast inruimen.
 • Kant-en-klaar of geheel individueel: Je kunt de schuifdeuren naar wens als kant-en-klare bouwset of op maat gemaakt in je HORNBACH-vestiging bestellen.

Dit heb je nodig voor je project

Inloopkast maken: stap voor stap

01

Pas eerst de rails aan. Meet de breedte van de opening en kort de profielen in met een metaalzaag. Monteer vervolgens de looprails. Plaats eerst de plafondrail aan de bovenkant van de opening. Bereid het plafond op de gebruikelijke manier voor met gaten en pluggen.

 Inloopkledingkast maken - stap 1 . HORNBACH
02

Voordat je de deuren aanbrengt, moet je de vloerrail monteren. Til hiervoor de deuren in positie en let er daarbij op dat ze loodrecht staan. Bevestig de vloerrail op de positie die daaruit volgt.

 Inloopkledingkast maken - stap 2 . HORNBACH
03

Rangschik de deuren van links naar rechts. Je kunt de deuren het beste op de grond in de juiste volgorde leggen. Dat maakt de juiste volgorde bij het plaatsen gemakkelijker.

 Inloopkledingkast maken - stap 3 . HORNBACH
04

Ten slotte plaats je de deuren. Plaats daarbij de achterste deur(en) als eerste. Lijn de deuren uit en steek het bovenste deel erin. Zet ze nu eventueel recht. Laat daarna de onderste rollers in de gleuf van de vloerrail zakken.

 Inloopkledingkast maken - stap 4 . HORNBACH
05

Klik de bovenste geleider vast: schuif de gele plastic gedeelte naar boven. Mogelijk moet je de deuren afstellen. Met een schroevendraaier kun je de deuren passend instellen op de onderste rollers.

 Inloopkledingkast maken - stap 5 . HORNBACH
06

Stel ten slotte nog het eindpunt in: maak de clips los en stel ze af. Klik de clips vervolgens vast om er zeker van te zijn dat de deuren niet uit de rails glijden.

 Inloopkledingkast maken - stap 6 . HORNBACH
Inloopkledingkast maken . HORNBACH

Schuifdeuren in een handige bouwset

Voor elke nis bestaat een bijpassende deurencombinatie. Met de bouwsets van SpacePro kun je nissen, openingen en ruimten met een breedte van 1075 tot 2692 mm en een hoogte van maximaal 2600 mm afsluiten, verdelen of effectief gebruiken zoals je zelf wilt.

En wat niet past, maak je passend: de schuifdeuren kunnen zowel in de lengte als in de breedte worden ingekort. Zo passen de deuren in alle omstandigheden. Overigens raden we een minimale breedte van 550 mm per deur aan.

Bij een openingsbreedte...

 • van 1075 tot 1500 mm
 • van 1600 tot 2236 mm
 • van 2150 tot 2692 mm

... adviseren we...

 • 2 schuifdeuren
 • 3 schuifdeuren
 • 4 schuifdeuren

Niet bij iedereen thuis is het plafond precies 2600 mm hoog. Als je plafonds hoger zijn, moet je ze verlagen. Met de volgende toebehoren kun je de plafondhoogte met 15 tot 457 mm verlagen:

 • Afstandsblokken verkleinen de afstand tot de muur met 15 tot 118 mm
 • Plafondverlagingen verminderen de afstand tot het plafond met 127 tot 457 mm
 • Bevestigingsblokken zijn bedoeld voor de montage van afsluitwanden en afdeklijsten op binnenmuren
 • Schuine daksteunen passen tegen schuine plafonds tussen 30° en 90° en worden gebruikt voor montage van schuifdeuren onder schuine daken

Tips voor de montage

Als je twee schuifdeuren wilt monteren, heb je drie afstandsblokken, schuine daksteunen en plafondverlagingen nodig. Bij de montage van drie deuren geldt telkens vier van de genoemde toebehoren.

Projecten die ook interessant kunnen zijn