0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 18:22 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Kunststof maatwerk kozijn kiezen? Bestel eenvoudig bij HORNBACH!

Kunststof maatwerk kozijn kiezen? Bestel eenvoudig bij HORNBACH!

Ben je op zoek naar een mooi kunststof kozijn voor jouw woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren!

Kunststof kozijnen kiezen

Ben je op zoek naar een mooi kunststof kozijn voor jouw woning? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ramen en deuren geven veel sfeer en uitstraling aan je huis, misschien wel meer dan je in eerste instantie zou denken. Laat je inspireren door de kunststof ramen en deuren van ARON. Binnen de uitgebreide mogelijkheden van het ARON assortiment creëer je eenvoudig een eigen stijl.

Kom naar jouw dichtsbijzijnde HORNBACH-vestiging en laat je adviseren. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar voor een volledig op maat gemaakt kozijn!

Voordelen

Of het nu gaat om kunststof kozijnen, nieuwe tuindeuren of een hefschuifpui; met ARON profiteer je van veel voordelen.

 • 10 jaar garantie
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Energiebesparend
 • Onderhoudsvrij
 • Duurzaam

ARON Kunststof kozijnen

Nieuwe ramen en deuren in 5 stappen

ARON biedt ramen en deuren in verschillende stijlen. De basis vormen de kunststof profielen waaruit alle producten zijn opgebouwd. Door een aantal eenvoudige keuzes bepaal je jouw eigen sfeer. Heb je eenmaal de basiskeuzes gemaakt? Zet dan de puntjes op de i en maak je ramen en deuren helemaal af met de bijpassende, mooie en functionele accessoires zoals glas, hang- en sluitwerk of een dorpel.

1. Kies het kozijnprofiel

 • ARON Basic
  Al ruim 40 jaar zien we dit profieltype in de Nederlandse woningbouw. Het onderscheidt zich van de andere types, door zijn vlakke uiterlijk. Zo kan het aansluiten bij bestaande kunststof kozijnen in jouw woning of bij een modern uiterlijk.
 • ARON Plus
  Dit verdiepte kozijntype heeft een verfijnde en warme uitstraling, waarmee dit vriendelijk ogende kozijn past bij veel bouwstijlen. Wanneer je deze rechte hoekverbinding combineert met een houtnerffolie is dit kozijn niet meer van echt hout te onderscheiden.
 • ARON Top
  De ARON Top onderscheidt zich door zijn rechte en robuuste uiterlijk. Een kenmerk dat typisch is voor houten kozijnen bij diverse Nederlandse bouwstijlen. Het kozijn heeft een 100% rechte dagkant en terugliggende horizontale tussenstijlen. Kleine details, die een wereld van verschil maken in de uitstraling die de kozijnen aan jouw woning geven.

ARON Kozijnprofielen

2. Kies het aangezicht

Na het profieltype, kies je voor de variant stomp of opdek. Stomp zorgt voor een smaller aanzicht en brengt een andere montagewijze met zich mee. In onderstaand overzicht zie je de keuzeopties per profieltype:

Stomp Opdek
ARON Basic ja ja
ARON Plus ja ja
ARON Top nee ja

3. Kies de kleuren

Met kleuren bepaal je voor een groot gedeelte de sfeer van jouw nieuwe ramen en deuren. Kies je voor een kozijn en vleugel in dezelfde kleur of combineer je crème met dennengroen of wit met antraciet? Door te kiezen voor een van de houtnerffolies zijn jouw kunststof kozijnen bijna niet meer van echt hout te onderscheiden.

Bij ARON kies je uit:

 • PVC in wit of crème,
 • houtnerffolie in RAL 9010 Wit, RAL 9001 Crème, RAL 5011 Staalblauw, RAL 6009 Dennengroen of RAL 7016 Antraciet.

4. Kies de hoekverbinding

Kunststof kozijnen worden traditioneel gelast in de hoeken waardoor een schuine lasnaad ontstaat. Tegenwoordig heb je ook de keuze uit een rechte hoekverbinding, die zorgt voor een optimale houtlook! In onderstaand overzicht zie je de keuzeopties per profieltype:

Schuine las Rechte verbinding
ARON Basic ja nee
ARON Plus ja ja
ARON Top nee ja

5. Maak je product compleet

Klaar met de basis? Je ramen of deur krijgen langzaam al vorm. Tijd om de puntjes op de i te zetten. Maak ze af met bijpassend glas, het juiste hang-/ en sluitwerk, een functionele dorpel of ventilatieroosters. ARON biedt een uitgebreid assortiment in elke gewenste stijl.

