Handleiding

Wastafelkraan monteren

Wastafelkraan monteren

Is het tijd om een nieuwe wasatafelkraan te monteren of ben je gewoon toe aan verandering? Dat kan heel gemakkelijk met projecthandleiding van HORNBACH!

Is het tijd om een nieuwe wasatafelkraan te monteren of ben je gewoon toe aan verandering? Dat kan heel gemakkelijk met projecthandleiding van HORNBACH!

Dit heb je nodig voor je project

Wastafelkraan monteren: stap voor stap

01

Om de kraan te monteren, leg je eerst de bovenste afdichtring op het kraangat aan de bovenkant van de wastafel en plaats je de kraan met de beide aansluitleidingen in dit gat. Meestal hebben kranen flexibele aansluitleidingen, bij uitzondering zijn ze hard. Als je een elektrische lagedrukboiler gebruikt, heb je een kraan met drie aansluitleidingen nodig.

 Wastafelkraan monteren 1 | HORNBACH
02

Schuif vanaf de onderkant eerst een afdichtring en dan de wartelmoer over de schroefdraad van de kraan en draai deze vast. Als de moer moeilijk te bereiken is, kun je hiervoor een wastafelsleutel gebruiken. Hiermee kun je de moer dankzij het smalle en lange ontwerp eenvoudig vast- en losdraaien.

 Wastafelkraan monteren 2 | HORNBACH
03

De aansluitleidingen moeten nu zo gebogen worden dat je ze loodrecht in de hoekstopkranen kunt steken. Wanneer het om niet-flexibele aansluitleidingen gaat, moet je het knikken van leidingen voorkomen. Anders kunnen ze breken en gaan lekken. De vaste aansluitleidingen kun je met een metaalzaag of pijpsnijder precies op maat zagen. Dek de openingen van de hoekstopkranen tijdens het zagen af, zodat er geen zaagsel in terecht komt.

 Wastafelkraan monteren 3 | HORNBACH
04

Steek vervolgens de uiteinden van de twee leidingen in de hoekstopkranen en draai de aansluitingen met de klemverbindingen vast.

 Wastafelkraan monteren 4 & 5 | HORNBACH
05

De afvoerplug wordt als volgt gemonteerd: plaats een afdichtring onder het bovenste deel van de afvoerplug en plaats deze van bovenaf in de afvoeropening van de wastafel. Plaats het onderste deel van de afvoerplug (opening voor de wastafelstang naar achteren gericht) op het bovenste deel en schroef het vast.

 Wastafelkraan monteren 4 & 5 | HORNBACH
06

Nu kun je de sifon op de afvoerbuis schuiven en met de afvoerplug verbinden. Draai alle aansluitingen stevig vast. Verbind de wastafelstang met de verbindingskoppeling en stel hem zo af dat de afvoerstop goed gesloten en geopend kan worden.

 Wastafelkraan monteren 6 | HORNBACH