Handleiding

Traprek maken

Traprek maken

Plaatsbesparend, decoratief, functioneel en veelzijdig inzetbaar.

uitdaging
tijd
1 dag(en)

Traprek maken: stap voor stap

01


Neem de zijdelen en de afstandhouders, teken een hoek van 25° op de uiteinden en zaag die er af. De zijdelen en de afstandhouders moeten boven- en onderaan dezelfde hoek van 25° hebben.

 Traprek maken - stap 1 . HORNBACH
02

Markeer de zijdelen bij 8 cm en bij 2,8 cm (10,8 vanaf de onderkant) en markeer met de afstandhouder de hoogte van de boorgaten. Omdat de afstandhouder dezelfde dikte heeft als de legplanken, kun je eerst de hoogte van een legplank markeren, dan de afstandhouder gewoon plat leggen en zo de dikte van de legplank markeren. Zo is het gemakkelijker de boorgaten in het midden van de legplanken te maken. Ga zo verder tot alle boorgaten gemarkeerd en geboord zijn. Vergeet later niet de schroeven te verzinken.

 Traprek maken - stap 2 . HORNBACH
03

Zet alle legplanken in het midden onder het zijdeel, lijn ze in een rechte hoek uit en schroef ze door de voorgeboorde gaten elk met 2 universele schroeven (4,5x50 mm) vast. Zet de overige legplanken één voor één op de juiste plek en schroef ze aan het zijdeel. Draai het rek 180° en leg het tweede zijdeel op de legplanken. Breng nu de overige schroeven aan en zorg hierbij telkens voor rechte hoeken. Klaar!

 Traprek maken - stap 3 . HORNBACH