 • Glas
  Met de keuze voor het glas in je ramen en deuren onderstreep je jouw eigen stijl. Sfeer en privacy zijn afwegingen die meetellen bij de keuze van het glas. Je hebt de keuze uit HR++ helder of figuurglas.
 • Beslag
  Bij ARON kies je uit basis draaikiep beslag of verdekt liggend beslag. Het verschil is dat bij het verdekt liggende beslag de scharnieren zijn weggewerkt in het kozijn. Een esthetisch fraaiere oplossing met een zelfde gebruiksgemak en duurzaamheid. Kies ook voor de optie van een kiepfunctie in 2 standen, zo profiteer je in de winter van de mogelijkheid voor een kleinere ventilatiestand.
 • (Sier)grepen
  Het zijn vaak de details die het doen. Zo ook bij ramen en deuren. Heb je met veel zorg jouw ramen en deuren uitgekozen? Maak het af met bijpassende grepen. Bij ramen kies je uit onderstaande krukken, verkrijgbaar in de kleuren crème, blank en wit. Alle krukken zijn verkrijgbaar met en zonder slot. Een afsluitbare raamgreep draagt in hoge mate bij aan de inbraakwerendheid van je woning.
 • Ventilatieroosters
  De ARON zelfregulerend klepventilatieroosters voozien elke ruimte van optimale ventilatie. Het ontwerp heeft aan de binnenzijde een compleet vlak binnenrooster. De stand van de hendel bepaalt de ventilatiecapaciteit.
 • Roedes
  Je hebt de keuze uit kruisroedes of roedes op het glas. Kruisroedes bevinden zich in de spouw, tussen het glas en zijn 26 mm breed. Kies uit wit (RAL 9016) of crème (RAL 9001). Kies je voor roedes op het glas dan zijn deze 35 mm breed. In de spouw komt dan een aluminium roede van 30 mm. Voor de roedes aan de buitenzijde op het glas kies je uit het standaard kunststof kleurenpallet.
 • Dorpels
  ARON deuren worden naar wens uitgerust met een PVC/aluminium of composiet dorpel. Deze dorpels hebben een laag eigen gewicht, grote sterkte en breukvastheid, minimale krimp-uitzetting en een gunstige isolatiewaarde.
 • Panelen
  De panelen zijn toe te passen in achterdeuren en tuindeuren als borstwering. Ook de ARON voordeuren bevatten deze degelijke en isolerende panelen. Je hebt de keuze uit vlakke panelen, panelen met groeven en panelen bestaande uit stapeldorpels.

Glas

Hoog Rendements++ glas

ARON kunststof kozijnen bevatten HR++ glas. Dit isoleert beter dan gewoon dubbelglas. Het bijzondere van HR++ glas is de onzichtbare flinterdunne metaallaag op de binnenzijde van een van de ruiten. De spouw is gevuld met edelgas. Het glas isoleert 2x meer dan gewoon dubbelglas en ruim 5x meer dan enkel glas. Een aanzienlijke energiebesparing en meer wooncomfort.

Veiligheidsglas

Wanneer veiligheidsglas breekt door steenworpen, slagen of stoten, blijven de glasscherven aan de folie dat in het venster verwerkt zit vastzitten. Hierdoor beschermt veiligheidsglas tegen lichamelijk letsel bij glasbreuk, maar is het ook inbraakvertragend. In combinatie met HR++-glas zorgt dit voor
extra veiligheid en comfort.

Inbraakwerend

Kunststof kozijnen van ARON voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De eis die in het politiekeurmerk staat is inbraakwerend klasse 2 volgens NEN 5096. Wat betekent dit voor het beslag van ramen en deuren?

 • Draai-/kiepramen met extra paddestoelnokken en afsluitbare krukken.
 • 2- en 4-delige hefschuifdeuren met beslag volgens inbraakwerend klasse 2.
 • Deuren met drie zware scharnieren en driepunts haakslot.
 • Slot, kruk en cillinder zijn 2 sterren SKG-IKOB.
 • Afsluitbare krukken kunnen ook geleverd worden met knop,
  als veiligheidsglas wordt toegepast.

Tip!

Nieuwe kunststof kozijnen isoleren beter waardoor vocht gemakkelijker blijft hangen in de woning. Let daarom extra goed op ventilatie en pas een ventilatie-rooster toe of ventileer met de draaikiepstand. Droge lucht verwarmen kost namelijk veel minder energie!

ARON Voordeuren

Voortaan geen tocht en vocht meer in de hal, want de isolatiewaarde van de ARON kusntstof voordeuren is door de dikte, samenstelling en afwerking erg hoog. Kies uit het standaard assortiment of een oplossing op maat.

