0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 28-11-23 om 16:25 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Soorten kranen

Soorten kranen

Inspiratie en advies over badkamerkranen: soorten kranen, plaatsing en functie van diverse kranen, mengkranen en meer van HORNBACH.

Het assortiment kranen is nagenoeg onbeperkt. Er zijn vele soorten kranen die verschillen in gebruik, manier van plaatsing en hun functies.

Kranen naar gebruik

Plaatsing en functies van kranen

Bij het monteren van kranen kun je twee soorten kranen onderscheiden:

  • Opbouwkraan (kraan voor de wand)
  • Inbouwkraan (kraan achter de wand)

Uiteraard moet je bij de planning van je badkamer een beslissing nemen welk soort kraan je wilt, zodat je op het juiste moment kunt beginnen met de installatie van je nieuwe kraan.

Wat betreft de functionaliteit van kranen, kun je opnieuw een keuze maken, namelijk: eengreepsmengkraan, mengkraan, thermostaatkraan... Waar kies jij voor?

Tweegreepskraan

Soorten kranen | tweegreepskraan | HORNBACH

Gebruik: Als je warm en koud water met twee aparte grepen wilt regelen, is een tweegreepskraan de juiste keuze. Denk eraan dat het waterverbruik bij tweegreepskranen hoger is dan bij eengreepskranen. Dit omdat je de temperatuur elke keer opnieuw moet instellen.

Varianten: Tweegreepskranen zijn verkrijgbaar als wastafel-, douche-, bad- en bidetmengkraan en zowel als opbouw- en inbouwkraan. Eengatskranen zijn plaatsbesparend. Heb je toch wat meer ruimte, dan kunnen we de driegatskraan aanbevelen.

Eengreepsmengkraan

Soorten kranen | eengreepsmengkraan | HORNBACH

Gebruik: Met eengreepsmengkranen kun je op een eenvoudige manier met één handgreep de watertemperatuur en de -hoeveelheid controleren.

Varianten: Mengkranen zijn verkrijgbaar als wastafel-, douche-, bad- en bidetmengkraan en zowel als opbouw- en inbouwkraan. Aan jou de keuze of je een eengats- of tweegatskraan kiest.

Innovaties: Nu zijn er mengkranen beschikbaar met volumestopfunctie en/of geïntegreerde temperatuurcontrole voor warm water. Op die manier kun je water en energie besparen. De nieuwste sensortechniek maakt het mogelijk de kraan te bedienen zonder deze aan te raken. De temperatuur regel je met een greep of draaiknop.

Hier vind je meer over innovaties en speciale functies voor kranen.

Badkamerkranen met hoge uitloop

Soorten kranen | badkamerkraan hoge uitloop | HORNBACH

Gebruik: Met kranen met een hoge uitloop worden wastafels en dergelijke echte blikvangers! Een hoge uitloop is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook aangenaam te bedienen.

Varianten: Bij sommige modellen kan de uitloop worden gedraaid, op die manier staat de kraan nooit in de weg. Kranen met hoge uitloop zijn vooral mooi voor vrijstaande waskommen, waarvan de uitloop over de rand van de waskom uitsteekt.

Kranen voor de wandmontage

Kraan met wandmontage | HORNBACH

Gebruik: Door montage aan de wand kunnen deze kranen ergonomisch worden gemonteerd. Houd er rekening mee dat inbouwkranen een inbouwdeel nodig hebben. Hier moet bij de badkamerplanning rekening mee gehouden worden. Zodat het buizennet en het inbouwdeel voor de wandmontage al voor het betegelen wordt geïnstalleerd. Opbouwkranen hebben geen inbouwdeel nodig.

Varianten: Of het nu een tweegatskraan met een enkele hendel of een driegatskraan met twee handgrepen is, er zijn veel mooie modellen kranen die je aan de wand kunt monteren.

Thermostaatkranen

Soorten kranen | thermostaatkraan | HORNBACH

Gebruik: Binnenin een thermostaatkraan wordt de precieze watertemperatuur voor de volledige duur van het gebruik constant gehouden. Praktisch: dit beschermt tegen plotselinge temperatuurveranderingen, bijvoorbeeld als op hetzelfde moment het toilet wordt doorgespoeld of een andere kraan wordt gebruikt.

Varianten: De ProTherm-Technologie in thermostaatkranen van AVITAL, is een technologie die beschermt tegen verbranden aan het kraanoppervlak. Een mechanisme zorgt ervoor dat de kraan nooit warmer wordt dan de watertemperatuur.

Lagedrukkranen

Soorten kranen | lagedrukkraan | HORNBACH

Gebruik: Je hebt een lagedrukkraan nodig wanneer de warmwaterverzorging aan spoelbakken of wastafels via een boiler verloopt. Lagedrukkranen beschikken over een derde aansluitslang, die als drukregelaar voor de boiler optreedt. De kraan lekt druppels water, zodat de druk niet boven de 800 mbar stijgt. Een lagedrukkraan is dus niet kapot als hij tijdens het verwarmen van de boiler gaat druppen.

Varianten: Lagedrukkranen herken je aan de bliksem op de verpakking (zie afbeelding). Heel veel kranen zijn ook als lagedrukkraan verkrijgbaar. Zo vind je ook lagedrukkranen met een flexibele spoelkop of een aansluitventiel voor apparaten.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven