0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 25-09-23 om 01:49 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Houten maatwerk kozijn kiezen? Bestel eenvoudig bij HORNBACH!

Houten maatwerk kozijn kiezen? Bestel eenvoudig bij HORNBACH!

Ben je op zoek naar een mooi hardhouten kozijn voor jouw woning? Alle kozijnen, ramen en deuren, worden voor jou volledig op maat gemaakt. Bekijk wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren!

Kozijnen kiezen

Ben je op zoek naar een mooi hardhouten kozijn voor jouw woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, of een extra raam of deur in je woning. Vanuit onze geautomatiseerde productielocatie, wordt je kozijn al binnen enkele weken geleverd.

Kom naar jouw dichtsbijzijnde HORNBACH-vestiging en laat je adviseren. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar voor een volledig op maat gemaakt kozijn!

Voordelen

Het ARON assortiment biedt uitgebreide mogelijkheden om eenvoudig je kozijn te creëren, passend bij je woning en persoonlijke voorkeuren. Of het nu gaat om raamkozijnen, openslaande tuindeuren of een hefschuifpui; met ARON profiteer je in ieder geval van veel voordelen:

 • Op iedere gewenste afmeting leverbaar
 • Energiebesparend dankzij HR++ glas
 • Inbraakwerend SKG** hang-en sluitwerk in ramen, in deuren SKG***
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voorzien van twee lagen grondlak
 • FSC® gecertificeerd hout

Nieuwe ramen en deuren in 3 stappen

ARON biedt ramen en deuren in verschillende stijlen. De basis wordt gevormd door een hoogwaardig hardhouten profiel. Aan de hand van de volgende drie stappen maak je de belangrijkste keuzes voor je kozijn, zodat dit past bij de stijl van jouw woning en je persoonlijke smaak. Heb je deze basiskeuzes gemaakt? Zet dan de puntjes op de i en maak je kozijn helemaal af met bijpassende functionele en decoratieve opties, zoals ventilatieroosters, stapeldorpels of roedes.

1. Kies het profiel

Door een keuze te maken uit de verschillende profielen, geef je de draaiende delen van je kozijnen de gewenste uitstraling.

 • Standaardprofiel
  Een aan de buitenzijde afgerond profiel geeft een tijdloze uitstraling waarbij het onderhoud van het schilderwerk wordt beperkt.
 • Duivenjagerprofiel
  Deze, door een kenmerkende kwart afgeronde hoek wordt al toegepast sinds de 18e eeuw en geeft het raam of deurkozijn een chique uitstraling.
 • Stopverfprofiel
  Oudere kozijnen zijn vaak uitgevoerd met enkelglas en stopverf. Stopverf wordt al jaren niet meer toegepast, de kenmerkende uitstraling van een stopverfkozijn wordt echter benaderd door toepassing van een schuin profiel.

ARON Profielen

2. Kies de grondlak

In onze fabriek wordt jouw nieuwe kozijn reeds voorzien van twee grondlaklagen. Deze onderlagen vormen de perfecte basis om het kozijn vervolgens in iedere gewenste kleur te kunnen aflakken.

Maak een keuze uit 1 van de 3 grondlakkleuren. Kies de kleur die het dichtst bij je lakkleur komt. De kleur van de grondlaag is zowel aan de buiten- als binnenzijde hetzelfde, let hierop bij met maken van je keuze.

ARON Grondlak

3. Kies het glas

In onze fabriek wordt jouw raam- of deurkozijn reeds voorzien van HR++ glas. Standaard leveren wij helder HR++ glas. Voor extra privacy of je persoonlijke stijl bieden wij daarnaast de keuze uit 3 optionele glastypes zoals onder afgebeeld.

 • Satinato
  Ofwel matglas, deze bewerking wordt bereikt door één zijde van het glas te voorzien van een matte folie. De folie bevindt zich tussen de twee glaslagen waardoor de ruit sterk en krasvast blijft én de isolerende werking van het HR++ glas gewaarborgd blijft.
 • Chinchilla
  Eén zijde van het glas wordt bewerkt met een figuur dat zich het beste laat omschrijven als een vingerafdrukstructuur. De reliëfzijde bevindt zich tussen de twee glaslagen, hierdoor is het raam eenvoudig te reinigen.
 • Orna
  Orna glas is decoratief en voorkomt inkijk. Dit glas heeft een grovere structuur dan het Chinchilla glas. De reliëfzijde bevindt zich tussen de twee glaslagen, hierdoor is het raam eenvoudig te reinigen.