Kies je voordeur

1. De basis

Bij het samenstellen van je voordeur, kies je eerst uit de basiskeuzes zoals profiel, aanzicht, kleuren en hoekverbinding.

2. De indeling

Vervolgens kies je de indeling van je voordeur. Je hebt volledige vrijheid in de indeling: Vlakke panelen, schrootpanelen, (figuur)glas en roedes. Laat je inspireren door de voorbeelden.

3. Maak je voordeur compleet

Je voordeur krijgt nu al langzaam vorm. Zet de puntjes op de en maak ze af met de volgende mogelijkheden:

 • HR++ glas. Kies uit helder of figuurglas.
 • Vlakke panelen of schrootpanelen
 • Glasroedes tussen of op het glas
 • Keuze uit diverse siergrepen
 • Een functionele dorpel

Veiligheid

Voordeuren zijn uitgevoerd met drie zware scharnieren en driepunts haakslot. Slot, kruk met kerntrekbeveiliging en cilinder zijn 2 sterren SKG-IKOB.

Brievenbus

De buitenzijde is aluminium, verkrijgbaar in de kleuren wit, crème en blank. Voor de binnenzijde kies je uit wit (9016) of crème (9001).

ARON Kunststof voordeur

Tip!

Maak van je nieuwe voordeur het visitekaartje van je woning met behulp van figuurglas, panelen en een siergreep!

ARON Tuindeuren

Met ARON tuindeuren haal je het buitenleven naar binnen. Een efficiënte oplossing voor een eenvoudige doorgang naar je tuin of terras. Kies voor glas tot op de grond of kies voor een paneel of schroten met glas erboven.

Kies je tuindeur

1. De basis

Bij het samenstellen van je tuindeur, kies je eerst uit de basiskeuzes zoals profiel, aanzicht, kleuren en hoekverbinding.

2. De indeling

Vervolgens kies je de indeling van je tuindeuren. Je hebt volledige vrijheid in de indeling: met of zonder zijlichten, bovenlichten en borstwering.

3. Maak je voordeur compleet

Je tuindeur krijgt nu al langzaam vorm. Zet de puntjes op de en maak ze af met de volgende mogelijkheden:

 • HR++ glas. Kies uit helder of figuurglas.
 • Vlakke panelen of schrootpanelen
 • Glasroedes tussen of op het glas
 • Deurkruk met standaard kerntrekbeveiliging
 • Een functionele dorpel of ventilatieroosters

Veiligheid

Tuindeuren zijn uitgevoerd met drie zware scharnieren en driepunts haakslot. Slot, kruk met kerntrekbeveiliging en cilinder zijn 2 sterren SKG-IKOB.

ARON Kunststof tuindeur

Tip!

Met een tuindeur creëer je een mooie overgang naar je tuin of terras tegen een vriendelijke prijs.

ARON Hefschuifdeuren

De hefschuifpuien van ARON kunststof kozijnen hebben een zeer lichte bediening en een lage instapdrempel. Ze zijn bijzonder duurzaam en in grote afmetingen leverbaar.

Kies je hefschuifdeur

1. De basis

De basis van een hefschuifdeur vormt het speciale ARON hefschuifprofiel. Daarnaast kies je bij het samenstellen van je hefschuifdeur eerst uit de basiskeuzes zoals profiel, aanzicht, kleuren en hoekverbinding.

2. De indeling

Vervolgens kies je de indeling van je hefschuifdeur. Kies uit 2-delig, of 4-delig.

3. Maak je voordeur compleet

Je hefschuifdeur krijgt nu al langzaam vorm. Zet de puntjes op de en maak ze af met de volgende mogelijkheden:

 • HR++ glas. Kies uit helder of figuurglas.
 • Borstwering van vlakke panelen of schrootpanelen
 • Glasroedes tussen of op het glas

Dorpel
De hefschuifdeur is uitgerust met een lage aluminium instapdrempel.

Grepen
Hefschuif bedieningsgreep.

Veiligheid
2- en 4-delige hefschuifdeuren met beslag volgens inbraakwerend klasse 2.

Ventilatie
Middels ARON flat, speciaal ontworpen voor hefschuifdeuren in laagbouw en altijd uitgevoerd met zelfregulerende klep.

ARON Kunststof hefschuifdeur

Tip!

Door het toepassen van een hefschuifdeur creëer je een drempelloze overgang tussen binnen en buiten, zonder ruimteverlies op je terras!

