0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 25-09-23 om 02:17 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Water besparende kranen

Water besparende kranen

Zorgvuldig waterverbruik: wij vertellen je hier hoe je, onder andere in de badkamer, milieubewust en besparend met water kunt omgaan en zo uiteindelijk geld kunt sparen.

Zorgvuldig waterverbruik: wij vertellen je hier hoe je, onder andere in de badkamer, milieubewust en besparend met water kunt omgaan en zo uiteindelijk geld kunt sparen.

Water besparen met eengreepsmengkranen

Met eengreepsmengkranen bereik je snel de gewenste watertemperatuur. Dit doordat het koude en het warme water via één hendel geregeld worden. Daardoor verbruiken ze veel minder water dan tweegreepsmengkranen, waarbij koud en warm water apart moeten worden toegedraaid tot de juiste watertemperatuur.

Waterbesparingssysteem

Met het gepatenteerde Eco-Klik-systeem garandeert het merk Avital een soepele en precieze bediening van de waterstroom. Daardoor wordt water besparen gemakkelijk en effectief.

Meer informatie over innovaties en speciale functies.

Meer waterbesparingstips voor in de badkamer

Toilet

Het toilet doorspoelen, zorgt voor het grootste verschil tussen het verbruikte en het nodige water, hier kan dan ook het meeste worden bespaard. Oude wc's hebben vaak enorme spoelbakken, die meer dan 9 liter per spoeling verbruiken. Spoelbakgewichten verminderen de hoeveelheid verbruikt water en zorgen er zo voor dat er slechts zo lang water stroomt als dat de toets wordt ingedrukt. Dit is erg zinvol, want om urine weg te spoelen is er maar 3 liter nodig. De meeste nieuwe toiletten beschikken over een manuele waterstop-knop en helpen op die manier automatisch met het besparen van water!

Douche

Ook tijdens het douchen gaat er vaak veel water ongebruikt verloren. Door de montage van een douchestop kan de waterstraal, bijvoorbeeld tijdens het inzepen, gewoon worden onderbroken. Tijdens deze stop blijft de ingestelde watertemperatuur behouden. Door je douchekop in te ruilen voor een spaardouche kun je tot 50% water besparen, dit is zo'n 2.000 tot 6.000 liter per persoon per jaar!

Bad

Water besparen door het water warm te houden: als je voor een badkuip van acryl kiest, blijft jouw badwater langer warm door de bijzondere eigenschappen van deze stof. Dat betekent langer plezier tijdens het baden, zonder meer warm water te verbruiken.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven