Handleiding

Dressoir maken

Dressoir maken

Een modern en veelzijdig inzetbaar meubel voor in de woonkamer.

Dressoir maken: stap voor stap

01

Eerst bevestig je de basispanelen aan de bodemplaat. Aan de achterkant worden de basispanelen gelijkliggend met de achterkant van de bodemplaat gemonteerd, aan de voorkant springt het basispaneel 2 cm terug. Het vastschroeven gebeurt van bovenaf door de bodemplaat met telkens 3 universele schroeven (4,0x40 mm). Breng de boorgaten 10 cm naar binnen toe aan, het derde boorgat maak je daar midden tussenin. Vergeet niet steeds voor te boren en te verzinken. Zet nu de beide zijdelen gelijkliggend met de achterkant tegen de bodemplaat. Breng aan elke kant 3 verbindingsstukken volgens de instructies op de verpakking aan, om de bodem met de zijdelen te verbinden. Verbind de bodemplaat stevig met de zijdelen en zorg daarbij voor rechte hoeken.

 Dressoir maken - stap 1 . HORNBACH
02

Leg vervolgens de dekplaat gelijkliggend met de achter- en zijkanten erop. Breng ook hier aan elke kant 3 verbindingsstukken volgens de instructies op de verpakking aan, om de dekplaat met de zijdelen te verbinden. Meet daarvoor aan de bovenkant een afstand van 5 cm tot de zijkant af. Het derde boorgat komt midden daartussen. Nu kun je de achterwand met 22 universele schroeven (4,0x40 mm) van achteraf aan de constructie schroeven. Breng de schroeven rondom op gelijkmatige afstanden aan.

 Dressoir maken - stap 2 . HORNBACH
03

De glijlijsten plaats je vlak aansluitend tegen de achterwand en de zijdelen van de constructie. De afstand van de glijlijsten tot dekplaat A bedraagt 4,5 cm. Let er op dat de zijkanten van de glijlijsten als steunvlakken 2 cm naar binnen toe uitsteken. Bevestig de glijlijsten elk met 2 universele schroeven (4,0x40 mm) op ongeveer 5 cm vanaf de zijkant. Zet de korte kanten van de schuiflade aan alle kanten gelijkliggend tussen de lange kanten van de schuiflade van het geheime vak. Verlijm de contactvlakken van de kanten van de schuiflade en schroef de afzonderlijke delen elk met 1 universele schroef vast (4,0x40 mm). Vervolgens zet je de afdekdopjes op de schroefkoppen. Nu kun je de bodemplaat van de schuiflade van onderaf met het ontstane frame met 14 universele schroeven (3,5x25 mm) bevestigen.

 Dressoir maken - stap 3 . HORNBACH
04

De drie schuifladen worden volgens hetzelfde systeem zoals hierboven beschreven gemonteerd. Voor de bovenste schuiflade zet je de korte kanten van de schuiflade aan alle kanten vlak aansluitend tussen de lange kanten van de schuiflade. Verlijm de contactvlakken van de kanten van de schuiflade en schroef de afzonderlijke delen elk met 2 universele schroef vast (4,0x40 mm). Vervolgens kun je de bodemplaat van onderaf door de bodem in het ontstane raamwerk met 14 universele schroeven (3,5x25 mm) bevestigen. De montage van de middelste en onderste schuiflade gebeurt op dezelfde manier. Zet daarvoor telkens twee korte zijden van de schuiflade aan alle kanten gelijkliggend tussen de twee lange zijden van de schuiflade. Verlijm de contactvlakken van de zijden van de schuiflade en schroef de afzonderlijke delen elk met 2 universele schroeven vast (4,0x40 mm). Vervolgens bevestig je de bodemplaten van de schuifladen van onderaf door de bodem in de ontstane raamwerken met telkens 14 universele schroeven (3,5x25 mm).

 Dressoir maken - stap 4 . HORNBACH
05

Voor een onderverdeling van de middelste schuiflade zet je de beide middenpanelen naar keuze rechtop in de schuiflade. Schroef de beide delen vanaf de voor- en achterkant telkens met 2 universele schroeven (4,0x40 mm) vast.

 Dressoir maken - stap 5 . HORNBACH
06

Nu kun je de geleidingsrails aan de binnenkant van de ladekast en de schuifladen aanbrengen. Ga daarbij als volgt te werk: Voor de geleiders aan de zijpanelen meet je telkens vanaf de bovenkant van de bodemplaat tot de onderkant van de geleidingsrails 2 cm, 26 cm en 50 cm af. Schroef de geleidingsrails elk met 3 universele schroeven (3,5x25 mm) vast.

 Dressoir maken - stap 6 . HORNBACH
07

De tegenstukken van de geleidingsrails breng je gelijkliggend met de achter- en onderkant van de schuifladen aan. Deze schroef je ook met telkens 3 universele schroeven (3,5x25 mm) de schuiflade. Vervolgens schuif je alle schuifladen en het geheime vak in de ladekast.

 Dressoir maken - stap 7 . HORNBACH
08

Voor de montage van de dekpanelen van de schuifladen leg je de ladekast inclusief de schuifladen op zijn rug. Breng op de voorkanten van de schuifladen, behalve op het geheime vak, montagelijm aan en leg de dekpanelen van de schuifladen op de schuifladen. Lijn de afstanden met plastic wiggen zo uit, dat rondom gelijke afstanden ontstaan. Denk ook aan de ruimten tussen de dekpanelen van de schuifladen. Houd de droogtijd van de montagelijm aan.

 Dressoir maken - stap 8 . HORNBACH
09

Na het drogen kun je het dressoir weer rechtop zetten en de wiggen verwijderen. Vervolgens bevestig je de dekpanelen van de schuifladen vanaf de binnenkant elk met 6 universele schroeven (3,5x25 mm). De greepgaten worden met de 25 mm boor vanaf de buitenkant, bijvoorbeeld in het midden, door de dekpanelen en de voorkant van de schuifladen geboord. Vergeet niet de binnenkanten van de greepgaten te verven. Klaar!

 Dressoir maken - stap 9 . HORNBACH

Projecten die ook interessant kunnen zijn