Voordelen

Kenmerken

Met ramen en deuren van ARON kies je voor duurzame kwaliteit en vrijheid in stijl en design. De producten zijn onderhoudsvrij, zorgen voor energiebesparing en een veilige woning. Bovendien ontvang je van ARON 10 jaar garantie.

Kies je eigen stijl

Bij de keuze voor nieuwe ramen en deuren is het goed om te kijken naar de bouwstijl van je huis. Bij een modern huis kies je snel voor rechte vormen en veel glas. Bij een landelijk, klassiek of romantisch huis, kies je weer sneller voor met roede verdeelde ramen. Soms is het leuk om voor een contrastkleur te kiezen: Heb je een lichte gevel, durf dan voor een donkere kleur te kiezen zoals monumentaal groen of staalblauw bij een klassiek huis of antraciet bij een moderne bouwstijl. Heb je een donkere steen, dan zijn lichte of zelfs witte kozijnen prachtig. Geef je de kozijnen dezelfde kleur als de deur of raamvleugels, dan lijken ze groter en forser.

100% houtlook

Profiteer van alle voordelen van kunststof én de authentieke uitstraling van hout. De ARON kozijnen blinken uit in kleine details, die een wereld van verschil maken in de uitstraling die de kozijnen aan je woning geven.

De houtlook bestaat uit:

 • Rechte hoekverbinding
 • Rechte dagkant en terugliggende horizontale tussenstijlen bij het ARON Top kozijn
 • Houtnerffolie

Recycling

Kies je voor ARON kunststof kozijnen, dan kies je voor een duurzaam en milieuvriendelijk product met een zeer lange levensduur. Bovendien bevatten de kozijnen gerecycled materiaal en zijn ze zelf volledig recyclebaar. Dat is dus minder belastend voor het milieu.

Onderhoudsvrij

Kunststof kozijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij, maar kunnen na verloop van tijd vies worden door vuilaanslag. Ze zijn erg eenvoudig te reinigen. Een emmer handwarm water, een zeem en eventueel wat afwasmiddel volstaan om het ARON kunststof kozijn stralend schoon te krijgen. Voor het onderhoud van het hang- en sluitwerk is 1 of 2 keer per jaar een druppeltje olie voldoende.

Warmte- en geluidsisolatie

Wanneer je woning voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas, dan is er veel winst te behalen op het gebied van warmte- en geluidsisolatie. Dateren je kozijnen van vóór 1995? Dan kun je er van uitgaan dat de kozijnen niet meer aan de huidige isolatienormen voldoen. Ook het dubbelglas van voor 1995 isoleert veel minder dan het huidige hoogrendements glas dat twee tot drie keer beter isoleert.

Een betere isolatie heeft veel voordelen:

 • Besparing op de energierekening tot 30%
 • Minder tocht en meer comfort
 • Een rustige woonomgeving door minder geluidsoverlast

Veiligheid en zekerheid

Met de ARON producten profiteer je van veiligheid en zekerheid. Ze worden geproduceerd door een KOMO gecertificeerde kozijnenfabrikant die onder toezicht staat van SKG-IKOB. In een KOMO attest is de inbraakwerendheid van de producten vastgelegd.

Het SKG-IKOB verzorgt deze attesten en certificaten. In de CEmarkering is volgens de Europese regels vastgelegd welke prestaties de producten leveren. CE-markering herken je aan onderstaand logo.

De producten met inbraakwerendheidklasse 2 volgens NEN 5096 voldoen aan de eisen gesteld in het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Gecertificeerde fabrikanten kun je herkennen aan onderstaand logo.

ARON veiligheid & zekerheid
Garantie

Je ontvangt 10 jaar garantie op ARON ramen en deuren. Vraag naar de garantiebepalingen in de HORNBACH vestiging en bewaar altijd je bewijs van aankoop. In het algemeen kun je rekening houden met een garantietermijn van:

 • 10 jaar op kozijnen
 • 10 jaar op (isolatie)glas (thermische en mechanische glasbreuk vallen buiten de garantie. Alsmede figuurglas en glas-in-lood)
 • 5 jaar op ventilatieroosters
 • 5 jaar op ventilatieroosters

Budget

De aanschafprijs van kunststof kozijnen kan misschien wel wat hoger liggen dan houten kozijnen, maar kunststof heeft een veel langere levensduur. Bovendien zijn ze praktisch onderhoudsvrij en dat scheelt dus enorm op de kosten van het onderhoud. Jehoeft nooit meer een duur schildersbedrijf in te huren of zelf de ladder op met de verfkwast. Wat kunststof kozijnen kosten? Zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn. Niet elk kozijn heeft standaard afmetingen. Vraag altijd een offerte op maat aan, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven