0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
Hornbach Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 765 - 78 90 - 00
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 02-10-22 om 22:23 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Schoonheidsverzorging voor je gazon! Want met verticuteren en beluchten doet je gras niet alleen goed, het verbetert ook het uiterlijk. Met welke machines je dit kunt doen, vertellen we je op deze pagina.

Soorten aandrijvingen van verticuteerders en beluchters

Welk model verticuteerder of beluchter geschikt is voor jouw gazon, hangt er vooral van af hoe groot je gazon is.

Handverticuteerder

Heb je een heel klein en/of heel moeilijk toegankelijk gazon? Dan is een handverticuteerder een goede keuze! Je moet je wel even in het zweet werken, maar dan krijg je een goed resultaat.

Benzine verticuteerder

Heb je een gazon van meer dan 400 m2? Dan raden we je een benzine verticuteerder aan. Deze tuinmachines kunnen ook een droge, harde bodem aan. Met deze modellen hoef je geen stroomkabel achter je aan te trekken waar je op moet letten. Een benzine verticuteerder vraagt echter wel meer onderhoud dan andere apparaten. En machines die op benzine werken zijn luider en produceren meer uitlaatgassen.

Elektrische verticuteerder

Is je tuin enkele honderden vierkante meters groot? Voor zulke 'kleinere' gazons is een elektrische verticuteerder voldoende. Als je de verticuteerder hoogstens tweemaal per jaar gebruikt, kun je het handzame en bovendien gebruiksvriendelijke apparaat gemakkelijk weer in je garage opslaan.

Tip

Met heel lichte elektrische verticuteerders kom je op een bijzonder harde bodem niet ver, de messen kunnen niet diep genoeg in de bodem snijden. In zulke gevallen kun je een beetje meehelpen; leg gewoon een kleine zandzak of een zak plantenaarde op de tuinmachine. Dat doet vaak wonderen!

Zo werkt 't!

De meeste verticuteerders werken volgens hetzelfde principe. In het apparaat bevindt zich een as, waaraan stalen messen of schijven zijn gemonteerd. De motor drijft deze as aan, die daardoor gaat roteren. De messen of de scherpe schijven snijden dan verticaal enkele millimeters in de bodem.

Hoe diep moet worden gesneden, kan worden ingesteld met een hoogteverstelling van de wielen of met de positie van de as. Het verticuteergoed zoals mos of afgestorven gras draait naar achteren en belandt in de opvangzak van de verticuteerder.

Verhuurservice van HORNBACH

Huren in plaats van kopen: professionele machines en gereedschappen als verticuteerders, die je niet elke dag nodig hebt, omdat zij bijvoorbeeld enkel seizoensgebonden zijn, kun je bij HORNBACH huren!

Hier vind je meer informatie over onze Verhuurservice.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven
HORNBACH