Handleiding

Schoenenrek maken

Schoenenrek maken

Een schoenenrek van bezemborstels, dat zorgt voor een uniek design in de hal.

uitdaging
tijd
1 dag(en)

Schoenenrek maken: stap voor stap

01

Op de dekplaat worden de korte en lange lijsten op een afstand van 10 mm van de zijkant gelegd, aan de achterkant moet een ruimte van 16 mm voor de latere achterwand vrij worden gelaten. Voordat je de korte lijsten monteert, markeer je in het midden (137 mm) een boorgat van Ø 20 mm voor de ronde stok en boor je dit gat met een cilinderboor uit. Deze boorgaten moeten op alle 4 de korte lijsten op dezelfde afstand worden gemaakt.

 Schoenenrek maken - stap 1 . HORNBACH
02

Vervolgens worden de lijsten met 7 universele schroeven (4,0x35 mm) vastgeschroefd, 2 schroeven per korte en 3 per lange lijst. De schroeven worden hier door de korte en lange lijsten geschroefd, zodat de schroefkoppen niet zichtbaar zijn. Hierna worden de lijsten op dezelfde manier aan de bodemplaat gemonteerd. Let er op, dat het vastschroeven van de lijsten in dit geval door de bodemplaat in de lijsten gebeurt. Wij raden aan om tijdens de montage de lijsten met schroefklemmen vast te zetten.

 Schoenenrek maken - stap 2 . HORNBACH
03

Neem de gemonteerde bodemplaat en meet vanaf de lange lijst de breedte van de bezemborstel af. Omdat het hier om de bodemplaat gaat, moet de afstand voor de bezemborstels iets groter worden gekozen, zodat je de bezemborstels er later zonder problemen uit kunt nemen. Klem nu op deze plaats de middenlijst erin. Meet opnieuw een tussenafstand af en klem de tweede middenlijst er met schroefklemmen in.

 Schoenenrek maken - stap 3 . HORNBACH
04

Het vastschroeven wordt met 2 universele schroeven (4,0x35 mm) gedaan, d.w.z. door de bodemplaat in de middenlijsten.

 Schoenenrek maken - stap 4 . HORNBACH
05

Als eerste worden nu de middenlijst en de bezemborstels aan de dekplaat gemonteerd. Hiervoor leg je de bezemborstel op de dekplaat, zo dat deze tegen de lange lijst ligt en schroef je de bezemborstel met universele schroeven (4,0x35 mm) vast.

 Schoenenrek maken - stap 5 . HORNBACH
06

De schroeven komen door de bezemborstel in de dekplaat. Vergeet niet die aan de dekplaat te monteren.

 Schoenenrek maken - stap 6 . HORNBACH
07

Vervolgens wordt de ronde stok met lijm ingesmeerd en samen met de achterwand tussen de beide delen van de constructie met schroefklemmen ingeklemd. Schroef nu de achterwand met 9 universele schroeven (4,0x50 mm) vast. De schroeven worden daarbij als volgt verdeeld: 3 schroeven in de middenlijst van de bodemplaat, 2 schroeven in elke korte lijst van de dekplaat en 3 schroeven van onderaf door de bodemplaat in de achterwand.

 Schoenenrek maken - stap 7 . HORNBACH
08

Je schoenenrek is nu klaar! Wanneer je een rek met meer lagen wilt, herhaal je de vorige stappen en monteer je de elementen aan elkaar. Met indirecte verlichting maak je het rek nog leuker en heb je bovendien een extra lichtbron.

 Schoenenrek maken - stap 8 . HORNBACH