0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
29-03-2024 07:00 - 19:00 Uur
31-03-2024 gesloten
01-04-2024 10:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 29-03-24 om 06:46 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Advies

Ruimte besparen met een inbouwreservoir

Ruimte besparen met een inbouwreservoir

Heb je een nieuwe badkamer gepland, maar geen zin om buizen bloot te leggen en te verplaatsen? Dan is een inbouwreservoir dé oplossing! Hiermee bespaar je tijd en geld en tover je je oude badkamer in een handomdraai om tot een moderne wellness!

Heb je een nieuwe badkamer gepland, maar geen zin om buizen bloot te leggen en te verplaatsen? Dan is een inbouwreservoir dé oplossing! Hiermee bespaar je tijd en geld en tover je je oude badkamer in een handomdraai om tot een moderne wellness!

De techniek van een inbouwreservoir

Door gebruik te maken van de inbouwreservoir-techniek hoef je bij het inrichten van je nieuwe badkamer geen rekening meer te houden met de hoeken of wanden van de badkamer. Zo hoeft niets in je badkamer meer op dezelfde plek te staan als vroeger. Zo kun je bijvoorbeeld de douche midden in de ruimte plaatsen zodat je hem van alle kanten kunt betreden. Of je kunt de richel die ontstaat bij de montage van de inbouwreservoir als plek voor je toiletartikelen gebruiken. Inbouwreservoirs bestaan uit metalen profielen en gipsplaten. Er komt geen gram mortel of cement aan te pas.

De montage van de buizen is door het gebruik van kunststof tegenwoordig ook kinderspel. Je hoeft ze alleen nog maar op maat te snijden en samen te voegen. En als je de nieuwe kunststof toevoerleidingen gebruikt, hoef je helemaal niet meer te solderen.

Een goede planning is het halve werk!

Voordat je een inbouwreservoir kunt installeren, moet je eerst een precieze voorstelling hebben van hoe je nieuwe badkamer eruit moet komen te zien: hoe ziet de plattegrond van de badkamer eruit? Waar komt het sanitair, bijvoorbeeld toilet, bidet, douche, wastafel en bad? Na zorgvuldige overweging, ga je van start met de installatie van een inbouwreservoir:

  • Teken een zo nauwkeurig mogelijke plattegrond op een schaal van 1:20. Gebruik hiervoor millimeterpapier, dat maakt het gemakkelijker.
  • Maak ook een tekening van de inbouwreservoir (in het echt ca. 25 cm breed – op de tekening dus 1,25 cm) en de verschillende sanitairobjecten op een ander blad en knip deze uit.
  • Nu kun je het sanitair op de plattegrond van de badkamer gaan verschuiven totdat alles precies daar staat waar jij dat wilt.

Heb je alles gepland? Dan kun je gaan uitrekenen welke elementen je nodig hebt, hoe lang de profielen moeten zijn en hoeveel hulpsteunen je nodig hebt: de lengte van de profielen hangt af van de vormgeving. In het eenvoudigste geval zijn ze net zo lang als de wand. Hulpsteunen heb je nodig bij het aanbrengen van de platen: om de 60 cm moet je de gipsplaten op het systeem van staanders vastschroeven. Houd daar rekening mee als je bepaalt hoeveel elementen en hulpsteunen je nodig hebt. Ook moet je de lengte van de toe- en afvoerleidingen ruw schatten.

Bekleding met gipsplaten

Na de installatie van de inbouwreservoir bekleed je de voorkant met geïmpregneerde gipskartonplaten. Doorgaans worden platen van 12,5 mm dik gebruikt. Je moet er in ieder geval op letten dat ze geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Kies dus voor platen die watervast geïmpregneerd zijn!

Sanitair installatie projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven