0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 03-03-24 om 06:05 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Velux dakraamdecoratie kiezen

Velux dakraamdecoratie kiezen

Bekijk hoe je jouw dakraam-type kunt aflezen, welke maten je moet hebben, welke soorten dakraamdecoratie beschikbaar zijn en hoe je jouw dakraamdecoratie kunt bedienen. Want naast handbediening kan je er ook voor kiezen of je elektrische raamdecoratie wilt, of raamdecoratie die je bedient op zonne-energie. Volg de stappen en kleed je dakraam aan naar jouw wens!

1. Bepaal de juiste maat

Om te weten welke maatvoering (JPG, 289 KB) je nodig hebt voor je dakraamdecoratie, kan je aan de binnenzijde van jouw Velux dakraam kijken. Hier vind je een metalen plaatje met daarop het raamtype en de maatcode. Selecteer in de Onlineshop jouw Velux raamtype en de raammaat voor een passende dakraam zonwering. Lees hieronder hoe je de maten van jouw Velux dakraam kunt aflezen.

Dakramen van ná 2013

Staat er een K in de maatvoering vermeld? Bestel dan ook jouw dakraamdecoratie met een K. Zo weet je zeker dat je de juiste hebt.

Velux raamtype 478x444 Pic 308x287
Dakramen van vóór 2013

Wanneer je dakraam van Velux hebt van vóór 2013 en er staat geen K vermeld, kijk dan naar de blauwe markering. Sommige producten hebben namelijk een universele bestelcode. Op deze manier passen de dakraamdecoraties op meerdere genraties dakramen.

Velux oude raamtype 478x444 Pic 308x287

2. Kies de soort dakraamdecoratie

Er zijn verschillende soorten dakraamdecoratie verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende rolgordijnen, raamdecoratie dat lichtdoorlatend is, plissés, jaloezieën of combisets. Klik op de afbeelding en lees meer over het type dakraamdecoratie.

 • 
				Verduisterende rolgordijnen | HORNBACH!

  Verduisterende rolgordijnen

 • 
				Lichtdoorlatende rolgordijnen

  Lichtdoorlatende rolgordijnen

 • 
				Combisets | HORNBACH!

  Combisets

 • 
				Plissés | HORNBACH!

  Plissés

 • 
				Jaloezieën | HORNBACH!

  Jaloezieën

 • 
				Vouwgordijnen | HORNBACH!

  Vouwgordijnen

 • 
				Insectenhorren | HORNBACH!

  Insectenhorren

 • 
				Buitenzonweringen | HORNBACH!

  Buitenzonweringen

 • 
				Rolluiken | HORNBACH!

  Rolluiken

3. De verschillende bedieningsmogelijkheden

Bij veel Velux raamdecoraties zijn verschillende bedieningsmogelijkheden mogelijk. Zo kun je jouw dakraamdecoratie handmatig of elektrisch bedienen. Ook bestaat de optie om bediening via zonne-energie te kiezen. Kijk bij de verschillende soorten dakraamdecoraties welke bediening van toepassing is op het artikel.

 • 
				Handmatige bediening | HORNBACH!

  Handmatige bediening

 • 
				Elektrische bediening | HORNBACH!

  Elektrische bediening

 • 
				Bediening op zonne energie | HORNBACH!

  Bediening op zonne-energie

4. Kies je gewenste kleur of design

Nu je weet welke maten je nodig hebt en een keuze hebt gemaakt in het soort raamdecoratie en bediening, is het tijd om jouw favoriete kleur of dessin te kiezen. Velux biedt 14 basiskleuren aan in meer dan 1.250 uitvoeringen. Ook voor een dessin kan je goed bij ons terecht. Want met meer dan 1.440 verschillende patronen en motieven, is er voor ieder wat wils. Wist je al dat we een leuke kindercollectie voor verduisterende rolgordijnen hebben? Kies bijvoorbeeld de favoriete Disney-held(in) van jouw kind en laat zijn of haar slaapkamer helemaal tot leven komen!

Controleer altijd of de montageblokjes voor de raamdecoratie nog in het raam zitten. Bij ramen van na 2013 (aangeduid door een "K" in het type) zitten deze standaard vanuit de fabriek gemonteerd. Oudere dakramen hebben deze enkel als er eerder raamdecoratie gemonteerd is geweest. Als de blokjes er niet zitten of deze per ongeluk met de vorige raamdecoratie verwijderd zijn, moeten deze mee besteld worden met de raamdecoratie. Deze worden niet standaard meegeleverd.

Laat je inspireren!

 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie 1 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie 3 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie combisets 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie 4 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie vouwgordijnen 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie insectenwering 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie buitenzonwering 1200x800
 • 
				Velux dakraamzonwering inspiratie 6 1200x800

Soorten dakraamdecoratie

Verduisterende rolgordijnen

Velux dakraam rolgordijnen zijn ideaal om een donkere slaapkamer te creëren. En dankzij de speciaal ontwikkelde aluminium strips aan de zijkant, is totale verduistering mogelijk.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Velux lichtdoorlatende rolgordijnen beschermen je kamer tegen directe zonnestralen en temperen het zonlicht op elk moment van de dag. De kamer krijgt een aangenaam, sfeervol klimaat en de stof van het rolgordijn beschermt tegen inkijken van buitenaf.

Combisets

Velux combiset buitenzonwering en plissé honingraat verduisterend (FOP)

Isolatie, verduistering en warmtewering: alles in één pakket. Het plisségordijn zorgt voor betere isolatie en verduistering en de buitenzonwering voor warmtewering.

Velux buitenzonweringen zijn de ideale oplossing om de zon in je huis te halen, maar de overbodige zonnewarmte buiten laat. De weerbestendige en lichtdoorlatende stof zorgt ervoor dat zonnewarmte tot 73% worden tegen gehouden. Naar buiten kijken blijft mogelijk door de transparante netstructuur. De multifunctionele Velux verduisterende plisségordijnen combineren de elegante uitstraling van plisségordijnen met de isolerende kracht van een aluminium coating. Deze speciale laag houdt de warmte tijdens de winter binnen en verbetert het wooncomfort en de kamertemperatuur. Een eenvoudige manier om jouw huis meer energie-efficiënt te maken!

Velux combiset buitenzonwering en rolgordijn verduisterend handbediend (DOP)

Combineer verduistering met het weren van ongewenste zonnewarmte en houd de woning koel. Dat kan met de verduisterings- & warmtewering combinatie van Velux (type DOP). De perfecte combinatie van Velux buitenzonwering en Velux verduisterend rolgordijn in één set.

Velux buitenzonweringen zijn de ideale oplossing om de zon in je huis te halen, maar de overbodige zonnewarmte buiten laat. De weerbestendige en lichtdoorlatende stof zorgt ervoor dat zonnewarmte tot 73% worden tegen gehouden. Naar buiten kijken blijft mogelijk door de transparante netstructuur. Velux verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor een donkere slaapkamer. Zelfs de aluminium zijgeleiding is speciaal ontwikkeld om zo goed als totale verduistering te bieden. De rolgordijnen zijn gemakkelijk met de hand te bedienen. Je opent of sluit het gordijn met de handgreep. De stof kan op elke positie in het dakraam geschoven worden. Deze raamdecoratie is ideaal voor handmatig te bedienen dakramen die binnen handbereik gemonteerd zijn.

Velux combiset rolgordijn verduisterend en plissé handbediend (DFD)

Een Velux verduisterend rolgordijn en plissé combineert optimale verduistering met de elegantie en flexibiliteit van een plisségordijn. Bij deze combinatie zitten het verduisterende rolgordijn en het plissé aan elkaar vast.

Het rolgordijn zorgt voor een totale verduistering van de ruimte. De reflecterende coating aan de achterkant van het rolgordijn zorgt ook voor een betere isolatie. Het plisségordijn laat licht door maar zorgt wel voor privacy, je kunt zelf de lichtinval regelen. De ideale combinatie! Het verduisterend rolgordijn plus plissé is gemakkelijk met de hand te bedienen. Je opent of sluit het gordijn met de handgreep. De stof kan op elke positie in het dakraam geschoven worden. Deze raamdecoratie is ideaal voor handmatig te bedienen dakramen die binnen handbereik gemonteerd zijn.

Plissés

Velux plisségordijnen bestaan uit enkel gevouwen polyester. Ze zijn voorzien van slanke, elegante, aluminium geleiders aan de zijkant en een aluminium cassette aan de bovenkant.

Het plissé verzacht het daglicht en kan eenvoudig in het raam worden geplaatst. Door de lichtdoorlatende stof is de bescherming tegen licht en inkijk zelf te regelen.

Jaloezieën

Velux jaloezieën zijn een onderhoudsvrije en vochtbestendige oplossing voor badkamers en keukens. Het unieke ontwerp van de jaloezieën bevat geen hangende koorden en kan op een flexibele manier worden bediend met een handige schuif. De Velux jaloezieën laten precies de gewenste hoeveelheid daglicht binnen met behoud van de gewenste privacy. De lamellen van de jaloezieën zijn allemaal 35 mm breed en gemaakt van gelakt aluminium.

Vouwgordijnen

De Velux vouwgordijnen zijn een extra sfeervolle en elegante oplossing voor iedere kamer. Het vouwgordijn beschermt je kamer tegen directe zonnestralen en temperen op elk moment van de dag het zonlicht optimaal. Omdat de stoffen makkelijk te verwisselen zijn, kan je de gordijnen eenvoudig zelf aanpassen voor een nieuwe sfeer.

Insectenhorren

De Velux insectenhor wordt gemaakt van transparant glasvezel in een zwarte kleur. De zijgeleiding en cassette zijn gemaakt van een speciaal ontwikkelde aluminiumlaag dat beschermend werkt.

Met een Velux insectenhor kan je genieten van frisse lucht zonder insecten. De horren zijn eenvoudig te bedienen en passen op ieder VELUX dakraam. Wanneer de insectenhor niet in gebruik is, wordt het horrengaas netjes in de aluminium cassette opgeborgen.

Buitenzonweringen

De Velux buitenzonweringen is de ideale oplossing om de zon in je huis te halen, maar de overbodige zonnewarmte buiten te laten.

Het weerbestendige en lichtdoorlatende weefsel zorgt ervoor dat zonnewarmte tot 73% wordt tegen gehouden. Naar buiten kijken blijft mogelijk door de transparante netstructuur.

Rolluiken

Velux rolluiken beschermen de ruimte tegen oververhitting op een warme zomerdag, houden warmte binnen tijdens de winter en bieden complete verduistering wanneer je dat wilt. Deze rolluiken werken elektrisch en worden aangedreven door zonne-energie.

Het geluid van regen en hagel wordt gereduceerd en de Velux rolluiken bieden je een gevoel van veiligheid in huis.

De bedieningsmogelijkheden

Handmatige bediening

Veel dakraamdecoraties zijn gemakkelijk met de hand te bedienen. Je opent of sluit het gordijn met de handgreep. De stof kan op elke positie in het dakraam geschoven worden. Dit type bediening is ideaal voor handmatig te bedienen dakramen die binnen handbereik gemonteerd zijn.

Elektrische bediening

Bij elektrische bediening wordt de dakraamdecoratie eenvoudig bediend met de Velux Integra® bedieningstablet. Met een eenvoudige beweging doe je de zonwering open of dicht. Bij eventuele stroomuitval is het rolgordijn gewoon handmatig te bedienen.

Bediening via zonne-energie

Dakraamdecoraties met aandrijving op zonne-energie worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening. Openen, sluiten: het kan allemaal traploos met één druk op de knop! Beschik je over een Integra® dakraam met aandrijving op zonne-energie? Dan kan je eveneens gebruikmaken van de bij het dakraam geleverde intelligente Velux Integra® bedieningstablet met touchscreen. De herlaadbare accu (op zonne-energie) is voldoende krachtig om 600 opdrachten uit te voeren wanneer deze volledig opgeladen is. Dus zelfs als er geen daglicht aanwezig is om opnieuw op te laden, kan je het product nog steeds bedienen.

Meer projecten over raamdecoratie

naar boven