ARON Glas

Maak je product compleet

De basis voor je nieuwe kozijn is gelegd. Met de volgende opties kun je je comfort verhogen en de uitstraling aanpassen naar je eigen smaak. Denk aan keuzes zoals ventilatieroosters, slijtvaste kunststof onderdorpels, roedeverdeling en sierweldorpels.

 • Kunststof onderdorpel
  Raam- en deurkozijnen die tot op vloerniveau reiken kunnen optioneel worden uitgevoerd met een kunststof onderdorpel. De kunststof onderdorpel is zeer slijtvast, voorkomt tocht, en is onderhoudsvrij. Naar binnen draaiende buitendeuren worden standaard geleverd met kunststof onderdorpel.
 • Ventilatieroosters
  Met de ARON zelfregulerende klepventilatieroosters voorzie je elke ruimte van optimale ventilatie. Het heeft aan de binnenzijde een compleet vlak rooster. Het rooster is leverbaar in 3 kleuren: crème (RAL 9001), wit (RAL 9010) of blank aluminium.
 • ARON beslag
  De kozijnen worden standaard uitgevoerd en afgemonteerd met aluminium raam- of deurbeslag. Alle veiligheidsbeslag voor ramen is SKG**. Het deurbeslag wordt SKG*** uitgevoerd en voorzien van kerntrekbeveiliging voor een hoge mate van inbraakpreventie. Tegen meerprijs zijn raam- en deurbeslag in de kleuren rvs look en zwart leverbaar. Voordeuren kun je optioneel laten uitvoeren met een aluminium, rvs of zwarte brievenbusklep. Alle deuren worden geleverd zonder cilinder.
 • Roedes
  De roedeverdeling zal worden gemaakt van hardhouten roedes op het glas. De roedes zijn 33 mm breed. In de spouw van het glas wordt een aluminium roede van 30 mm voorzien. Aan de buitenzijde wordt de roede uitgevoerd in lijn met jouw gekozen profiel: Standaard, Duivenjager of Stopverf.
 • Sierweldorpels
  Sierweldorpels geven je kozijn een klassieke uitstraling. Sierweldorpels verbergen bovendien de aluminium aanslag en beglazingsprofielen van de moderne ramen.
 • Extra profiel
  Door een extra duivenjagerprofiel aan je kozijn toe te voegen krijgt je kozijn een landelijke uitstraling. De duivenjager wordt altijd aan de niet-sponningzijde in het kozijn toegepast. Dit betekent bij naar buiten
  draaiende ramen of deuren aan de binnenzijde van het kozijn, en bij naar binnen draaiende ramen (draai-/kiep ramen of deuren) aan de buitenzijde van het kozijn.

Verschillende soorten kozijnen

Vast raamkozijn

De ARON kozijnen voor vaste beglazing bevatten vanzelfsprekend geen draaiende delen. De glaslatten zijn aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd, waardoor het kozijn in hoge mate inbraakwerend is en nauwelijks onderhoud behoeft. Vaste kozijnen kenmerken zich door maximale besparing van energie en bescherming tegen geluidshinder.

Kies je vaste raamkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal het aantal raamvakken en de verdeling van de vakken.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatierooster(s)
 • Roedeverdeling
 • Sierweldorpels
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Kunststof onderdorpel
 • Spouwlatten

ARON vast raamkozijn

Draairaamkozijn

Onze draairaamkozijnen zijn altijd naar buiten draaiend uitgevoerd. Ten behoeve van uitstraling en maximale inbraakwerendheid zijn de ramen voorzien van geïntegreerde meerpuntssluitingen en sluitkommen. Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een kaderprofiel. Al onze ARON ramen hebben een geïntegreerde remschaar, waardoor het raam op verschillende ventilatiestanden vastgezet kan worden.

Kies je draairaamkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal het aantal raamvakken en de verdeling van de vakken.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatierooster(s)
 • Roedeverdeling
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Spouwlatten

Tip! Kies voor figuurglas voor extra privacy.

ARON draairaamkozijn

Draai-/ kiepraamkozijn

Onze draai-/kiepraam kozijnen zijn altijd naar binnen draaiend uitgevoerd. Dankzij het hoogwaardige beslag zijn de ramen bovendien zeer inbraakwerend. De ramen zijn altijd voorzien van een meerpuntssluiting. Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een kaderprofiel. Reiniging en onderhoud zijn tevens eenvoudig van binnenuit te doen. Het draai-/kiepsysteem geeft je de keuze te ventileren in de twee verschillende standen van het raam.

