Handleiding

Bijzettafel maken

Bijzettafel maken

Van fruitkisten tot bijzettafel. Ideaal om je drankje op te zetten of je zonnebril in op te bergen tijdens jouw ontspanmoment in de tuin.

1

Dit heb je nodig voor je project

Houtbescherming

Speciaal voor hout buitenshuis adviseren wij om een eenmalige laag HORNBACH-houtgrondverf buiten aan te brengen als perfecte voorbereiding voor een beschermende en mooie verflaag. Voor een uitstekende weerbestendigheid moeten daarna minstens twee lagen HORNBACH hybride houtbeits kleurloos aangebracht worden. Houd bij alle producten rekening met de instructies van de fabrikant over de verwerking en de droogtijd.

Wil je meer kleur? Natuurlijk kan je de meubels ook met HORNBACH lak en beits schilderen in je lievelingskleur.
Bijzettafel maken bouwtekening . HORNBACH

Stevige, vlakke ondergrond

Worden de meubels neergezet op het gras of een andere organische ondergrond? Dan moeten er tegels o.i.d. onder gelegd worden om te zorgen voor stabiliteit staat en om te beschermen tegen vocht en schimmel.

Voorbereiding

Kist voorboren

01

Stabiliseer eerst beide kisten. Boor daarna alle kisten voor en bevestig vervolgens elk uiteinde van de strip aan het driehoekige hout met een schroef (4,5x20 mm) (ca. 25 mm vanaf de rand van de kist).

 Bijzettafel maken stap 1 . HORNBACH

Tip voor het boren

Voor het boren wordt een voorboor met verzinkboor aangeraden. Deze zorgt voor conische boorgaten, waarin de schroefkoppen later perfect verzonken kunnen worden. De schroefkop steekt daardoor niet uit en zo vermijd je scheuren in het hout!

Bartafel maken: stap voor stap

Kist voorboren

02

Boor in de bodem van een kist in iedere hoek met de verzinkboor een gat voor. Positie van de boorgaten: in het midden van het driehoekige hout, op een afstand van 5 mm.

 Bijzettafel maken stap 2 . HORNBACH

Kisten vastschroeven

03

Schroef de beide kisten (280 x 330 x 440 mm) met de onderkanten aan elkaar vast. Schroef daarvoor vier schroeven (5,0 x 30 mm) van binnen door de voorgeboorde schroefgaten in de onderkant van de tweede kist vast.

 Bijzettafel maken stap 3 . HORNBACH

Poten plaatsen

04

Die vier deurstoppers vormen de poten aan de onderkant van de tafel. Positie: elk 10 mm afstand van de rand van de kist.

 Bijzettafel maken stap 4 .HORNBACH

Poten vastschroeven

05

Schroef iedere poot met één schroef (5,0 x 50 mm) vast aan de onderkant van de tafel. Zet nu de tafel op zijn poten - klaar!

 Bijzettafel maken stap 5 . HORNBACH

Veiligheidsinstructies

  • Alle meubels mogen niet worden gebruikt voor klimmen of gymnastiek. Maak vooral kinderen bewust van het risico om vallen te voorkomen.
  • Draag geschikte beschermingsmiddelen voor alle werkstappen.
  • Schuur ruw gezaagde oppervlakken vóór het bouwen van meubels om verwondingen (bijv. splinters) te voorkomen.
  • De stalen buizen en de bijbehorende verbindings- en voetdelen zijn slechts meubelonderdelen, daarom is gebruik als steiger of dragende constructie niet toegestaan.

Projecten die ook interessant kunnen zijn