0 Verlanglijst 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 12:00 - 17:00 Uur
e hebt deze informatie op 04-06-23 om 10:29 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.
Merk

RAUTNER het merk

Leestijd 10 min.
RAUTNER het merk

Perfecte oppervlakken krijg je niet vanzelf. RAUTNER is er voor alle aspecten van het schuur-, pleister- en behangwerk. En het resultaat mag er wezen!

Waar staat RAUTNER voor?

RAUTNER is kameraad voor jouw project. Hoogwaardige en duurzame materialen maken RAUTNER gereedschap geschikt voor het dagelijkse gebruik op de bouwplaats. Gereedschap moet tegen een stootje kunnen, veel presteren en jouw werk makkelijker maken. Professionele, duurzame en stabiele gereedschappen garanderen jou het beste resultaat.

Professionals moeten dag na dag goed werk leveren en tegelijkertijd snel en efficiënt zijn. Met het kwaliteitsgereedschap van RAUTNER lukt elk schuur-, pleister- en behangwerk.

  • Professioneel gereedschap met de beste kwaliteit.
  • Spijkerhard ontwikkeld voor efficiëntie en duurzaamheid.
  • Direct een goed eindresultaat bereiken.
  • Productieve tijd optimaal benutten.
  • Kwaliteit voor een goede prijs.

Het productaanbod van RAUTNER

RAUTNER biedt alle relevante tools voor schuur-, pleister- en behangwerkzaamheden.

Met professioneel gereedschap van RAUTNER bespaar je kostbare tijd. Want vooral op de bouwplaats is het belangrijk om direct een goed werkresultaat te bereiken, zonder te hoeven corrigeren of bijwerken. De hoge kwaliteit van de RAUTNER producten en de perfecte afstemming op de betreffende toepassingen zorgen hiervoor.

RAUTNER: Nauwkeurig. Betrouwbaar. Voor professionals.

Rauner het merk . HORNBACH

Schuren

Perfecte oppervlakken vereisen een goede voorbereiding. Of het nu gaat om kleine reparaties of het gladstrijken van muren, RAUTNER biedt alle nodige gereedschappen en hulpmiddelen.

Persoonlijke bescherming mag bij schuurwerkzaamheden niet worden vergeten. Afhankelijk van de toepassing moet een masker en een veiligheidsbril worden gedragen.

Vooral bij grote oppervlakken, zoals het schuren van gipsplaten, moet je letten op de hoeveelheid stof die vrijkomt tijdens het schuren. Het RAUTNER handschuurblok beschikt over een geïntegreerd afzuigsysteem en een instelbare luchtregeling zodat er een stuk minder stof vrijkomt tijdens het schuren. Met de bijpassende uitbreidingsset voor een groter werkbereik, kan deze adapter worden aangesloten op afzuigapparaten. In combinatie met het schuurpapier kan je jouw project schoon en sprecies uitvoeren. De schroefklemmen kun je aan het handschuurblok bevestigen.

Muren schuren . HORNBACH

Schuurpapier & schuurpads

Hoe onderscheiden de RAUTNER schuurmiddelen zich van elkaar?

Korrels geven het aantal deeltjes per inch aan. Hoe lager het getal, hoe grover de korrel. Dit geeft als resultaat een ruwere afwerking omdat er meer materiaal wordt weggeschuurd. Fijne korrels worden gebruikt voor fijn schuren. Zo kun je een glad oppervlak krijgen.

Als handvat kun je dit onthouden: korrels tot 40 worden bestempeld als grof, tot 80 als middelgrof, tot 180 als fijn en boven 180 als zeer fijn.

Bovendien verschillen de schuurmiddelen in het type korrel. Aluminiumoxide is geschikt voor de meeste materialen en gaat lang mee in gebruik. Schuurpapier van siliciumcarbide bestaat uit een hardere en scherpere korrel en kan daarom glas, kunststof en metaal onder lichte druk schuren. De specificatie van het dragermateriaal geeft informatie over het materiaal waarvan de onderste laag van het schuurpapier is gemaakt.

Om een overzicht van de RAUTNER schuurmiddelen te krijgen, zijn in deze pdf de eigenschappen per artikel vergeleken.

Schoonmaken - maar dan op de juiste manier!

Na je project, moet je ervoor zorgen dat je stof en vuil verwijdert. RAUTNER staalborstels zijn geschikt voor het verwijderen van roest en hardnekkig vuil. De troffels zijn geschikt voor het verwijderen van stof en los vuil.

Pleisteren

Pleisteren . HORNBACH

RAUTNER plamuurmessen zijn speciaal ontworpen voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van het project zijn verschillende plamuurmessen en troffels beter geschikt dan andere. Wij leggen het je hier uit!

Spackmessen

Onze spackmessen zijn ontwikkeld voor het netjes gladstrijken van plamuur en pleisters. Door de uitgebalanceerde gewichtsverdeling en de mogelijkheid om met twee handen te werken, kunnen grote oppervlakken snel en zonder strepen worden gladgestreken. Door gebruik te maken van de kwalitatief goede producten van RAUTNER krijg je een uitstekend eindresultaat van je project.

Stukadoorstroffels

De RAUTNER troffels en spanen kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Je kan ze gebruiken voor het aanbrengen en structureren van plamuur en (schuur)pleisters, het roeren van plamuur en pleisters en ook om plamuur efficiënt uit de verpakking te krijgen. De verschillende vormen en formaten zijn ook voor veel dingen geschikt. Zo is de spaan met punt bijvoorbeeld geschikt voor hoeken en de spaan met afgeronde hoeken erg handig voor het vullen van voegen in de droogbouw. Verder zijn alle troffels en spanen ergonomisch perfect ontwikkeld zodat dit de minste belasting voor je lichaam geeft.

Rubberen trekker

De rubberen trekker van RAUTNER is geschikt voor het gladmaken en afwerken van grote plamuur- en pleisteroppervlakken. De afgeronde rubberen trekker zorgt voor snel en gemakkelijk gladstrijken zonder bramen.

Multifunctioneel plamuurmes

Soms kan het nodig zijn om voegen uit te krabben. Het multifunctionele plamuurmes van RAUTNER kan dit én nog veel meer. Denk maar aan verfrollers reinigen, spijkers trekken en verfblikken openen!

Plamuurmes

Voor kleinere plekken met oude coatings zijn onze stijve plamuurmessen ook geschikt. Flexibele plamuurmessen daarentegen worden gebruikt voor het opvullen en gladmaken van oneffenheden.

Verfschraper

heeft je muur lichte oneffenheden op pleisteroppervlakken, dekvloeren of zelfs oude coatings zoals lak of verf? Dan kun je die gemakkelijk wegwerken met de verfkrabber.

Japanse spatel

Als er scheuren in de muur zijn ontstaan, kunnen deze met het Japanse plamuurmes worden gerepareerd met plamuur of pleister.

Behangen

Behangliniaal . HORNBACH

Voordat je kan gaan beginnen met behangen, zijn er verschillende stappen te volgen.

Als er nog oud behang op de muur zit, moet dit eerst verwijderd worden. Om dit te doen kun je de volgende stappen volgen:

  • Het behang kan worden geperforeerd met een behangperforator, zodat er kleine gaatjes in het behang komen. Rol met de behangperforator over het gehele behang, zodat de vochtigheid, beter achter het behang kan komen.
  • Week het behang met een behangafweekmiddel zodat de lijm week wordt en het behang beter van de muur loskomt. Je kan hiervoor een drukspuit of een opzetstuk gebruiken.

Aanwijzing:

Vinylbehang is makkelijk te verwijderen. Als het echter om hardnekkiger behang gaat, helpt het om het behang vooraf met water te besproeien. Zo kun je het makkelijker verwijderen is. Je kan ook afwasmiddel of behangverwijderaar gebruiken.

  • Om het behang nu te verwijderen, moet de behangstrook van boven naar beneden worden losgetrokken. Als dit niet mogelijk is, kun je ergonomische RAUTNER plamuurmessen en v erf- en vloerkrabbers om het behang van de muur te verwijderen.
  • Hierna herstel je de ondergrond. Hiervoor kunnen schuurmiddelen gebruikt worden.

Zodra de ondergrond is voorbereid, helpt meet- en markeergereedschap om het behang in een rechte lijn aan te brengen. De kruislijnlaser lijnt objecten nauwkeurig uit. Dankzij de automatische nivellering en de projectie van horizontale en verticale lijnen worden duidelijke laserlijnen weergegeven. De verstelbare scharnierende arm zorgt voor een optimale laseruitlijning.

Met de behangschaar kan je de behangrol op de juiste maat knippen. De RAUTNER lijmroller wordt gebruikt om de behanglijm gelijkmatig aan te brengen.

Als het behang niet van tevoren op maat is geknipt, zijn de aluminium driekantlat en de behangliniaal goede hulpmiddelen. De driekantlat heeft drie aanlegkanten: om randen stotend, met een lichte of met een grote overlapping aan te brengen. Bij de driekantlat zorgen ingebouwde waterpassen voor een optimale verticale en horizontale uitlijning. Netjes snijden lukt goed met de RAUTNER stanleymessen.

Heb je kleine reparaties te herstellen? Dan kun je luchtbellen opvullen met behulp van lijm uit het lijmpistool.

Tenslotte moet het behang nog optimaal aan de muur hechten. Je kan je project afwerken met behulp van RAUTNER aandrukrollers of behangborstels.

Projecten die ook interessant kunnen zijn

naar boven