Kies je draai-/ kiepraamkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal het aantal raamvakken en de verdeling van de vakken.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatierooster(s)
 • Roedeverdeling
 • Sierweldorpels
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Spouwlatten

Tip! Combineer een openstaand raam met een vast raam.

ARON Draai kiepraamkozijn

Oud-Hollands raamkozijn

Onze Oud-Hollandse raamkozijnen hebben de uitstraling van authentieke schuiframen, maar zijn in werkelijkheid praktische naar binnen draaiende kantel- en kiepramen. De traditionele uitstraling wordt dus gecombineerd met het comfort en de inbraakwerendheid van een modern kozijn met meerpuntssluiting. Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een kaderprofiel. Omdat het raam naar binnen draait zijn beide zijden makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het draai-/kiepsysteem geeft je de mogelijkheid te ventileren in twee verschillende standen van het raam.

Kies je Oud-Hollands raamkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Het karakteristieke Oud-Hollands raamkozijn wordt standaard uitgevoerd in een 1/3 en 2/3 verhouding.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatierooster(s)
 • Roedeverdeling
 • Sierweldorpels
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Spouwlatten

ARON Oud hollands raamkozijn

Enkele deurkozijn

Ben je op zoek naar hardhouten deurkozijnen? ARON hardhouten kozijnen staan bekend om hun prachtige uitstraling en charme. Onze deurkozijnen worden speciaal voor jou op maat gemaakt, dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling en beschermt je tegen weersinvloeden als regen, extreme hitte/kou, sneeuw en daarnaast ook geluidshinder, en worden standaard met meerpuntssluiting geleverd.

Kies je enkele deurkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal het deurvak en eventueel zij- en bovenlichten. Jouw enkele deur wordt standaard uitgevoerd met 2 stapeldorpels.

3. Maak je kozijn compleet

 • Roedeverdeling
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Kunststof onderdorpel
 • Extra stapeldorpels (110 mm)
 • Spouwlatten

Tip! Kies voor een dichte deur zonder glas voor je berging/garage.

ARON Enkel deurkozijnen

Dubbel tuindeurkozijn

Haal buiten naar binnen met de tuindeurkozijnen van ARON. Onze hardhouten tuindeurkozijnen zijn de stijlvolle oplossing voor een verbinding tussen jouw woning en tuin. Kies naast de dubbele deuren voor zij- en bovenlichten voor maximale lichtinval in je woning. Een kunststof onderdorpel (optie) draagt bij aan het onderhoudsgemak en voorkomt tocht. Alle tuindeuren openen naar buiten en worden standaard geleverd met meerpuntssluiting.

Kies je dubbel tuindeurkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal de deurvakken en eventueel zij- en bovenlichten. De deuren worden standaard uitgevoerd met 2 stapeldorpels.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatieroosters
 • Roedeverdeling
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Kunststof onderdorpel
 • Extra stapeldorpels, ook in zijlichten (110 mm)
 • Spouwlatten

ARON Dubbel tuindeurkozijn

Schuifpui

Op stijlvolle wijze sluit je met onze houten schuifpuien je buiten- van je binnenterrein. De hefschuifpuien van ARON kozijnen hebben een zeer lichte bediening, een meerpuntssluiting en een lage instapdrempel. Ze zijn bijzonder duurzaam en in grote afmetingen leverbaar.

Kies je schuifpui

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Bepaal het aantal deurvakken (2 of 4). De deuren worden standaard uitgevoerd met 2 stapeldorpels.

3. Maak je kozijn compleet

 • Ventilatieroosters
 • Roedeverdeling
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Kunststof onderdorpel
 • Extra stapeldorpels, ook in zijlichten (110 mm)
 • Spouwlatten

Tip! Kies voor de slijtvaste en onderhoudsvrije kunststof onderdorpel.

ARON Schuifpui

Voordeurkozijn

De voordeur is het visitekaartje van je woning. Kies uit de modellen voordeuren, passend bij je stijl en de uitstraling van je woning. Voordeurkozijnen worden altijd geleverd met een kunststof onderdorpel om zo een goede afdichting te hebben tegen weersinvloeden. Onze deuren worden bovendien maar liefst 5,6 cm dik uitgevoerd. Hierdoor zijn onze deuren maximaal inbraakwerend, isolerend en geven je een optimale kwaliteitsbeleving.

Kies je voordeurkozijn

1. De basis
Doorloop de eerste stappen.

2. De indeling
Maak een keuze uit onze onderstaande modellen.

3. Maak je kozijn compleet
Maak je voordeurkozijn compleet door toevoeging van een bovenlicht en of 1 of 2 zijlichten.

 • Ventilatieroosters
 • Roedeverdeling
 • Extra profiel aan het kozijn
 • Kunststof onderdorpel
 • Extra stapeldorpels, ook in zijlichten (110 mm)
 • Spouwlatten

ARON Voordeurkozijn

ARON Voordeurmodellen

ARON Voordeur BASIC

Voordeur Basic

Met de 2 modellen uit de Basic serie van ARON kiest u voor een tijdloos en strak design. De deuren zijn uitgevoerd in een deurdikte van 56 mm en zijn geïsoleerd. Het toegepaste hang- en sluitmateriaal is SKG*** gecertificeerd, waardoor de inbraakwerendheid zeer groot is. Kies zelf of je de deur met of zonder brievenbusgleuf laat voorbereiden. Vergroot je privacy door te kiezen voor figuurglas.

ARON voordeur PLUS

Voordeur Plus

De 3 Plus modellen kenmerken zich door een luxe houtbewerking al dan niet gecombineerd met een glaselement. Je profiteert daarnaast van dezelfde voordelen als beschreven bij de Basic deurmodellen.

ARON Voordeur TOP

Voordeur Top

De luxe voordeurmodellen uit de Top serie combineren luxe houtbewerkingen met glas. Een stijlvolle ontvangst!

ARON Voordeur ornament

Voordeur met ornament

Onze ARON ornament deur geeft je voordeur een victoriaanse uitstraling, die zeer goed past bij een landelijke woning of een traditionele stijl. Het gietijzeren ornament is een ware eye-catcher en een verrijking voor de uitstraling van je woning.

ARON Voordelen

Voordelen

Kenmerken

Met ramen en deuren van ARON kies je voor duurzame kwaliteit en vrijheid in stijl en design. De producten zorgen voor energiebesparing dankzij het gebruik van de laatste productietechnieken en een veilige woning dankzij de toepassing van SKG** (ramen) of SKG*** (deuren) hang- en sluitwerk. Bovendien verzekeren wij je van onze kwaliteit middels de ARON garantieperiode van 8 jaar.

Kies je eigen stijl

Bij de keuze voor nieuwe ramen en deuren is het goed om te kijken naar de bouwstijl van je huis. Bij een modern huis zal de keuze vallen op rechte vormen en veel glas. Bij een landelijk, klassiek of romantisch huis zal de stijl van de woning worden onderstreept door toepassing van roedes, extra profilering, sierweldorpels en met roedeverdeelde ramen.

Onderhoudsvriendelijk

ARON gebruikt uitsluitend kwalitatief hoogwaardig en duurzaam FSC® gecertificeerd hardhout bij het
productie van je kozijnen. Je kozijnen worden in onze fabriek reeds voorzien van 2 grondlaklagen in een dikte van 120 Mu.

De kozijnen dien je binnen 6-12 weken na plaatsing door een erkende schilder te laten aflakken in 2 laklagen met hoogglans lak. Een kwalitatief goede laklaag kent een lange levensduur van circa 5 jaar en waarborgt de kwaliteit van je kozijn.

Controleer regelmatig je kozijn op beschadigingen en laat deze door een erkende schilder repareren.

Reinig je ramen en kozijnen regelmatig met ruim water en een niet schurend en oplosmiddelenvrij
schoonmaakmiddel.

Warmte- en geluidsisolatie

Wanneer je woning voorzien is van oude kozijnen en enkelvoudig glas, dan is er veel winst te behalen op het gebied van warmte- en geluidsisolatie. Dateren je kozijnen van vóór 1995? Dan mag je er van uitgaan dat de kozijnen niet meer aan de huidige isolatienormen voldoen. Ook het dubbelglas van voor 1995 isoleert veel minder dan het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert.

Een betere isolatie heeft veel voordelen:

 • Besparing op de energierekening tot 30%
 • Minder tocht en meer comfort
 • Een rustige woonomgeving door minder geluidsoverlast

Veiligheid en zekerheid

Met de ARON producten profiteer je van veiligheid en zekerheid. De kozijnen zijn zeer inbraakwerend en worden geleverd met SKG** raam- en deurbeslag. In de CE-markering is vastgelegd dat de producten voldoen aan alle Europese regels.

FSC®-keurmerk

Met het FSC®-keurmerk worden producten aangeduid waarvoor hout uit milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde bosbouw is gebruikt, onafhankelijk gecertificeerd conform de strenge richtlijnen van het FSC®.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven